Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 505 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Ξάνθης

505 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Ξάνθης

0
ergasia-apr162

Πήραν έγκριση από το υπουργείο Εργασίας. Ο Δήμος Ξάνθης συγκαταλέγεται στους 51 δήμους που θα «τρέξει» το πρόγραμμα από τον Αύγουστο

Εισήγηση της υπηρεσίας Προσωπικού στο Δημοτικό συμβούλιο για έγκριση 15 εποχικών προσλήψεων για πυροπροστασία

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ο βασικός κορμός του φετινού προγράμματος, που θα αφορά 6.918 θέσεις στους 17 πιο ευάλωτους δήμους-θύλακες μακροχρόνιας ανεργίας (πάνω από 10%). Δύο με τρεις μήνες αργότερα θα προκηρυχθούν οι υπόλοιπες 12.656 θέσεις εργασίας σε 34 δήμους της χώρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φετινών προσλήψεων σε ΟΤΑ στις 19.518 θέσεις.

Εγκρίθηκαν 505 θέσεις για το δήμο Ξάνθης

Ο δήμος Ξάνθης έχει ενταχθεί στη β’ φάση του προγράμματος που αναμένεται να «τρέξει» από τον Απρίλιο. Το υπουργείο ενέκρινε 505 θέσεις κοινωφελούς Εργασίας για το δήμο 8μηνης διάρκειας. Μάλιστα θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σε δύο φάσεις ούτως ώστε να διαρκέσει 1,5 χρόνο. Οι ειδικότητες ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Παρασκευή θα αποσταλούν τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο και θα υπάρξει συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ώστε να οριστικοποιηθούν οι ειδικότητες και στην συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία της προκήρυξης.

Εισήγηση της υπηρεσίας Προσωπικού προς έγκριση 15 εποχικών προσλήψεων για πυροπροστασία

Σ’ ότι αφορά το εποχικό προσωπικό η Διεύθυνση Προσωπικού θα εισηγηθεί στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο την πρόσληψη 14 ατόμων με 2μηνες συμβάσεις για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας εν’ όψει της θερινής σαιζόν.

ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

1 πρόσληψη από την ΔΕΗ στην Δράμα

Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή περιοδικών αναγκών του Συγκροτήματος Νέστου, που εδρεύει στον Νομό Δράμας,

1 Οικονομολόγος στην ΑΜ – Θ

Έως τις 6 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΑΜΘ προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται για την σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου γι την γραμματεία , διοικητική και λογιστική υποστήριξη υλοποίησης έργων τα οποία χρηματοδοτούνται από τις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής επιτροπής να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 56 Μάιου.

12.000 προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία εντός 2016

Θα ξεπερνούν τις 10.000 οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και μπορεί να φτάσουν και τους 12.000 διορισμούς για το 2016, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των δανειστών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του κ.Βερναρδάκη με το κουαρτέτο περιλαμβάνεται η διατήρηση της αναλογίας «μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» για το 2016 με προοπτική να μειώνεται η αναλογία για τα επόμενα έτη έτσι ώστε να επανέλθει «μια πρόσληψη ανά μία αποχώρηση» το 2020.

Όπως σημειώνουν πηγές του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στη συμφωνία με τους δανειστές για τις προσλήψεις το 2015 περιλαμβάνονται:

•Οι 6.500 προσλήψεις που δεν έχουν γίνει από παρελθόντα έτη και περιλαμβάνονταν στις αναλογίες προσλήψεων-αποχωρήσεων που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

•Οι περίπου 3.000 προσλήψεις που προκύπτουν από την αναλογία μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις που αφορά το 2015. Σημειώνεται ότι το 2015 αποχώρησαν περισσότεροι από 15.000 υπάλληλοι οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν.

•Δεν θα υπολογίζονται ως προσλήψεις οι διορισμοί υπαλλήλων με δικαστικές αποφάσεις. Υπολογίζεται ότι το 215 μονιμοποιήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις περίπου 1.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ενώ φέτος αναμένεται να τοποθετηθούν σε μόνιμες θέσεις ακόμα 1.000 εργαζόμενοι οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια.

