Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Διεθνείς διακρίσεις για τους αθλητές του συλλόγου Tae Kwon Do ITF «Παραδοσιακός» Ξάνθης

Διεθνείς διακρίσεις για τους αθλητές του συλλόγου Tae Kwon Do ITF «Παραδοσιακός» Ξάνθης

0
aslanoglou-tae

Ασημένιο για τον Αρσλάνογλου Ελευθέριο – Χάλκινο για τον Δάντσαρη Μιχαήλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών

Το… απόλυτο πέτυχε ο ξανθιώτικος σύλλογος με πέντε μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές στη διοργάνωση που έγινε στις Σέρρες

Συνεχίζονται οι επιτυχίες για τον ξανθιώτικο σύλλογο Tae Kwon Do ITF «Παραδοσιακός» που έχει μία σταθερή παρουσία σε διάφορες διοργανώσεις. Αυτή τη φορά οι διακρίσεις για τους νεαρούς αθλητές του συλλόγου είχαν διεθνή χαρακτήρα, μιας και κατέκτησαν μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών που έγινε το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Σερρών στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία του ΑΟ Δίας Σερρών, του ΓΣ Ερμής Ηράκλειας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, με την υποστήριξη του Δήμου Σερρών και σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από 12 χώρες (μεταξύ άλλων Αγγλία, Αφγανιστάν, FYROM, Αλβανία, Αρμενία, Κύπρος, Ρωσία κ.α.), 80 συλλόγους, 4 Ομοσπονδίες και 5 Ενώσεις Πολεμικών Τεχνών.

Ο ξανθιώτικος σύλλογος «Παραδοσιακός» που φιλοξενείται στο γυμναστήριο «Escape» (Μ. Ασίας 75) συμμετείχε στους αγώνες με αποστολή 5 αθλητών και επικεφαλής τον προπονητή Γιώργο Δινάκη. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι Κυριακίδου Σοφία (παγκορασίδες), Σαββίδης Χριστόφορος (παμπαίδες), Βαθρακέας Κωνσταντίνος (παμπαίδες) και στην κατηγορία παίδων οι Αρσλάνογλου Ελευθέριος και Δάντσαρης Μιχαήλ. Και οι πέντε Ξανθιώτες νεαροί αθλητές κατέκτησαν μετάλλια στις κατηγορίες τους, με αυτά των παίδων Αρσλάνογλου και Δάντσαρη να έχουν διεθνή χαρακτήρα καθώς οι αγώνες τους ήταν ενταγμένοι στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών.

Αναλυτικά οι διακρίσεις των αθλητών του «Παραδοσιακού»:

Αρσλάνογλου Ελευθέριος: 2η θέση στην κατηγορία LightContact (έως 45 κιλά).

Δάντσαρης Μιχαήλ: 3η θέση στην κατηγορία LightContact (έως 55 κιλά).

Κυριακίδου Σοφία: 1η θέση στα Tul (παγκορασίδων).

Σαββίδης Χριστόφορος: 1η θέση στα Tul (παμπαίδων)

Αρσλάνογλου Ελευθέριος: 2η θέση στα Tul (Παίδων)

Αρσλάνογλου Ελευθέριος: 1η θέση στην κατηγορία SemiContact (έως45κιλά).

Σαββίδης Χριστόφορος: 1η θέση στην κατηγορία SemiContact (έως35κιλά).

Κυριακίδου Σοφία: 1η θέση στην κατηγορία SemiContact (έως 30κιλά).

Βαθρακέας Κωνσταντίνος: 2η θέση στην κατηγορία SemiContact (έως30κιλά).

Γ. Δινάκης: «Οι κόποι μας δικαιώνονται»

Οι επιτυχίες τόσο των δύο αθλητών των παίδων που αγωνίστηκαν στα πλαίσια του παγκόσμιου φεστιβάλ και κατέκτησαν ισάριθμα μετάλλια, όσο και αυτών που πήραν μέρος στις χαμηλότερες – ηλικιακά – κατηγορίες και επίσης διακρίθηκαν ικανοποίησαν τον προπονητή Γιώργο Δινάκη που σε δηλώσεις του ανέφερε:

Γ.Δ.: «Η παρουσία των αθλητών μας δικαίωσε τους κόπους και τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Εκπροσωπήσαμε την Ξάνθη με 5 αθλητές και όλοι πήραν μετάλλιο σε διάφορες κατηγορίες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και αποτυπώνει τη δυναμική και τις ικανότητες τους. Διακριθήκαμε στην κατηγορία των Τul, οι οποίες είναι τεχνικές αυτοάμυνας, καθώς και στην κατηγορία μάχης Semi contact, αλλά και στην κατηγορία Light contact, στην οποία πήραμε και τις Παγκόσμιες διακρίσεις με τους αθλητές Αρσάνογλου Ελευθέριο και Δάντσαρη Μιχαήλ που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα».

Ο προπονητής του «Παραδοσιακού» Ξάνθης συμπλήρωσε επίσης πως: «Ο κόσμος στην Ξάνθη στηρίζει και αγκαλιάζει το Tae kwon Do ITF, όπως επίσης μεγάλη είναι και η βοήθεια και συνεργασία των γονέων. Δουλεύουμε όλοι με μεράκι για την επίτευξη των στόχων μας που είναι η επαφή των παιδιών με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, αλλά μετέπειτα και ο πρωταθλητισμός».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…