Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κινήσεις …επανεκκίνησης της «Κοινωνίας Δημοτών»

Κινήσεις …επανεκκίνησης της «Κοινωνίας Δημοτών»

0
koinonia dimoton16

Αποφάσισαν αλλαγή στο μοντέλο αντιπολίτευσης – Στροφή σε περισσότερη εποικοδομητική αντιπολίτευση έναντι της καταγγελκτικής

Ενεργοποίηση του ευρύτερου κύκλου της παράταξης – Η Κοινωνία Δημοτών βρίσκει τώρα τον βηματισμό της μετά την αποχώρηση της παλιάς φρουράς

Κινήσεις …επανεκκίνησης της «Κοινωνίας Δημοτών», ετοιμάζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης, οι οποίες και αποτελούν προϊόν συναπόφαση με τα υπόλοιπα μέλη. Στόχος είναι η αναδιοργάνωση μέσα από την ενεργοποίηση του ευρύτερου κύκλου των μελών και φίλων της παράταξης και ανάθεσης αρμοδιοτήτων προκείμενου να βοηθηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην άσκηση των αντιπολιτευτικών τους καθηκόντων.

Στροφή σε περισσότερο εποικοδομητική αντιπολίτευση

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο κ. Ξυνίδης ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος οδηγεί το δήμο σε αδιέξοδο και ότι στο κρίσιμο σημείο που βρίσκεται ο δήμος, έχει ανάγκη από μια αντιπολίτευση εποικοδομητική και όχι καταγγελκτική κι αυτό έχει χρέος να του το παρέχει η μείζονα αντιπολίτευση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζεται να κινηθεί η «Κοινωνία Δημοτών» και γι αυτό το λόγο έχει σημάνει…. συναγερμό στον ευρύτερο κύκλο των μελών προκειμένου να αποτελέσουν το …φυτώριο προτάσεων και ιδεών. Για το σκοπό αυτό ο κ. Ξυνίδης είπε πως σύντομα θα συσταθούν επιτροπές – ολιγομελείς όμως και συγκεντρωτικές για να είναι λειτουργικές – με συγκριμένες θεματικές τις οποίες θα επεξεργάζονται τα μέλη και σε συνεργασία με τους δημοτικούς συμβούλους θα αποτελέσουν μια δεξαμενή καινοτόμων προτάσεων πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη αλλά και με όραμα. Όπως σημείωσε ο κ. Ξυνίδης είναι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι υπάρχει ένας πυρήνας νέων ανθρώπων στην παράταξή του που οραματίζονται ένα δήμο πρωτοπόρο, λειτουργικό, με κοινωνικό πρόσωπο και μια δημοτική αρχή όχι απλά διαχειριστή της καθημερινότητας και γνωρίζουν πως μόνο με την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης που έχει γίνει καθεστώς στο δήμο Ξάνθης θα επιτευχθεί αυτό. Είναι άνθρωποι που είναι έτοιμοι και θέλουν να δουλέψουν γι αυτό με διάθεση προσφοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Κοινωνία Δημοτών βρίσκει τώρα τον βηματισμό της μετά την αποχώρηση της παλιάς φρουράς

Να σημειώσουμε πως η Κοινωνία Δημοτών μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της Χρίστου Πούλιου και τις παραιτήσεις των Κρίτωνα Καλογερή, Τιμούρ Χουσεϊνογλου, Τοπ Ισμέτ που ακολούθησαν έχει σχεδόν πλήρη ανανέωση και ως εκ τούτου χρειάστηκε μια περίοδο ενσωμάτωσης του σχήματος. Φαίνεται πως αυτή η περίοδος παρήλθε και τώρα αρχίζει να βρίσκει τον βηματισμό της και μάλιστα να αποφασίζει στροφή σε άλλο μοντέλο αντιπολίτευσης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…