Σχόλια 23/03/16

0
dimotiko-kapnistirio
Κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα εκτός από τους πρόσφυγες, ζουν και Έλληνες με το δικό τους δράμα…


Δημοτικό… καπνιστήριο
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα το βράδυ, ο δημ. σύμβουλος Μανώλης Φανουράκης ζήτησε τον λόγο για να κάνει μια παρατήρηση, άσχετη με τον θέμα που συζητιόταν. Μόλις είχε επανέλθει στην αίθουσα, περνώντας μέσα από το νέφος που δημιουργείται στον προθάλαμο του Δημ. Συμβουλίου από τους καπνιστές. Όπως είπε, δεν γίνεται να επιβάλλονται πρόστιμα σε κάποια καταστήματα για το κάπνισμα και ο δήμος να αποτελεί αρνητικό πρότυπο και παράδειγμα προς αποφυγή. Είναι αλήθεια ότι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι περισσότεροι σύμβουλοι δεν βγαίνουν σε κάποιο εξωτερικό χώρο για να καπνίσουν, αλλά μετατρέπουν τον χώρο αναμονής έξω από το γραφείο του Δημάρχου σε… καπνιστήριο. Οι ‘’πρώτοι’’ της πόλης θα πρέπει τουλάχιστον να δίνουν το παράδειγμα σε κάποια θέματα. Το γεμάτο τασάκι μαρτυρεί του λόγου το αληθές.
Χ.Δ.


Περί Προσφυγικού
Άρχισε να κουράζει τους Έλληνες όλη αυτή η υπόθεση με τους πρόσφυγες μήνες τώρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τα κανάλια δείχνουν πρόσφυγες, μιλούν για μετανάστες, για το δράμα τους, για την αγωνία και ταλαιπωρία τους στη χώρα μας.
Όμως αυτή η καθημερινή αναφορά έχει κουράσει πλέον. Έχει μπουχτίσει ο κόσμος από τόσο δράμα, τόση «ενημέρωση». Οι δόσεις είναι πολλές και δεν αντέχονται.
Εντάξει, οι Έλληνες βοήθησαν και βοηθούν. Όμως υπάρχουν κι άλλες ανάγκες, άλλες υποχρεώσεις. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, η ευθύνη είναι της Πολιτείας να φροντίσει γι’αυτούς τους ανθρώπους, πράγμα που βέβαια δεν έκανε εγκαίρως κι ούτε ακόμη κάνει. Άρα, αρκετά προβλήματα έχουν οι Έλληνες, μη τους φορτώνει η Πολιτεία κι άλλα που δεν είναι και δικά τους.
Γ.Δ.


Εκκρεμότητες
Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες ακόμη προκειμένου να δημιουργηθεί νέος φορέας στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαίνω, για παράδειγμα, ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δεν θέλει με τίποτα τη «Δράση» στο κάδρο, για να μην μπατάρει το καράβι δεξιά. Η ίδια θα κατέβει οπωσδήποτε στη μάχη για την εκλογή ηγεσίας, ενώ ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει ακόμη καταλήξει – δηλαδή θα κατέβει μόνο αν δεν βρεθεί άλλο πρόσωπο με εκσυγχρονιστικό προφίλ που να μπορεί να κερδίσει τη Φώφη.


Απόφαση
Δεν πρόκειται να γίνει καμία κυβερνητική αλλαγή πριν από την αξιολόγηση από τους εταίρους. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το έχει αποφασίσει, θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά αποκλείεται πριν από την αξιολόγηση. Κρατήστε την πληροφορία και θα μας θυμηθείτε σε περίπου 20 ημέρες από σήμερα…


Άννας Βαγενά πτώση
Ομολογώ πως πριν καιρό, είχα σε κάποια εκτίμηση την ηθοποιό Άννα Βαγενά. Η μεταπήδησή της από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον την άλλαξε. Έχασε την ευγένειά της και τη θηλυκότητά της. Και η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση στο Κιλελέρ ήταν μια απίστευτη ιστορία. Προφανώς η Βαγενά νόμιζε ότι βρισκόταν επί θεατρικής σκηνής και ότι απέδιδε, έτσι θα νόμιζε προφανώς, τον κορυφαίο ρόλο της ζωής της. Μόνο που ήταν όλο αυτό που παρουσίασε, μια τραγωδία γι’αυτήν, μια γελοιοποίηση και ευτελισμός της. Μαινόμενη, εκτός εαυτού, γιουχάροντας, απειλώντας, υβρίζοντας, άφησε άφωνους τους Έλληνες με τη συμπεριφορά της.
Δεν της επέτρεψαν να μιλήσει στο Κιλελέρ οι αγρότες που πήγαν εκεί διαμαρτυρόμενοι εις βάρος αυτής και του κόμματός της. Συνηθισμένο πλέον. Εξάλλου το δικό της κόμμα το λάνσαρε αυτό. Όμως το να εκτραπεί σε όλα όσα έκανε, ήταν πρωτοφανές. Θα μπορούσε να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια, κι όχι σαν κυρά Κατίνα.
-Τι κρίμα αλήθεια, τι πτώση και τι δυσάρεστη εικόνα για την Άννα Βαγενά…
Γ.Δ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς
Και λέγαμε τι έλειπε πραγματικά από αυτόν τον τόπο τους δύσκολους καιρούς που διάγουμε; Μα ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ φυσικά! Αλλά από τα δεξιά, για να ισορροπήσει η χώρα. Έτσι κι έγινε λοιπόν και δημιουργήθηκε ένας νέος δεξιός συνασπισμός στη Θεσσαλονίκη.
Ήταν όλοι εκεί στο Βελίδειο, όλες οι «προοδευτικές» δυνάμεις της δεξιάς: ο συνομιλητής της Χρυσής Αυγής Τάκης Μπαλτάκος, ο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του Μητροπολίτης Άνθιμος, ο αιώνιος Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, η οραματίστρια πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ κα Ξουλίδου και φυσικά επικεφαλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο οποίος εκμεταλλευόμενος το γενικότερο Ευρωπαϊκό κλίμα και βλέποντας το κενό στα δεξιά της Ν.Δ. με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έσπευσε να ενεργοποιηθεί για να το καλύψει συσπειρώνοντας όλες τις συναφείς δυνάμεις. Όλοι αυτοί μαζί φιλοδοξούν να συγκροτήσουν έναν νέο πατριωτικό μέτωπο με Πατρίδα, ορθοδοξία, Μακεδονία (άρχισε πάλι να πουλάει) ως βασικά στοιχεία της ρητορικής τους κι ένα όνομα φυσικά πατριωτικό: ΕΘΝ.Ο.Σ (Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός).
Ότι δεν κατάφερε λοιπόν ο Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ θα το επιχειρήσει με το ΕΘΝ.Ο.Σ. Σ’ αυτή τη χώρα δυστυχώς η Πατρίδα, το Έθνος, ο Λαός, ως λέξεις και ως έννοιες δεν θα πάψουν ίσως ποτέ να γίνονται αντικείμενο καπηλείας από κάποιους πονηρούς με πολιτικές φιλοδοξίες…


