Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Επεισοδιακή» συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποχωρήσεις

«Επεισοδιακή» συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποχωρήσεις

0
dimotiko-mar16-apoxorisi

Νέος Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Τάσος Θεοδωρίδης – Αλλαγές στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ με δύο μόνιμα μέλη να γίνονται αναπληρωματικά

Αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση και κοινή ανακοίνωση των τριών παρατάξεων «Κοινωνία Δημοτών», «Συμμετέχω» και «Ξάνθη-Σταυρούπολη – Νέα εποχή»

Δεν έληξε αισίως ακόμη μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρα 21 Μαρτίου, αφού μετά το θέμα του ορισμού και της εκλογής νέων προσώπων στα ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΔΕΥΑΞ αποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος το μελών της Αντιπολίτευσης από την αίθουσα.

Αλλαγές στα νομικά πρόσωπα του δήμου Ξάνθης

Μετά τους νέους ορισμούς Αντιδημάρχων και τις παραιτήσεις κάποιων μελών από τα ΔΣ των νομικών προσώπων του δήμου Ξάνθης, προέκυψαν εκλογές για την αντικατάσταση των απελθόντων μελών. Αρχικά το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τον Τάσο Θεοδωρίδη αντικαταστάτη του Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη στην προεδρεία του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά την παραίτηση του δευτέρου για λόγους υγείας. Η πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης στηρίχθηκε με 21 ψήφους στο πρόσωπο του Τ. Θεοδωρίδη, 9 λευκά και 1 παρών. Ο απερχόμενος πρόεδρος διατήρησε την θέση του στο ΔΣ ως μέλος μετά την παραίτηση του νέου Αντιδημάρχου Κίρατζη Ερκάν από τακτικό μέλος. Η αντιπολίτευση με ευχήθηκε να μην είναι λόγοι υγείας αυτοί που οδήγησαν τον Ιο. Χατζηεφραιμίδη στην παραίτηση, ενώ ο Δ. Μπένης εκτίμησε πως ανεξάρτητα από την αλλαγή ηγεσίας το Κέντρο «νοσεί» για λόγους που αφορούν στο προσωπικό. Ανακατατάξεις υπήρξαν και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ, αφού την θέση του Αντιπροέδρου Θωμά Ηλιάδη, ο οποίος ανέλαβε Αντιδήμαρχος, πήρε ο Στέφανος Ιγιαννίδης, ενώ με την ίδια απόφαση αντικαταστάθηκε και η κα Σαρόγλου, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων από την Σοφία Λαζαρίδου. Αμφότεροι, ο κ. Ηλιάδης και η κα Σαρόγλου, παρέμειναν στο ΔΣ ως αναπληρωματικά μέλη.

Αιχμές Φανουράκη για παραμονή των παραιτηθέντων ως αναπληρωματικών

Με αφορμή τις αλλαγές αυτές, ο Μανώλης Φανουράκης έθιξε το θέμα της παραμονής, ουσιαστικά, των παραιτηθέντων στα ΔΣ, αναφέροντας ότι παραιτούνται αλλά μένουν ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν στις έμμισθες θέσεις τους σε περίπτωση αποχώρησης από τα νέα τους καθήκοντα. Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, που ανέφερε ότι δεν θα ακούσει τις θεωρίες Φανουράκη, με τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Θανάση Ξυνίδη, να εγκαλεί οργισμένος τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Δρεμσίζη, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου. Μετά από αυτό ο κ. Ξυνίδης αποχώρησε, ενώ τον ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος των μελών της Αντιπολίτευσης.

Κοινή ανακοίνωση παρατάξεων Ξυνίδη, Μπένη, Καμαρίδη

Οι Δημοτικές Παρατάξεις «Κοινωνία Δημοτών», «Συμμετέχω» και «Ξάνθη-Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» αναφέρουν για το θέμα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης, όπου ο κ. Δήμαρχος φρόντισε να επιβεβαιώσει τη φιλοσοφία του, που εκφράζεται με το λουδοβίκειο ρητό ‘’Ο Δήμος είμαι Εγώ’’. Ίσως γιατί ήθελε να σκεφτεί τι φταίει και τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα καθημερινά και επί μήνες τώρα να κινδυνεύουν εκατοντάδες μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων πέριξ της Σάρδεων (φταίει η Siemens αλλά και τα λεωφορεία που του ζήτησαν να κλείσει τα φανάρια!), στα κοιμητήρια – ξέφραγο αμπέλι που δεν τολμά κανείς να τα επισκεφτεί με τις κλοπές και ληστείες να πηγαίνουν σύννεφο, που δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους οικισμούς του πρώην δήμου Σταυρούπολης και των πρώην κοινοτήτων Ευμοίρου και Κιμμερίων, που ξέχασε την Ώρα της Γης, που υπογράφουν αντιδήμαρχοι με άλλα ονόματα, που ξέχασε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ότι όρισε γραμματέα στο Δήμο, αλλά θυμήθηκε να ζητήσει τα χρήματα που θα τον πληρώνουν από το υστέρημά τους οι ξανθιώτες, ότι βασικοί αθλητικοί χώροι που άμεσα θα στεγάσουν μαζικές εκδηλώσεις στερούνται πυρασφάλειας και αποφάσισε να επιβάλει τη σιωπή στους αμνούς».

Επίθεση κατά Δημαρχόπουλου και Δρεμσίζη για την τακτική που ακολουθείται

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Συνήθης πρακτική του, να αφαιρεί το λόγο από τους συμβούλους της παράταξής του και να τους απαγορεύει να μιλήσουν. Σε ένα χώρο που η δική του λειτουργία είναι παρακολουθηματική και όπου εκφράζονται πολιτικά και διά της ψήφου τους αποκλειστικά οι δημοτικοί σύμβουλοι. Και ως εδώ δικό του θέμα και θέμα του αυτοσεβασμού των μελών της παράταξής του. Χθες όμως, με την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που δήθεν προεδρεύει και στην ουσία εκτελεί ό,τι του επιβάλει ο κ. Δήμαρχος (έφτασε να ονειρεύεται ο κ. Πρόεδρος και αποβολή των ατακτούντων αντιπολιτευομένων συμβούλων από την αίθουσα, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα), προσπάθησε να επιβάλει τη σιωπή των αμνών και στην αντιπολίτευση.

Γιατί; Γιατί είναι γι’ αυτόν αερολογίες το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μας και αφορούσε την αντικατάσταση του κ. Χατζηευφραιμίδη και μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ. Δεν θα σχολιάσουμε άλλο το αστείο της ασθένειας που σε εμποδίζει να είσαι πρόεδρος, αλλά σου επιτρέπει να είσαι μέλος, ή των αυξημένων ευθυνών που σε εμποδίζουν να είσαι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και μέλος, αλλά σου επιτρέπουν να είσαι αναπληρωματικός και σε αναμονή επανάκαμψης. Αλήθεια οι επιλογές του αυτές εγκρίθηκαν από αυτούς που ισχυρίζονται ότι πρότειναν και τον κ. Λύρατζη; Δεν του βγήκε. Ελπίζουμε την άλλη φορά να μην έχει διδασκαλική βέργα σωφρονισμού. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εγκλωβισμένους στη παράταξή του συμβούλους της πλειοψηφίας του Δήμου. Και του στέλνουμε το παρακάτω μήνυμα: Μπορεί να εκλεγεί κάποιος κάτω από κάποιες συγκυρίες και μεθοδεύσεις Δήμαρχος μιας πόλης. Όμως αν δεν έχει το απαραίτητο πολιτικό ανάστημα δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει Δήμαρχος της πόλης».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον κ. Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπρο…