Σχόλια 09/04/16

0
voudouris1
Ο νέος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Οδ. Βουδούρης αφού μετανάστευσε 3 φορές κομματικά λόγω Μνημονίων, αξιοποιήθηκε τελικά αναλόγως από το ΣΥΡΙΖΑ…


Έχει πείρα
Νέος Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής στην κυβέρνησης ορίστηκε ο Οδυσσέας Βουδούρης. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος. Σας το είχαμε εγκαίρως μάλιστα ενημερώσει. Πρόκειται για το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Γνωρίζει από μετανάστευση και μετακινήσεις. Από τον ίδιο τον εαυτό του Από το ΠΑΣΟΚ πήγε στη ΔΗΜΑΡ και από τη ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέτοια μετακίνηση το άτομο…
Γ.Δ.


Τα θέματα της μειονότητας
Οι απερίσκεπτοι χειρισμοί και οι πολιτικές σκοπιμότητες των τελευταίων δεκαετιών και οι χειριστές τους εμμονικά προσπαθούν να μετατρέψουν τον πλούτο της ύπαρξης της μειονότητας στη Θράκη σε πληγή. Και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση που γίνονται παρεμβάσεις στα θέματα της μειονότητας. Αφενός στον τρόπο που γίνονται και αφετέρου στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την πλευρά των εκπροσώπων και μελών της ίδιας της μειονοτικής κοινότητας.
Έτσι, προεκτάσεις πήρε μετά τις αντιδράσεις το κάλεσμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, σε αυστηρό τόνο ομολογουμένως, για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία κατά τις εκφωνήσεις στους μαθητές. Μάλιστα, ο Αμέτ Ερτζάν πρόεδρος του Σωματείου «Συνδέσμων Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολειών Θράκης» που εδρεύει στην Κομοτηνή κατέθεσε εξώδικο κατά του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη ζητώντας να μάθει το κίνητρο και τη νομική βάση.
Μ’ άλλα λόγια απ’ το τίποτα προβλήματα και λύσεις μόνο επιφανειακά. Έτσι κάνουμε πολιτική στην Ελλάδα.
Ε.Δ.


Λαθρεμπόριο χρυσού

Δεν είναι μυστικό. Μπίζνες εκατομμυρίων έχουμε από το λαθρεμπόριο χρυσού σε όλη τη χώρα και βέβαια και στην περιοχή μας. Η οποία λόγω γειτνίασης με την Τουρκία έχει ανοιχτό δίαυλο παράνομης μεταφοράς. Και αυτό διότι διαθέτει ειδικά εργαστήρια καθαρισμού των πλακών χρυσού και μετατροπής του σε φύλλα.
Έτσι, ο συγκεκριμένος χρυσός μέσω των γνωστών Αγορών Χρυσού, διοχετεύεται στην Τουρκία. Συνήθως παράνομα. Από τις ποσότητες που φτάνουν στην Τουρκία, τρεις περιπτώσεις συνελήφθησαν. Συνολικά 57 κιλά. Σίγουρα κάποιες δεν εντοπίστηκαν.
Το κέρδος είναι μεγάλο γι’ αυτό και το ανάλογο ρίσκο του λαθρεμπορίου.
Γ.Δ.


Καζάνι που βράζει
Πρέπει να ομολογήσουμε πως υπάρχουν στους τόπους συγκέντρωσης προσφύγων αποδείξεις ότι μοιάζουν με καζάνι που βράζει και διάφοροι που το εκμεταλλεύονται εμφανίζοντας την ταμπέλα των «αλληλέγγυων». Εκμεταλλεύονται την απόγνωση των προσφύγων, που βλέπουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα παρά το όνειρο μετάβασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μάλιστα αυτοί οι «αλληλέγγυοι» δεν επιτρέπουν τους Μετανάστες ν’ αποχωρήσουν από το λιμάνι Πειραιά και την Ειδομένη. Τους επηρεάζουν με ψέματα, παίζουν πολιτικά παιγνίδια στις πλάτες τους και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί, φοβισμένη, σαστισμένη και διχασμένη για το πώς θ’ αντιδράσει.
Γ.Δ.


