Σχόλια 18/05/16

0
xinidis t
Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε «τον γεωστρατηγικής σημασίας αγωγό ΤΑΡ» που έφεραν οι Σαμαροβενιζέλοι και που ο ίδιος είχε καταγγείλει και καταψηφίσει όταν ήταν αντιπολίτευση…


Έβαλε τα γυαλιά στον δήμο Αβδήρων ο δήμος Μύκης…
Κι είναι μια αλήθεια! Χρόνια πασχίζει ο δήμος Αβδήρων να αναγνωστούν ως «ιαματικές πηγές» τα Λουτρά της Ποταμιάς, έχει συντάξει τρεις φορές μελέτες και τις έχει στείλει αλλά ακόμη περιμένουν ….Συγκεκριμένα τώρα ξαναέστειλαν τον φάκελο με διορθώσεις στο τοπογραφικό και περιμένουν να συνεδριάσει η Επιτροπή! Την ίδια στιγμή ο δήμος Μύκης πέτυχε την αναγνώριση των ιαματικών πηγών των Θερμών και έχοντας ήδη το καινούργιο υδροθεραπευτήριο μπορεί να το προβάλλει και να προσβλέπει σε ιαματικό τουρισμό εγχώριο και – γιατί όχι; – από τις γειτονικές μας χώρες. Δεν ξέρουμε αν έβαλε το …χεράκι του ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ αλλά κι έτσι να’ ναι καλοδεχούμενο έιναι… Μήπως και για το δήμο Αβδήρων να πει κανένα καλό λόγο στην Κουντουρά ο Στάθης Γιαννακίδης ας πούμε… γιατί αλλιώς χαϊρ δεν βλέπει…
Μ.Ξ.


Πάνε πίσω οι εκλογές
Όλα δείχνουν στην κυβερνητική παράταξη πως οι εκλογές θα πάνε πίσω. Πόσο πίσω άγνωστο, αλλά σίγουρα το 2016 θα το περάσουμε χωρίς εκλογική ταραχή.
Και τώρα, όπως έλεγε ο ποιητής, τι θα γίνουμε χωρίς εκλογές; Βέβαια, μεταξύ μας, άμεσες εκλογές δεν ήθελε κανένα κόμμα. Η κυβέρνηση διότι έχει άλλα σχέδια και θέλει να ξεχαστεί κάπως η υπογραφή του τρίτου μνημονίου και τα συνακόλουθα, η Ν.Δ. διότι θέλει να φορτωθεί η κυβέρνηση το κόστος των αποφάσεών της και παράλληλα να οργανωθεί καλύτερα. Τώρα ως προς τα μικρότερα κόμματα, αυτά θα είναι μια χαρά χωρίς τη δοκιμασία νέων εκλογών διότι γνωρίζουν πως κάποιοι δεν θα ξαναδούν βουλή, ενώ θα έχουν το χρόνο να κάνουν οργανωτικές κινήσεις για συνεργασίες.
Άρα κανείς και για κανένα λόγο δεν βιάζεται.
Γ.Δ.


Είδος πολυτελείας
Πικρός φαρμάκι θα είναι στο εξής ο καφές, το καφεδάκι του Έλληνα. Αιτία η νέα αύξηση που αποφάσισε η κυβέρνηση στο γνωστό και απαραίτητο ρόφημα του Έλληνα μαζί με πάρα πολλά άλλα προϊόντα.
Θα καταντήσει δηλαδή είδος πολυτελείας ο καφές, αυτή η καθημερινή συνήθεια ανδρών και γυναικών. Και βέβαια θα πληγούν τα καφέ και αναψυκτήρια πρωτίστως, διότι μια αύξηση επιπλέον, συν τσιγάρα, αναψυκτικά και μύρια όσα άλλα.
Ο καφές που θα σερβίρει η κυβέρνηση λίαν συντόμως θα είναι πικρός.
Γ.Δ.


