Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Πράσινο φως» για τις Παιδικές Χαρές

«Πράσινο φως» για τις Παιδικές Χαρές

0
paidiki xara

Άμεσα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο – Απορρίφθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο η Πράξη της Επιτρόπου

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος – Εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό για το 18ο δημοτικό σχολείο

Χαράς …ευαγγέλια για τον δήμο Ξάνθης και κυρίως για τα Ξανθιωτάκια καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» να προχωρήσει η σύμβαση με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε από το διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού σε 6 Παιδικές Χαρές του δήμου Ξάνθης!

Απορρίφθηκε η Πράξη που έκανε η Επίτροπος από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η Πράξη εκδικάστηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου από το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όπως μας μετέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης ο οποίος ήταν παρών μετά της νομικής συμβούλου η απόφαση απορρίπτει την Πράξη ακύρωσης που έκανε η Επίτροπος και κατά συνέπεια ο δήμος θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Υπενθυμίζουμε πως η Επίτροπος έκανε την Πράξη κατά τον προσυμβατικό έλεγχο επειδή η προκήρυξη προέβλεπε απόκλιση του +- 1% στις διαστάσεις των παιχνιδιών γεγονός που δεν έκρινε ως παράνομο και παράτυπο το Ελεγκτικό συνέδριο. Έτσι απεμπλέκεται το έργο μετά από ενάμιση χρόνο και 33 ενέργειες του δήμου Ξάνθης που προσπαθεί να παραδώσει στην τοπική κοινωνία 6 παιδικές Χαρές σύμφωνα με τις προγραφές που ορίζει το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Την χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος καθώς στην περίπτωση που δεν δικαιωνόταν ο δήμος θα καθυστερούσε για άλλο ένα χρόνο το έργο γιατί θα χρειαζόταν να ξαναγίνει διαγωνισμός: «Άμεσα θα υπογράψουμε τη σύμβαση και μέχρι το Πάσχα θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε στα παιδιά ασφαλείς και ωραίες παιδικές χαρές για να παίζουν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που δικαιωθήκαμε… γιατί πολύ προσπαθήσαμε!», σημείωσε ο κ. Δημαρχόπουλος.

Εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό για το 18ο δημοτικό σχολείο

Παράλληλα ο δήμαρχος ήταν ικανοποιημένος για ένα ακόμη θέμα και συγκεκριμένα γιατί έλαβε έγκριση το τοπικό ρυμοτομικό για το 18ο σχολείο και είναι προς υπογραφή από τον Υπουργείο Περιβάλλοντος. Έτσι θα έχει έτοιμη την πρόταση για την κατασκευή του νέου σχολείου και θα την υποβάλλει στο σχετικό μέτρο του νέου ΕΣΠΑ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…