Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έτοιμη η Ξάνθη για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας «Ρίο 2016»

Έτοιμη η Ξάνθη για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας «Ρίο 2016»

0
olympiaki-floga-plateia

Το πρωί της Μ. Δευτέρας θα περάσει από την πόλη μας η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην Κ. Πλατεία

Το πρωινό της Μ. Δευτέρας (25/04) θα υποδεχθεί η Ξάνθη τη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, που άναψε την περασμένη Πέμπτη στην Αρχαία Ολυμπία με προορισμό το Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας όπου το ερχόμενο καλοκαίρι θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στα πλαίσια της λαμπαδηδρομίας και του περάσματος από την πόλη μας, το τμήμα τροχαίας του ΑΤ Ξάνθης θα λάβει περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας για τη διέλευση των λαμπαδηδρόμων.

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρεται:

1) Διακόπτουμε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων και απαγορεύουμε τη στάση και στάθμευση την 08:00 της Μ. Δευτέρας έως την 13:30 ως ακολούθως:

Από την αρχή της οδού Δημοκρίτου και καθ’ όλο το μήκος αυτής, από την ανατολική είσοδο της πόλης (ύψος σιδηροδρομικών γραμμών) έως και την Πλατεία Μπαλτατζή.

Από Πλατεία Μπαλτατζή, καθ’ όλο το μήκος της οδού Μιχ. Καραολή μέχρι και την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Περιμετρικά της Κεντρικής Πλατείας, καθ’ όλο το μήκος των οδών Β. Κωνσταντίνου και Β. Σοφίας, Έβρου και Λ. Στρατού, κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης.

Σε όλες τις καθέτους των προαναφερόμενων οδών.

Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτήριων ή παρακείμενων οδών σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών και των σημάτων.

Διευκολύνσεις από την «Εγνατία Οδό» για τη διέλευση της λαμπαδηδρομίας

Να σημειώσουμε ότι μέτρα διευκόλυνσης της λαμπαδηδρομίας θα λάβει και η «Εγνατία Οδός ΑΕ» η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η Εγνατία Οδός υποδέχεται με ευλάβεια την Ολυμπιακή Φλόγα!

Προορισμός της το 2016 είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, που φιλοξενεί τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στο οδικό δίκτυο ευθύνης της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” θα ξεκινήσει στις 22.04.2016 από τη Λευκάδα και την Υποθαλάσσια Ζεύξη Ακτίου – Πρέβεζας. Στις 23.04.2016 θα πορευθεί στην Εγνατία Οδό από τη διαδρομή Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Βέροια – Θεσσαλονίκη, στις 24.04.2016 θα κατευθυνθεί προς Σέρρες μέσω του Αυτοκινητόδρομου Α25, θα συνεχίσει μέσω Δράμας και Καβάλας έως την Αλεξανδρούπολη και, τέλος, στις 25.04.2016 θα επανέλθει στην Εγνατία Οδό με τη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη – Θεσσαλονίκη.

Την πομπή θα συνοδεύσουν οι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης που διαθέτει ο ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού, μεριμνώντας για την ενημέρωση των χρηστών και την ασφαλή διέλευσή της από τον αυτοκινητόδρομο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα λάμψει στην Εγνατία Οδό και τους Κάθετους Άξονες για περισσότερα από 800χλμ.».

Έτοιμη η Ξάνθη για να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα τη Μ. Δευτέρα

Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι προετοιμασίες από πλευράς Δήμου Ξάνθης για την υποδοχή και τη «στάση» που θα κάνει η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Ρίο 2016» στην πόλη μας, με τον Δήμο να ετοιμάζει μία τελετή αντάξια του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, παγκόσμιας εμβέλειας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ξάνθης σχετικά με τη λαμπαδηδρομία και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία στην υποδοχή της φλόγας:

«Ο Δήμος Ξάνθης έχει την τιμή να επιλεγεί από την Οργανωτική Επιτροπή ¨RIO 2016¨ ως σταθμός διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Αγώνων του Ρίο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο μας όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες, για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα, το παγκόσμιο σύμβολο αξιών και πηγή έμπνευσης της ανθρωπότητας, τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 11.30 στη Κεντρική Πλατεία.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής :

* Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο.

* Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΄΄ RIO 2016΄΄.

* Ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, του Εθνικού Ύμνου Βραζιλίας, του Εθνικού ύμνου Ελλάδος και Έπαρση αντίστοιχων σημαιών.

* Χαιρετισμός Δημάρχου Ξάνθης.

* Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «RIO 2016».

* Χαιρετισμός εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

* Ανταλλαγή δώρων.

* Πολιτιστικό πρόγραμμα.

* Τέλος Εκδήλωσης.

Οι λαμπαδηδρόμοι της Ξάνθης θα καλύψουν τη διαδρομή: Μ. Καραολή – Κεντρική Πλατεία και στη συνέχεια Κεντρική Πλατεία – Βασ. Κων/νου – Προτομή Φίλιππος Αμοιρίδης (Δ.Π.Θ) προκειμένου η Ολυμπιακή Φλόγα να συνεχίσει το ταξίδι της.

Καλούνται οι Αρχές, οι εκπρόσωποι Υπηρεσιών, οργανισμών, συλλόγων, σωματείων και οι πολίτες να παραβρεθούν στην εκδήλωση».

Οι Ξανθιώτες λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα:

1ος λαμπαδηδρόμος: Στεφανίδης Γιάννης (γεν. 1990-Τζούντο/5ος στο ευρωπαϊκό νέων ανδρών): Υποδοχή φλόγας επί της Μ. Καραολή 89 στις 11:42.

2ος λαμπαδηδρόμος: Αλεξιάδης Μιχάλης (γεν. 1990-Τζούντο/3ος στο ευρωπαϊκό νέων ανδρών): Μεταφορά φλόγας στις 11:45 από τη Μ. Καραολή 41 στην κ. πλατεία και αφή βωμού στις 11:48.

3ος λαμπαδηδρόμος: Κόκκινος Βασίλης γεν. 1997-Robospecialists/2οι στην παγκόσμια μαθητική Ολυμπιάδα): Η ομάδα των Robospecialists με επικεφαλής τον Βασίλη Κόκκινο θα παραλάβουν τη φλόγα στις 12:48 από την κ. πλατεία και θα τη μεταφέρουν έως την οδό Β. Κων/νου 39.

4ος λαμπαδηδρόμος: Μπαμπαχανιάν Άρμεν (γεν. 1997-ελληνορωμαϊκή πάλη/9ος στο ευρωπαϊκό εφήβων): Παραλαβή φλόγας από Β. Κων/νου 39 και παράδοση της στην προτομή ¨Φ. Αμοιρίδη¨ στις 12:51, στην επιτροπή λαμπαδηδρομίας για να συνεχίσει η φλόγα το ταξίδι της.

Καλτέκης Δημήτρης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…