Άσχημα ξεμπερδέματα
Τα συχνά επαναλαμβανόμενα γεγονότα με πρωταγωνιστές –κυρίως- Αφγανούς και Πακιστανούς, οδηγούν την όλη υπόθεση στο μεταναστευτικό στα όρια της έκρηξης. Ήδη τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα με ενέργειες που συνεχιζόμενες και εντεινόμενες θα γίνουν ανεξέλεγκτες.
Τα νέα από τα διάφορα μέρη είναι άσχημα. Και θα γίνουν χειρότερα. Και υπάρχει φόβος μήπως χυθεί αίμα, συμβούν βιαιοπραγίες και άλλα.
Ήδη ξεσηκώνονται οι Έλληνες κάτοικοι οι οποίοι βλέπουν να μετατρέπονται σε θύματα του μεταναστευτικού λόγω της ανύπαρκτης παρέμβασης του κράτους.
Γ.Δ.


Έρχονται αυξήσεις
Έρχονται αυξήσεις, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αλλά πέρα από τη γνωριμία, θα έχουμε την ευκαιρία να τις ζήσουμε τις διάφορες αυξήσεις στο πετσί μας. Μάλιστα το εύρος των αυξήσεων θα είναι τόσο μεγάλο που θα το νιώσουμε λίγο-πολύ όλοι. Κυρίως όμως τα μεσαία και λαϊκά στρώματα διότι οι έμμεσοι φόροι αυτούς κυρίως πλήττουν.
Τσιγάρα, ποτά, καύσιμα, ΕΝΦΙΑ και άλλα είδη και υπηρεσίες θ’ αυξηθούν για άλλη μια φορά. Δηλαδή, αντί της μείωσης του κόστους λειτουργίας του Δημοσίου, θα μπουν νέοι φόροι.
Έτσι όμως πλήττεται η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη. Το παράδειγμα της Κύπρου δεν τους δίδαξε ποια είναι η σωστή οδός για να την ακολουθήσουν.
Γ.Δ.


Τα παράδειγμα του νερόμυλου στις Πρέσπες
Δύο σημαντικές διακρίσεις που αναγνωρίζουν το έργο των ελλήνων επιστημόνων στην προστασία και ανάδειξη μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς απέσπασε η χώρα μας στα Βραβεία Europa Nostra 2016. Όπως ενημέρωσε προχθές στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για το μονοπάτι της Ξάνθης η κα Κατερίνα Στεμπίλη από την Ελληνική Εταιρεία, στη λίστα των βραβείων περιλαμβάνονται τα έργα αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγ. Πέτρου στην Καστάνια της Μάνης και του παραδοσιακού νερόμυλου στον Αγ. Γερμανό Πρεσπών. Ο νερόμυλος του Αγ. Γερμανού στις Πρέσπες είναι ο μοναδικός από τους 20 νερόμυλους της περιοχής που έχει αποκατασταθεί πλήρως. Ο νερόμυλος είναι πλήρως λειτουργικός, με τρεις διαφορετικούς μηχανισμούς: τον αλευρόμυλο για το άλεσμα των σιτηρών, τη νεροτριβή για το πλύσιμο των ρούχων και το μαντάνι για την τελική επεξεργασία των αργαλίσιων υφαντών. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στη Μαδρίτη στις 24 Μαΐου, όπου θα ανακοινωθούν οι 7 νικητές των Grand Prix, καθένας από τους οποίους θα λάβει 10.000 ευρώ, καθώς και ο νικητής του Βραβείου Κοινού που θα επιλεγεί από τα φετινά έργα. Η αρχιτέκτονας που ήταν υπεύθυνη για την αναστήλωση του νερόμυλου, κα Αγγέλα Γεωργαντά, είναι η ίδια που θα εκπονήσει την μελέτη για την αποκατάσταση και του δικού μας νερόμυλου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Και γιατί όχι; Μπορεί και η Ξάνθη να βρεθεί ανάμεσα στα βραβεία της Europa Nostra.
Χ.Δ.


Λογοκρισία και δημοσιογραφική δεοντολογία
Συζητήθηκε πολύ η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει με ποινές προσωρινής παύσης συγκεκριμένους δημοσιογράφους, γιατί τα μέλη του Πειθαρχικού δέχθηκαν κατά πλειοψηφία, ότι οι δημοσιογράφοι αυτοί υποστήριξαν το «ναι» κατά τη διάρκεια του περσινού δημοψηφίσματος. Η κίνηση φαίνεται να εντάσσεται στη συνολική κυβερνητική προσπάθεια και στρατηγική να φιμώσει τον Τύπο. Γραπτό και ηλεκτρονικό. Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι οι πειθαρχικές αυτές αποφάσεις συγκρούονται με το Σύνταγμα και τις προστατευτικές του διατάξεις και δεν πρόκειται να σταθούν σε κανένα δικαστήριο. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί προϋπόθεση όλων των άλλων εξουσιών, αναγνωρίζεται ως τέταρτη εξουσία έστω και αν δεν αναγράφεται τόσο απλά στο Σύνταγμα. Η ΕΣΗΕΑ, ως συνδικαλιστική εκπροσώπηση των δημοσιογράφων που δουλεύουν στην πρωτεύουσα, έχει διακριθεί στο παρελθόν στους αγώνες για την ελευθεροτυπία. Υπάρχει μεγάλη κουβέντα για το αν ο δημοσιογράφος περιορίζεται στην ξερή καταγραφή των γεγονότων ή αν συμμετέχει στα γεγονότα, επηρεάζεται και τα μεταφέρει σύμφωνα με την συνείδηση, τις ιδέες και τις αξίες του. Πολλές οι περιπτώσεις που αντικρίζουμε μη τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αν η ΕΣΗΕΑ αρχίσει να τηρεί το γράμμα του νόμου, δεν θα μείνουν και πολλοί δημοσιογράφοι ενεργοί. Φτάνει να μην το κάνει επιλεκτικά και καθοδηγούμενη. Γιατί στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει η φιλοσοφία που εξέφρασε πριν δύο χρόνια ο Πάνος Καμμένος: «Όποιο ΜΜΕ ή δημοσιογράφος λειτουργεί ως ρουφιάνος των δυνάμεων κατοχής των δανειστών θα διώκεται».
Χ.Δ.


«Εθνική Ενότητα» η συνέχεια της ΕΡΕ…
Η «Εθνική Ενότητα», είναι το νέο κόμμα των Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου και όπως ανέφεραν κατά την παρουσίαση οι ιδρυτές του «είναι η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ των Αβέρωφ-Καραμανλή». Όσον αφορά τον χαρακτήρα του νέου κόμματος, οι Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος προσδιορίζονται ως ευρωσκεπτικιστές ενώ όταν ρωτήθηκαν
αν στηρίζουν την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ, απάντησαν ότι ελπίζουν να μη χρειαστεί, αλλά, όπως πρόσθεσαν, «δεν ζούμε με τον φόβο της εξόδου από το ευρώ». Αν κρίνουμε απ’ τις πεποιθήσεις , τα έργα και τις ημέρες των δύο ιδρυτών με το νέο κόμμα οι Καρατζαφέρης – Μπαλτάκος προσπαθούν να αποκόψουν το δεξιό και ακόμη δεξιότερο άκρο της ΝΔ αφήνοντας στον Μητσοτάκη το κέντρο αλλά και τους πιο μετριοπαθείς της Χ.Α.
Μ.Ξ.


Επένδυση και στον τουρισμό της Περιφέρειας
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα έχουν σήμερα στην Καστοριά οι 13 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού, προκειμένου να συζητήσουν για τα όσα δρομολογούνται σε επίπεδο οργάνωσης και προβολής της χώρας ενόψει καλοκαιριού.
Οι αντιπεριφερειάρχες της ηπειρωτικής χώρας πάντως έχουν συντονιστεί και προτίθενται να προτάξουν την προβολή και άλλων περιοχών της χώρας, πέρα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, μέσω των πακέτων και εκστρατειών προβολής του ΕΟΤ.
Αυτό αφενός συντελεί στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και περιοχών με μικρότερη επισκεψιμότητα, αλλά και την προβολή της χώρας ως προορισμού που μπορεί να καλύψει μία ατέλειωτη γκάμα προτιμήσεων επισκεπτών, πέρα από… το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…