Έδειξε πυγμή… στην αρχή ο Δρεμσίζης
Ποιος είδε τον Γιάννη Δρεμσίδη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και δεν τον φοβήθηκε στην αρχή τουλάχιστον γιατί μετά του …έφυγε η μπάλα! Έδειξε αποφασισμένος να εφαρμόσει τον Κανονισμό προς όλες τις κατευθύνσεις για να μην καταντά χάβρα Ιουδαίων το δημοτικό συμβούλιο. Ξεκαθάρισε πως όποιος δεν συνετίζεται με μια παρατήρησή του και συνεχίζει να μιλά ενώ δεν του δόθηκε ο λόγος θα αποβάλλεται. Γι αυτό και παρ’ ολίγο να αποβάλλει τον Ιπποκράτη Καμαρίδη και τον Θωμά Ηλιάδη που λογομάχησαν σε αρκετά ντεσιμπέλ για την κατάσταση στο Κολυμβητήριο καθώς ο μεν πρώτος την χαρακτήρισε «ελεεινή», ο δε δεύτερος «όλα όμορφα κι ωραία»! Αυτό ήταν! Έτοιμοι να παίξουν …τζούντο ήταν οι δυο τους , τόσο που διαμαρτυρήθηκε ο Γιώργος Κολλάρος ο ποιος παρακολουθούσε το Δημοτικό Συμβούλιο με υψηλό πυρετό! Στη συνέχεια βέβαια δεν έδειξε την ίδια πυγμή με τον δήμαρχο που απηύθυνε βαρείς χαρακτηρισμούς προς την αντιπολίτευση και ήταν η αφορμή για να αποχωρήσει επικρίνοντας τον κ. Δρεμσίζη ότι δεν τους προστάτευσε ως όφειλε!
Μ.Ξ.


Αυτοί που …τιμούν τα παντελόνια τους….
Αλγεινή εντύπωση έκανε στο δημοτικό συμβούλιο τουλάχιστον στις παρευρισκόμενες γυναίκες η παλαιάς κοπής φράση – που όμως δείχνει μια νοοτροπία – που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Μπένης αρχικά όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να λύσει την διαφορά του με το δήμο δικαστικά αναφερόμενος στην δημοσιοποίηση από τοπικό έντυπο εγγράφου της Αποκεντρωμένης που τον έθετε σε 6μηνη αργία. Η φράση που χρησιμοποίησε «Γιατί εγώ τα τιμώ τα παντελόνια που φοράω και την υπογραφή μου» , θέλοντας να υποδηλώσει ότι θα κινηθεί νόμιμα και φανερά για να βρει το δίκιο του όσο και στην συνέχεια η υιοθέτηση της ίδια φράσης απ’ τον δήμαρχο στην απάντησή του στον κ. Μπένη: «Και εμείς κ. Μπένη τα παντελόνια δεν τα φοράμε γιατί κρυώνουμε…», αλλά για τον ίδιο λόγο δηλαδή… υποκρύπτουν αναμφίβολα κάτι σεξιστικό, απαξιωτικό και υποτιμητικό για τις γυναίκες που επίσης φορούν παντελόνια αλλά … δεν περιορίζουν και δεν προβάλλουν μέσα από αυτά την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Μόνος υποστηριχτής του γυναικείου φύλου ο κ. Ανταμπούφης που αντέδρασε
-Σίγουρα τέτοιες φράσεις δεν τιμούν αυτούς που τις λένε ….
Μ.Ξ.


Ο Δήμος Μύκης κοντά στους πρόσφυγες
Μετά το κονβόι που μετέφερε πρόσφατα στην Ειδομένη τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία συγκέντρωσαν οι Βακουφικές Επιτροπές της ορεινής μειονοτικής περιοχής, ήρθε η σειρά για την άλλη πρωτοβουλία του δήμου Μύκης. Στις έδρες των Δημοτικών Κοινοτήτων του δήμου συγκεντρώθηκαν επί μία εβδομάδα τρόφιμα, φάρμακα, σκεπάσματα και ρουχισμός, τα οποία χθες συσκευάσθηκαν και σήμερα θα μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων του δήμου Παγγαίου. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του δήμου για την κάλυψη άμεσων αναγκών των προσφύγων. Άνθρωποι που δεν πρόσφεραν μόνο υλική βοήθεια από το υστέρημά τους και το περίσσευμα της καρδιάς τους, αλλά κινητοποιήθηκαν σε όλη την διαδικασία συγκέντρωσης, μεταφοράς, ταξινόμησης και συσκευασίας των ειδών. Έμπρακτη απόδειξη της φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που υπάρχει στους Ξανθιώτες εντός και εκτός πόλης.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…