«Νέα Δεξιά»
Τώρα τι να πει κανείς. Δουλειά δεν είχε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, κόμμα φτιάχνει. Κι αυτός και άλλοι προς τα δεξιά της Ν.Δ. Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω νέος αρχηγός είχε διαγραφεί πρόσφατα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κρανιδιώτης υπήρξε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Τώρα τι θα εκπροσωπεί αυτή η Νέα Δεξιά, ένας θεός ξέρει. Υπομονή όμως. Θα το μάθουμε λίαν συντόμως όταν θα γίνει η ιδρυτική συγκέντρωση και διακήρυξη των αρχών και θέσεων του νέου κόμματος.
Οφείλουμε πάντως μια ομολογία: Τόση αισιοδοξία και τόση επιθυμία για νέα κόμματα! Και να θέλουν όλοι αυτοί δεξιά-αριστερά να μας σώσουν! Αρχίζω να φοβάμαι…
Γ.Δ.


Ερωτηματολόγιο
Αν μειώσουμε την γραφειοκρατία κατά 25% πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα;
Α: 3.000
Β: 17.000
Γ: 25.000
Η απάντηση λοιπόν είναι το Γ. Δηλαδή, 25.000 θέσεις εάν μειωθεί η γραφειοκρατία.
Γ.Δ.


40 χρόνια…
Αν εξαιρέσεις ότι έκανε πρόεδρο της δημοκρατίας τον Παυλόπουλο, αντιπρόεδρο της βουλής τον Μητρόπουλο, πρότεινε το Μάιο του 12 πρωθυπουργό τον Αρσένη, έκανε πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας την Κατσέλη, υπουργό άμυνας τον Καμμένο, δικαιοσύνης τον Παπαγγελόπουλο, βιομηχανίας την Τζάκρη, υγείας τον Κουρουμπλή, υπουργό Εξωτερικών τον Κοτζιά και αναπληρωτή τον Μάρδα, μεταφορών τον Σπίρτζη, αγροτικής ανάπτυξης τον Μπόλαρη, δημόσιας τάξης τον Τόσκα, έχει σύμβουλο τον Κοτσακά του Τσοχατζόπουλου, έκανε βουλευτές τη Σακοράφα, τον Παραστατίδη, τον Μιχελογιαννάκη, στάζει μέλι για την κυβέρνηση Καραμανλή και θαυμάζει τον Ανδρέα Παπανδρέου, τότε μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε να μας σώσει από αυτούς που «40 χρόνια μας φτάσαν ως εδώ».
Π.Κ.


Έχει ή δεν έχει σπίτι;
Έχουμε και λέμε: Ο κ. Τσίπρας δήλωνε – πανηγυρικά μάλιστα – ότι δεν πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ για το σπίτι που κατέχει. Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι ήταν ατόπημα το να μην πληρώνει τους φόρους του, απάντησε ότι δεν έχει σπίτι, άρα τι φόρους να πληρώσει! Μάλιστα, κατηγόρησε τους επικριτές του, επειδή τον πίστεψαν ότι είχε σπίτι! Τώρα αποδεικνύεται ότι είχε το σπίτι που αρχικά δήλωνε ότι είχε και στη συνέχεια βεβαίωνε ότι δεν είχε!
Ερώτηση: Όλος αυτός ο γρίφος σημαίνει πλάνη, απάτη ή αυταπάτη του πρωθυπουργού; Προσοχή όμως! Όποιος απαντήσει λογικά, δεν έχει προσόντα να εκλεγεί πρωθυπουργός από τον σοφό λαό!
Κ.Κ.


Μετά 19 χρόνια
Ελληνικής κωμωδίας το ανάγνωσμα. Διαβάστε για να καταλάβετε σε τι κράτος ζούμε: Οι νέοι τότε, το 1997, έδωσαν εξετάσεις έχοντας μαύρα μαλλιά, και σήμερα διορίζονται με γκρίζα μαλλιά και φαλάκρα. Πρόκειται για τους 2.189 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 1997.
Αυτά τα πράγματα, όπως γίνεται φανερό, μόνον στην Ελλαδάρα μας μπορούν να γίνονται. Γι’ αυτό και αναφωνούμε όλοι με μια φωνή, μια κραυγή.
-Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει… Τρομάρα μας!
Γ.Δ.


