Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας

Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας

0
milfeig-sokolata

-1 φύλλο σφολιάτας

-1 λίτρο γάλα

-300 γρ. ζάχαρη

-10 κρόκους αυγών

-80 γρ. κόρν φλάουρ

-160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Στο ταψί της κουζίνας στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε το φύλλο σφολιάτας. Τρυπάτε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για περίπου 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε 3 κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την ζάχαρη, το κορνφλάουρ και τους κρόκους με σύρμα. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το 1/3 μέσα στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύετε γρήγορα και ρίχνετε όλο το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μόλις δέσει προσθέτετε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε από την φωτιά μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με ζελατίνα να μην κάνει κρούστα και αφήνετε να κρυώσει καλά. Πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα την ανακατεύετε με ένα σύρμα να αφρατέψει.

Σε μια πιατέλα τοποθετείτε το ένα κομμάτι της σφολιάτας. Από πάνω απλώνετε την μισή κρέμα και βάζετε από πάνω το 2ο κομμάτι σφολιάτας. Ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος τοποθετείτε το 3ο και τελευταίο κομμάτι σφολιάτας.Με μία σπάτουλα διορθώνετε την κρέμα γύρω γύρω και πασπαλίζετε το μιλφέιγ με ζάχαρη άχνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…