Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Σάββατο στην Ξάνθη ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής

Το Σάββατο στην Ξάνθη ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής

0
robotiki-galaxias

«Ο Γαλαξίας μας» για μαθητές δημοτικού της ΑΜ-Θ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WRO Hellas), το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης, η ΕΚΠΕ και το AXION Ξάνθης διοργανώνουν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 έως 14:00, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων AXION Ξάνθης τον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που έχει για θέμα «Ο Γαλαξίας μας». Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ.

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas στις 19 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science Technology Engineering Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας να αναπτύξουν το ταλέντο τους, την φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η δική μου πόλη». Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων με κριτήρια την σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, την λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο video (animation) με το λογισμικό Scratch.

Τον περιφερειακό διαγωνισμό στην Ξάνθη καλούνται να παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για την εκπαιδευτική ρομποτική.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

11:00-11:30: Εγγραφές ομάδων

11:30-11:45: Χαιρετισμοί

12:00-13:30: Έναρξη αγώνων – Αξιολόγηση κατασκευών

13:30-14:00: Απονομή βραβείων – Λήξη

Περισσότερες πληροφορίες (κανόνες, κριτήρια βαθμολόγησης) μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr

Επιστημονικός υπεύθυνος Περιφέρειας: Η σχολική σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης, Θεοδώρα Ναλμπάντη. Email: tnalmpan@sch.gr, τηλ. 6932532960

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποια καταστήματα λειτουργούν σήμερα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ   Φέτος, όπως είναι γνωστίς, αργία θεωρείται …