•Διαμορφώνεται δημοσιονομικό μαξιλάρι περίπου 34 εκατ. ευρώ για να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να προσλάβει προσωπικό σε τομείς πρώτης προτεραιότητας όπως η Υγεία και η Παιδεία.

•Μερική απελευθέρωση των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού πέραν της αναλογίας προσλήψεων-αποχωρήσεων, καθώς υπάρχουν σημαντικές ανάγκες στα νοσοκομεία αλλά δημιουργούνται και νέες υπό την πίεση του προσφυγικού προβλήματος. Κυβερνητικός αξιωματούχος ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναγνωρίζουν ότι οι ώρες εργασίας των γιατρών πρέπει να είναι 45 εβδομαδιαίως αντί για 75 που ισχύουν σε αρκετά νοσοκομεία, γεγονός που οδηγεί σε νέες προσλήψεις.

«Πράσινο φως» για 3.982 προσλήψεις και κατανομές προσωπικού

Ποιες θέσεις εργασίας αφορά η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου

Την πρόσληψη 3.737 ατόμων, την κατανομή 134 και την κίνηση διαδικασιών για 111 προσλήψεις, ενέκρινε η κυβέρνηση. Σύμφωνα, ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) 33/2006:

– Θα προσληφθούν 3.564 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών, σε έργα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΔΕΗ.

– Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, 103 προσλήψεις ως έκτακτο προσωπικό στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και 70 άλλες ως έκτακτο προσωπικό στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

– Δόθηκε επίσης το «πράσινο φως» για να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην ΑΔΜΗΕ του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και 35 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, στον ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Κατανέμονται, επιπλέον, 54 δόκιμοι ειρηνοδίκες Δ’ τάξεως, που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την υπ’ αριθμ. 104572/24.12.2014 απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι οποίοι καταλαμβάνουν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις ειρηνοδικών των Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της χώρας, για το 2016. Οι υπόλοιπες 80 κατανομές αφορούν σε δικαστικούς λειτουργούς, απόφοιτους της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, εκ των οποίων 21 για τη Διοικητική Δικαιοσύνη, 45 για την Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη και 14 για τους Εισαγγελείς.

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

3.100 προσλήψεις μονίμων σε υπουργεία και ΔΕΚΟ

Οι διαγωνισμοί αφορούν συνολικά 3.100 θέσεις για πτυχιούχους και αποφοίτους Λυκείου διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, με 1.760 νέους υπαλλήλους νοσηλευτικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων θα ενισχυθούν νοσηλευτικά ιδρύματα και το ΕΚΑΒ, ενώ 151 πτυχιούχοι Πληροφορικής θα προσληφθούν στα δικαστήρια και σε άλλες υπηρεσίες υπουργείων. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα προκηρύξει διαγωνισμό πρόσληψης 25 χημικών, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού θα ενισχυθεί με 90 μόνιμους φύλακες αρχαιοτήτων. Το υπουργείο Ναυτιλίας θα προσλάβει 202 υπαλλήλους και 276 δόκιμοι λιμενοφύλακες θα καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα. Εγκρίθηκαν με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 111 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στον ΟΣΕ και τον ΑΔΜΗΕ, ενώ διαγωνισμό για 300 θέσεις θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. Τέλος, με 185 μονίμους θα ενισχυθεί η Περιφέρεια Αττικής.

413 συμβάσεις για γεωπόνους & κτηνιάτρους

Αιτήσεις έως τις 18 Απριλίου δέχεται η πρώτη προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας του 2016, που αφορά την πρόσληψη 413 πτυχιούχων σε επιβλέποντες φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί για πέντε μήνες στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», στον ΕΦΕΤ και σε περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα, στις ειδικότητες γεωπόνων, κτηνιάτρων, δασοπόνων, δασολόγων, ιχθυολόγων και τεχνολόγων τροφίμων. Οι ωφελούμενοι θα αμείβονται με ποσά που κυμαίνονται από 431,75 έως 495,25 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…