Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παραλύει σήμερα το Δημόσιο – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Παραλύει σήμερα το Δημόσιο – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

0
adedy apergia

24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Ξάνθης – Δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ στην κινητοποίηση

Άνοιξε το Taxis αλλά ‘’έκλεισαν’’ τα λογιστήρια μέχρι 18 Απριλίου – Καμία πτήση σήμερα καθώς απεργεί και η Πολιτική Αεροπορία

Με 24ωρη απεργία σήμερα και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο κέντρο της Ξάνθης συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν πανελλαδικά εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι, αλλά και η ΕΣΗΕΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην απεργία. Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Το νέο ασφαλιστικό διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους, ώστε να μην ‘’περάσει’’ το νέο ασφαλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις. Προειδοποιεί, τέλος, ότι θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση. Στην σημερινή κινητοποίηση δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή.

24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ με απεργιακά δελτία

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχει η ΕΣΗΕΑ και καλεί τους δημοσιογράφους της Αθήνας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής και θα μεταδίδονται 15λεπτα απεργιακά δελτία από τα ραδιόφωνα και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα λόγω απεργίας

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια σήμερα λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας στην 24ωρη απεργία. Η απεργία ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Το Taxis άνοιξε αλλά όλοι οι λογιστές απέχουν από την υποβολή δηλώσεων

Το Τaxis τέθηκε σε λειτουργία χθες, αλλά όλος ο κλάδος των φοροτεχνικών αποφάσισε μαζί με την ΠΟΦΕΕ για αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 18 Απριλίου, ενώ αποφασίστηκε ο αποκλεισμός των κατά τόπους ΔΟΥ για σήμερα, ως συμπαράσταση στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ συμμετέχει στην απεργία – Προετοιμασία για 48ωρη απεργία από την ΠΑΣΕΒΕ

Απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ Ξάνθης, που καλεί τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα ‘’λαιμητόμο’’ που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, κλιμακώνουν τις αντιδράσεις με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή

«το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων». Σε ετοιμότητα και ξεσηκωμό καλεί και η γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ τους αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους απέναντι στην «κυβερνητική επίθεση» που μεγαλώνει. Προειδοποιούν και αυτοί με την σειρά τους ότι αν κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο, θα απαντήσουν με 48ωρη γενική απεργία μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τη νεολαία.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…