Ένας …ανύπαντρος επικεφαλής παράταξης!
Ο λόγος για τον Θανάση Ξυνίδη και ο χαρακτηρισμός ανήκει στον ίδιο και είναι βέβαια μεταφορικός, ακριβώς για να υποδηλώσει ότι δεν έχει δαχτυλίδια να δώσει σ’ αυτούς που θέλουν να πάρουν την σκυτάλη της παράταξης στις επόμενες εκλογές μιας και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αποχωρήσει. Ωστόσο εξέφρασε την χαρά του για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο Σάββας Μελισσόπουλος – που μαζί με τον Θανάση Ξυνίδη ήταν οι δυο πυλώνες της παράταξης επί Πούλιου – να βάλει πλώρη για τον δήμο και μάλιστα δεν αρνήθηκε ότι έχει συζητήσει μαζί του και ότι αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο όποια κίνηση έχει στόχο να ανατρέψει αυτό το καθεστώς στο δήμο Ξάνθης. Ένα καθεστώς που κυβερνά το δήμο τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια και ούτε καν τα πρόσωπα αλλάζουν πλην ελάχιστων εξαιρέσεων…
Μ.Ξ.


Διεθνή προβλήματα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέρχεται από την προεδρία, ως γνωστόν, εφόσον έληξε οριστικά η θητεία του. Ενόψει των εκλογών για τους επικεφαλής Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων μίλησε σε έντονο ύφος, ‘’φωτογραφίζοντας’’ τον Ντόναλντ Τράμπ. Διαβάζοντας όμως μέρος των δηλώσεών του, θα δει κανείς ότι έχουν απόλυτη εφαρμογή και στα καθ’ ημάς.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: η άγνοια δεν είναι προσόν. Δεν είναι ‘’μαγκιά’’ να μην έχεις ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς. Δεν σημαίνει ότι λες ‘’μεγάλες αλήθειες’’ ή ‘’λόγια σταράτα’’. Δεν σημαίνει πως μάχεσαι κατά της ‘’πολιτικής κορεκτίλας’’. Σημαίνει απλούστατα ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ιδιότητες όπως η καλοσύνη, η συμπόνοια, η τιμιότητα και η εργατικότητα έχουν συχνά μεγαλύτερη αξία από ό,τι οι δεξιότητες και η τεχνογνωσία, αλλά όταν οι πολιτικοί ηγέτες μας εκφράζουν περιφρόνηση για τους αριθμούς και τα γεγονότα, όταν δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για την διασπορά ψεμμάτων ή για την επινόηση αναληθών στοιχείων, και την ίδια στιγμή απορρίπτουν τους πραγματικούς ειδήμονες αποκαλώντας τους ‘’ελίτ’’, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Έχει, πάντως, ενδιαφέρον: όταν αρρωστήσουμε έχουμε την απαίτηση οι γιατροί μας να έχουν ‘’βγάλει’’ την ιατρική και να ξέρουν τι λένε· όταν μπούμε σε αεροπλάνο, θέλουμε ο πιλότος να ξέρει να το πετάει· αλλά σε ό,τι αφορά το δημόσιο βίο, υπάρχουν πολλοί που λένε ‘’δεν θέλω το παλιό’’. Η απόρριψη των πραγματικών στοιχείων, η απόρριψη της λογικής και της επιστήμης, αυτός είναι ο δρόμος προς την παρακμή».
Αυτά για όσους θεωρούν ότι το να προβάλεις την καφρίλα και την ασχετοσύνη είναι ριζοσπαστική αντισυμβατικότητα.
Χ.Δ.


Έργα της ΔΕΔΔΗΕ στην κεντρική πλατεία
Θα είδαν πολλοί συμπολίτες μας ότι από την Δευτέρα έχουν ξεκινήσει κάποια έργα στην Κεντρική Πλατεία. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ έχουν ήδη σκάψει σε διάφορα σημεία του πεζόδρομου από την πλευρά της οδού Στογιαννίδου έως και την απέναντι πλευρά στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου, αλλά ακόμη και στην γωνία της Παν. Τσαλδάρη. Όπως πληροφορηθήκαμε, οι εργασίες αφορούν μια νέα παροχή προς το Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά και την βελτίωση του δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή. Όπως μας ανέφερε τεχνικός της εταιρείας, τα φορτία έχουν αυξηθεί αρκετά, γι’ αυτό και τους χειμερινούς μήνες, που η κατανάλωση αυξάνεται, υπήρχαν συχνά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Χαλάει την ατμόσφαιρα όσων έχουν κάνει ήδη στέκι τους το σημείο και κατακλύζουν καθημερινά τα τραπεζάκια του καφέ. Λίγη υπομονή, γιατί οι εργασίες είναι για καλό σκοπό.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…