Σχόλια 22/01/16

0
gravatodentro
Τελικά δεν είχαμε PLAN B αλλά PLAN X (εξ)… όπως λέμε έξοδος!


Τα έσχατα του κόσμου
Διαδηλωτές με γραβάτες και κυβέρνηση χωρίς γραβάτες. Αν το έλεγες σε κάποιον πριν από μερικά χρόνια θα έμενε ενεός και θα αναφωνούσε πιθανώς ότι ήρθαν τα έσχατα του κόσμου. Στις μέρες μας κοντεύουμε να περιέλθουμε σε κατάσταση ανοσίας με τα τόσα και τόσο κωμικοτραγικά που συμβαίνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση, που οι γραβάτες των επιστημόνων διαδηλωτών έξω από την Βουλή και το νέο φυτό, το γραβατόδεντρο, δεν προκαλούν έκπληξη. Όπως και η δήλωση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα ότι το 2016 θα εκπλήξουμε την παγκόσμια οικονομία. Εμείς μπορεί να πάθουμε αποπληξία, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Χ.Δ.


Άκυρη η απόφαση Σκουρλέτη
Το Συμβούλιο Επικρατείας έκανε δεκτή την πρόταση της εταιρείας και των εργαζομένων με προχθεσινή του απόφαση και έκρινε απόλυτα άκυρη την απόφαση του υπουργού Σκουρλέτη να βάλει λουκέτο στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.
Πρόκειται για άλλη μια απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει την εταιρεία. Παρόλες όμως τις αποφάσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά, βρίσκει δικαιολογίες αστείες και ανύπαρκτες για να καθυστερήσει ή σταματήσει τη λειτουργία της μονάδας και της επένδυσης συνολικά.
Το πλέον περίεργο; Ο υπουργός Σκουρλέτης αντί συγγνώμης όταν ρωτήθηκε, απάντησε: Θα μελετήσουμε την απόφαση του ΣτΕ.
Δηλαδή, θα ψάξουμε να βρούμε τι άλλα εμπόδια θα βάλουμε στην επένδυση… Και περιμένουν μετά να δουν ξένες επενδύσεις στη χώρα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία.
Γ.Δ.


Σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες
Τα γεγονότα στην Κομοτηνή μεταξύ αστυνομικών και αγροτών με αφορμή την άφιξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγ. Αποστόλου ήταν αναμενόμενα.
Η πρόγευση είχε δοθεί πριν ένα μήνα στον Έβρο όταν οι αγρότες επιτέθηκαν φραστικά στον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη ζητώντας να φύγει διότι ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είχε τηρήσει τις υποσχέσεις του.
Χθες, κάτω από ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα με προγραμματισμένες τις κινητοποιήσεις των αγροτών αποφάσισε να περιοδεύσει ο υπουργός, για να εκθέσει το σχέδιο για τους νέους αγροτικούς συνεταιρισμούς!
Προφανές λάθος της επιλογής του χρόνου αλλά και του θέματος. Τούτων δοθέντων, η «υποδοχή» του υπουργού ήταν ως εκ τούτου η αναμενόμενη. «Σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες» λέει ο λαός μας. Και στην προκειμένη περίπτωση πολλούς ανέμους έσπειρε ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Να που ήρθε ο καιρός να θερίσει ό,τι έσπειρε. Και μάλιστα πολύ νωρίς…
Γ.Δ.


Τι ντροπή!
Ο εμφύλιος δεν έγινε, προφανώς, για μια θέση στο Δημόσιο. Το ότι οι σημερινοί απόγονοι εκείνων κάνουν (και δηλώνουν) ακριβώς αυτό, δείχνει μια προφανή ανωριμότητα. Παράλληλα, εν αγνοία τους, οι αφελείς, ευτελίζουν στον απώτατο βαθμό τον όποιο αγώνα των προγόνων τους και όλων των υπολοίπων αγωνιστών. Οι οποίοι βέβαια δεν εξαργύρωσαν τον αγώνα τους για μια θέση, για ένα αξίωμα, για ένα μισθό. Έμεναν εκεί, με το ηθικό τους ανάστημα ψηλά.
Οι επόμενοι τα ξεφτέλισαν όλα και δια μιας. Έγιναν δε και περίγελος, ό,τι χειρότερο και γελοιοποιήθηκαν στον ύψιστο βαθμό. Πήραν υπό μάλης τους αγώνες των προγόνων στον εμφύλιο και βγήκαν στις ρούβες για αντιπαροχή. Τι ντροπή….
Γ.Δ.


Μια ενδιαφέρουσα πρόταση
Προχθές στο ΣΚΑΙ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε την πλέον ρηξικέλευθη πρόταση για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς ως τελευταία ευκαιρία.
1. Ιδρυτικό συνέδριο νέου ενιαίου πολιτικού φορέα χωρίς αποκλεισμούς από μηδενική βάση, όχι κομμάτων και μηχανισμών, αλλά προσώπων και πολιτών που αισθάνονται ότι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Εκλογή πάντων των συνέδρων (ακόμα και των νυν βουλευτών) από τη βάση με ανοιχτή ψηφοφορία.
2. Εκλογή νέων οργάνων του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα από το συνέδριο.
3.Εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση.
Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση, αλλά με μια προσθήκη: Να αυτοκαταργηθούν τα σημερινά κόμματα που θα στηρίξουν αυτή την διαδικασία ίδρυσης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Αλλιώς θα ιδρυθεί άλλο ένα κόμμα.
Γ.Λ.


