Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

0
tarta-sokolata-karamela

-1 και ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος πλήρης

-340 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Τρίβεις τα μπισκότα στο μούλτι, τα αδειάζεις σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις με το μισό βούτυρο, καλά μέχρι να ενωθούν. Σε μία ταρτιέρα, περίπου 20 με 25 εκατοστά σε διάμετρο, απλώνεις το μίγμα στο κάτω μέρος και λίγο στα τοιχώματα. Στο ψυγείο για δέκα ως δεκαπέντε λεπτά.

Σε μεσαία θερμοκρασία, ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις. Αφήνεις το μίγμα κατά μέρος για 15 λεπτά. Βγάζεις από το ψυγείο τα μπισκότα, στρώνεις από πάνω την καραμέλα και πίσω στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Όσο η βάση κρυώνει, μπεν μαρί: σε ένα μεταλλικό μπολ κόβεις κομμάτια την κουβερτούρα και την λιώνεις πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί παχουλή, γυαλιστερή, σοκολατένια κρέμα. Απλώνεις τη σοκολάτα πάνω από την παγωμένη καραμέλα και αφήνεις την τάρτα στο ψυγείο για μισή ακόμα ώρα. Πριν το σερβίρισμα, λίγο χοντρό αλάτι για να ισορροπήσει τη μέσα γλύκα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…