Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοιχτό για το κοινό το πρωί της Δευτέρας το «Σπίτι του Χατζιδάκι»

Ανοιχτό για το κοινό το πρωί της Δευτέρας το «Σπίτι του Χατζιδάκι»

0
xatzidaki-egkainia

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΑΜΘ στην ενημερωτική εκστρατεία της Ε.Ε. με σκοπό την πληροφόρηση των πολιτών για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας Η Ευρώπη στην περιοχή μου (#EUinMyRegion), με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα παρακάτω αναφερόμενα έργα:

1. Στην πόλη της Δράμας το «Hydrama Grand Hotel Drama», Αγίας Βαρβάρας 11, το οποίο είναι ένα διατηρητέο κτίριο (παλαιά καπναποθήκη) που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων. Για την υλοποίηση της επένδυσης, έγινε χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA (με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013) και την εβδομάδα 9 – 15 Μαΐου 2016, θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο για το κοινό.

2. Στην πόλη της Ξάνθης ο «Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης», Ελ. Βενιζέλου 17, ο οποίος βρίσκεται στην παλιά πόλη και είναι το κτίριο στο οποίο έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας, ο Μάνος Χατζιδάκις. Το κτίριο, είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, αναστηλώθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο για το κοινό στις 9 Μαΐου 2016 από 09.00 – 13.00 π.μ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…