Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 2 εποχικές προσλήψεις στον Δήμο Αβδήρων

2 εποχικές προσλήψεις στον Δήμο Αβδήρων

0
ergasia-feb164

Για το Κέντρο Υποστήριξης Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας

Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών έως τις 29 Φεβρουαρίου

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αβδήρων η πρόσληψη ενός(1) ατόμου δίμηνης διάρκειας και ενός(1) ατόμου διάρκειας ενός μήνα με ειδικότητα Προσωπικό Καθαριότητας με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν:

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

1. Να έχουν ηλικία από 18-65 ετών

Να έχουν υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν

3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση) Β. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι, μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά, ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ή ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ

1. ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ συμπληρωμένο σε όλες τις ενδείξεις και υπογραφή για την Υπεύθυνη Δήλωση όπως περιλαμβάνεται στο ειδικό έντυπο

2. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης(οι έγγαμοι)

4.Πιστοποιητικό γέννησης (οι άγαμοι)

5. Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης(ΑΜΚΑ)

6. Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

7. Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ (για όσους έχουν)

OI ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ για τις παραπάνω ειδικότητες

Οι θέσεις είναι χωρίς τυπικά προσόντα. Δηλαδή δεν απαιτείται τίτλος σπουδών.

Γ. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση στο ΝΠΔΔ Δήμου Αβδήρων, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στη Γενισέα Ξάνθης (στο κτίριο του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ) και αρμόδια για την παραλαβή είναι η κ.Δεληγιάννη Κασσιανή. έως τις 29/02/2016. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2541352541.

1 θέση ΔΕ φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

1.314 φύλακες και προσωπικό καθαριότητας στο υπ. Πολιτισμού

Ξεκινά η έκδοση των προκηρύξεων για πρόσληψη 1.314 εποχικών υπαλλήλων (Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες και Προσωπικό Καθαριότητας) στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το νέο προσωπικό θα εργαστεί για επτά μήνες (Απρίλιος – Οκτώβριος), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με το διευρυμένο θερινό ωράριο. Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει την επαναπροκήρυξη 728 θέσεων φύλαξης αρχαιοτήτων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα «τρέξει» τον Απρίλιο.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση μίας από τις προκηρυσσόμενες θέσεις Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων είναι η κατοχή πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Ειδικά για τους Ημερήσιους Φύλακες απαραίτητο προσόν θεωρείται η πιστοποιημένη καλή γνώση της Αγγλικής, ή Γαλλικής, ή Γερμανικής, ή Ιταλικής, ή Ισπανικής, ή Ρωσικής γλώσσας, κάτι που δεν απαιτείται για τους Νυχτοφύλακες. Εξάλλου για τις Καθαρίστριες δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα.

Το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων με 500 ευρώ μηνιαίως

Συνεχίζεται από τον ΟΑΕΔ, ο προγραμματισμός, για να τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα απασχόλησης 15.000 μακροχρόνια ανέργων, άνω των 50 ετών, που στόχο έχει να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα 9+9 μήνες. Οι δικαιούχοι θα προκύψουν μέσα από το μητρώο μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ, συνεπώς δεν χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων. Θα έχουν σχέση πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντιστοιχεί σε έως 500 ευρώ μηνιαίες αποδοχές για κάθε ωφελούμενο. Το πρόγραμμα, κοστολογείται από τον ΟΑΕΔ στα 60 εκατ ευρώ. Πιο αναλυτικά, οι ωφελούμενοι του προγράμματος, οι επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό και η διαδικασία της επιχορήγησης, έχει ως εξής:

Ωφελούμενοι

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης και να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με όσα αναμένεται να ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση.

Οι άνεργοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχόλησης προσλαμβάνονται με σχέση πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη.

500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τον Μάρτιο

Πριν από το Πάσχα ανοίγουν τα μισά κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ

Μέσα στον Μάρτιο θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές, τονίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Αυτό, όπως επισημαίνει, θα εξαλείψει τη λίστα αναμονής για 60 ασθενείς που αδυνατούν καθημερινά να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία δεν είναι ακέφαλα και δεν κινδυνεύουν ασθενείς, παρότι το σύστημα υγείας βρέθηκε σε μια διακινδύνευση το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξανθός. Αποκαλύπτει ότι πριν το Πάσχα ανοίγουν τα μισά κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ και αναφέρει τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, πως θα παταχθεί η διαφθορά που ζει και βασιλεύει στον χώρο της Υγείας και τι θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ.

Προγράμματα επιχορηγήσεων για επιχειρήσεις από το νέο ΕΣΠΑ

Αφορούν μικρές επιχειρήσεις και τουριστικές μονάδες, ενώ ξεχωριστό πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη αποφοίτων ΑΕΙ στον ιδιωτικό τομέα

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης για όλα τα προγράμματα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr.

Τέσσερις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με 370 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και ξεκινούν. Τα προγράμματα αφορούν μικρές επιχειρήσεις και τουριστικές μονάδες, ενώ ξεχωριστό πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη αποφοίτων ΑΕΙ στον ιδιωτικό τομέα.

1. Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων

•Επιδοτούνται με ποσό 15.000 ευρώ ως 200.000 ευρώ.

2. Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους

•Επιδοτούνται με ποσό 15.000 ευρώ ως 150.000 ευρώ.

3. Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

• Επιδοτούνται: •Ως 25.000 ευρώ στην περίπτωση ενός ατόμου που ανοίγει ατομική επιχείρηση. •Ως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων. •Ως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων ατόμων. •Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% των επιλέξιμων δαπανών.

•Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι το ατομικό εισόδημα του ενδιαφερομένου κατά το έτος 2015 να είναι χαμηλότερο από 20.000 ευρώ.

4. Νεοφυής επιχειρηματικότητα

• Επιδοτούνται με ποσό από 15.000 ευρώ ως και 60.000 ευρώ για τη σύσταση επιχείρησης στους οκτώ στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας:

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …