Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Με το βλέμμα στις τοπικές ‘’μάχες’’ ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Με το βλέμμα στις τοπικές ‘’μάχες’’ ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
karageorgos-syriza

Ως «πάτο στο βαρέλι» βλέπουν την αξιολόγηση με αισιοδοξία για ‘’κλείσιμο’’ εντός Απριλίου

Π. Καραγεώργος: «Δεν είπαμε ψέματα, αλλά δεν είχαμε εμπειρία. Αλλιώς τα υπολογίζαμε»

Στον απόηχο των διαρροών από τις συνομιλίες του ΔΝΤ και των Panama Papers πραγματοποίησε την Ολομέλειά του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με πολλές αναφορές από τα μέλη του στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα εν λόγω θέματα. Σχετικά μικρή η συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο το απόγευμα της Τρίτης, κάτι που αποδόθηκε στην λειτουργία της τοπικής αγοράς, παρουσία των τριών Βουλευτών της πόλης, του Γραμματέα της Νομαρχιακής, Γιώργου Χατζηθεοδώρου, με καλεσμένους ομιλητές τον Οργανωτικό Γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Καραγεώργο, και τον Κώστα Αμπατζά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του κόμματος για την ΠΑΜ-Θ.

«Πάτος στο βαρέλι» η αξιολόγηση

Ο κ. Χατζηθεοδώρου χαρακτήρισε την αξιολόγηση που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως «πάτο στο βαρέλι», χωρίς θριάμβους για success story, αφού αναφέρθηκε αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει μέτρα αντίθετα στις αρχές της. Από την πλευρά του ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έκανε λόγο για στήριξη της δημόσιας Υγείας με την κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών, αλλά και με προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί στα νοσοκομεία. Για άλλη μια φορά τόνισε την ανάγκη ‘’ανάστασης’’ των εργοστασίων που είναι πλέον ‘’κουφάρια’’ στην περιοχή μας, αλλά και τα προβλήματα που προκαλούνται από το λαθρεμπόριο, κυρίως μέσω του συνοριακού φυλακίου του Αγ. Κωνσταντίνου. Την ελπίδα ότι κάποτε θα κυβερνήσουν όπως θέλουν και όχι με μέτρα αντίθετα στις αρχές τους εξέφρασε ο κ. Στογιαννίδης, θεωρώντας ότι είναι ευτύχημα για την χώρα που βρίσκεται σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματεύεται.

Τοπικές μάχες για την πάταξη της ανεργίας και την ανάπτυξη της οικονομίας

Ο κ. Στάθης Γιαννακίδης προέκρινε ως άμεση ανάγκη την συζήτηση γύρω από θέματα οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής που είναι αντιμέτωπη με ποσοστό 40% ανεργίας, τονίζοντας ότι πρέπει να ‘’πιάσουν τόπο’’ τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνονται, όπως το ΕΣΠΑ, αντίθετα με την κακοδιαχείριση του παρελθόντος. Ο ίδιος διατύπωσε σαφείς αιχμές κατά του Δημάρχου Ξάνθης και της σχέσης με συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ανατρέχοντας στην συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού κατέληξε ότι το προσφυγικό αποδεικνύει πως καλώς ολοκληρώθηκε και μείναμε στην ΕΕ, αφού ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τους μηχανισμούς που υπήρχαν. Στα θετικά του ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε το έργο που γίνεται αλλά δεν αναδεικνύεται, συγκεκριμένα με την παύση σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και αξιολογήσεις, αναφερόμενος προφανώς στον δημόσιο τομέα.

Π. Καραγεώργος: «Είμαστε σε κατάσταση πολέμου. Πότε θα τελειώσει; Ποτέ»

Ο φιλοξενούμενος ομιλητής κ. Πέτρος Καραγεώργος ανέτρεξε στις πολιτικές αλλαγές συσχετισμών στην Ευρώπη, αποδίδοντας αυτή την στροφή στην επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, τα οποία απέδωσε στην έλλειψη εμπειρίας και όχι σε προσχεδιασμένα ψεύδη της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι πλέον τα προβλήματα δεν λύνονται μεμονωμένα από κάθε χώρα, αλλά πρέπει να υπάρχει σύμπραξη από όλη την ΕΕ. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είδαμε ότι δεν φτάνουν μόνο οι ιδέες, αλλά είναι κρίσιμοι οι συσχετισμοί. Δεν φτάνει η πρόθεση. Είμαστε σε κατάσταση πολέμου. Πότε θα τελειώσει; Ποτέ. Έχουν την δύναμη, εμείς το δίκιο». Ο ίδιος, πάντως, παρουσιάστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την αξιολόγηση, θεωρώντας ότι θα ολοκληρωθεί ακόμη και πριν τις 22 Απριλίου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης για Μάτι: Δεν έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις

Όσον αφορά τον νέο δικαστικό χάρτη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αποτελεί ιστορική τομή γ…