Δικαιολογίες
Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι του ΣΥΡΙΖΑ για τις αθρόες προσλήψεις συγγενών στα γραφεία υπουργών και άλλων κυβερνητικών γραφείων, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μετακλητές θέσεις, όχι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.
Μα εδώ κρύβεται το μυστικό. Μετά από καιρό, κάποιο βράδυ καλοκαιριού, η πλειοψηφία στη βουλή θ’ αποφασίσει πως όλα αυτά τα άτομα λόγω εμπειρίας και γνώσεων (!) διορίζονται κανονικά στο δημόσιο!
Τα κόλπα αυτά είναι γνωστά κι ας μην δικαιολογούνται κάποιοι.
Γ.Δ.


Καλό!…
Ιδού τι αλίευσα στη συνάδελφο εφημερίδα ΓΝΩΜΗ του Έβρου. Γράφει: Προς τον κ. Ιάσωνα Σκοινά, Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του. Ο πονηρός δικαιολογείται. Ο ηλίθιος επιμένει. Μετά τιμής, ο αφελής».
Αυτά. Τώρα βέβαια δεν χρειάζεται να εξηγήσει πιο παλικάρι είναι αυτός ο εύελπις Σκοινάς και τι διορισμούς έκανε.
Να τον χαίρονται εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτόν και τους άλλους παρόμοιους.
Γ.Δ.


Μείωση στο προσωπικό Τραπεζών
Το επάγγελμα των Τραπεζοϋπαλλήλων έπαψε εδώ και καιρό να είναι θελκτικό τόσο από άποψη κύρους και βέβαια οικονομικών απολαβών.
Ήδη τα τραπεζικά καταστήματα μειώνονται συρρικνούμενα, το ίδιο μειώνονται και οι εργαζόμενοι. Μάλιστα επίκειται νέα μείωση προσωπικού εξαιτίας της ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης μια σειράς εργασιών.
Βέβαια Τράπεζες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, εργαζόμενοι επίσης διότι όλες οι εργασίες δεν μπορούν, δεν είναι δυνατόν να γίνονται από μηχανές όσο «έξυπνες» κι αν είναι.
Απλά, αλλάζει η παλιά εικόνα. Μια αλλαγή που στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Ξάνθη θ’ αργήσει να έλθει…
Γ.Δ.


Τσίπρας – Σόιμπλε: η κόντρα καλά κρατεί
Σε πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους πρωθυπουργούς της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε βρέθηκε στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Τσίπρας και Σόιμπλε «σφάχτηκαν» με υπονοούμενα και αντάλλαξαν «καρφιά» σε όλη τη διάρκεια των παρεμβάσεών τους. Ο μισητός σε πολλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ Σόιμπλε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, και μιλώντας για την συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, είπε ότι «υπάρχουν συμφωνίες, αλλά δεν γίνονται σεβαστές». Αυτό που συντάραξε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις ήταν η κατάληξη του κ. Σόιμπλε: «Είναι η εφαρμογή, ανόητε…». Παραφράζοντας την ιστορική φράση του Μπιλ Κλίντον «it’s economy stupid». Κάποιοι το εξέλαβαν ως σχήμα λόγου, άλλοι ως συγκαλυμμένη προσβολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για μια παρατήρηση του ‘’αφεντικού’’ προς τον νέο υπάλληλο, που προσπαθεί με κόλπα και υπεκφυγές να κρατήσει την θέση του. Αυτά που τόσο εύκολα πλέον περνούν εντός χώρας, ξεγελώντας μεγάλες μάζες, αφού η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των απεργών και των διαδηλωτών, δεν μπορούν να ‘’τουμπάρουν’’ τα κλιμάκια της τρόικας και της ΕΕ.
Χ.Δ.


Η «Ξάνθη» με …σπασμένα χρώματα
Είναι αλήθεια ότι η εικαστική σύνθεση «Ξάνθη» που βρίσκεται τοποθετημένη στην είσοδο της πόλης από Καβάλα, έχει αμφισβητηθεί από πολλούς για την καλλιτεχνική της αξία και έχει συγκεντρώσει πολλές αρνητικές κριτικές η εικαστική αυτή προσέγγιση της πόλης καθώς είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να ερμηνεύσει τι αναπαριστά και ποια είναι η οπτική του καλλιτέχνη. Στο διφορούμενο και αμφισβητούμενο λοιπόν της σύνθεσης έρχεται να προστεθεί η έλλειψη συντήρησης καθώς πολλά από τα τζάμια έχουν σπάσει γεγονός που του προσδίδει μια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης που δεν τιμά βέβαια την πόλη μας. Τι εικόνα δίνει στο επισκέπτη; Έτσι καλά θα κάνει να επιληφθεί ο δήμος ή να αποκαταστήσει της φθορές.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …