Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έκοψαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό

Έκοψαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό

0
dorea mallion

Τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης έκοψαν και δώρισαν τις κοτσίδες τους για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Έβαλαν την εμφάνιση σε δεύτερη μοίρα για να δώσουν χαρά σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία

Σε μια ιδιαίτερα αξιέπαινη και συγκινητική πρωτοβουλία προέβησαν οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης χθες το πρωί. Με την προτροπή και παραίνεση της διευθύντριας του σχολείου, Εύας Μαυροπούλου, οι μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στο κίνημα για την δωρεά μαλλιών. 47 κορίτσια έκοψαν και δώρισαν τις κοτσίδες τους για την δημιουργία περουκών για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία.

Πρώτη παρόμοια δράση σε σχολείο της Ξάνθης

Το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά και κάνει περήφανη την πόλη, μετά και την μεγάλη περσινή επιτυχία των μαθητών του στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Οι μαθήτριες, αφού ενημερώθηκαν για το κίνημα που υπάρχει, εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν με την δωρεά των μαλλιών τους, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης του κοινού. Έτσι, το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, στον χώρο του σχολείου στήθηκε ένα άτυπο κομμωτήριο. Οι μαθήτριες που θέλησαν να γίνουν εθελόντριες – δωρήτριες συμπλήρωσαν την φόρμα δωρητή μαλλιών και έκοψαν 25 περίπου εκατοστά από τις μακριές κοτσίδες τους, σε μια κίνηση τόσο ουσιαστική, όσο και συμβολική. Συγκινητική, επίσης, η συμμετοχή πολλών κοριτσιών με βαμμένα μαλλιά, τα οποία δεν μπορούν μεν να χρησιμοποιηθούν, αλλά θέλησαν να συμμετέχουν για να τονίσουν τον συμβολισμό της πράξης. Τα αγόρια του σχολείου δεν έμειναν αμέτοχα. Παρότι δεν είχαν μακριά μαλλιά να προσφέρουν, έδειξαν την ευαισθησία τους και ανέλαβαν τα έξοδα αποστολής των κοτσίδων που συγκεντρώθηκαν μέσω courier στην Αθήνα. Το σχολείο συνεργάστηκε και αποφάσισε να στηρίξει το σωματείο «Donate Hair, Donate Love» (δώρισε μαλλιά, δώρισε αγάπη), που δωρίζει φυσικά μαλλιά σε μορφή περούκας σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία.

Εύα Μαυροπούλου: «Τα παιδιά είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένα απ’ ότι νομίζουμε»

Την σημασία της κίνησης και της πρωτοβουλίας αυτής επεσήμανε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Εύα Μαυροπούλου, που έδωσε το στίγμα των προθέσεων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, αλλά και των μαθητών, στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς που αποτελούν μέρος της αποστολής του σχολείου. Την χαρά και την ικανοποίησή τους εξέφρασαν στο «Ε» τρεις από τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου που συμμετείχαν στην δράση αυτή, η Χριστίνα Σάκκα, η Σέβη Γούναρη και η Αλεξάνδρα Σελαϊδινάκου, δηλώνοντας περήφανες για την γενναία κίνηση, αλλά και για το σχολείο τους που τους δίνει μια τέτοια ευκαιρία. Με την πράξη αυτή σημείωσαν πως αντιλαμβάνονται ότι η σημασία της εξωτερικής εμφάνισης έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ανάγκη κάποιων συνανθρώπων μας, και ιδίως των παιδιών. Και οι τρεις νεαρές δωρήτριες στάθηκαν και εξήραν το μάθημα ζωής που τους δόθηκε μέσα από το σχολείο, πέρα από την όποια άλλη γνώση προσφέρεται μέσα από τα εγκύκλια μαθήματα.

Χαμόγελα, πειράγματα, κοπλιμέντα και selfies σε μια επιτυχή δράση

Από μια τέτοια δράση της νέας γενιάς και μια γενναία απόφαση των κοριτσιών να κόψουν τα μαλλιά τους, για τα οποία συνήθως τόσο φροντίζουν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι selfies, τις οποίες περήφανα ανάρτησαν στο διαδίκτυο πολλές από τις νεαρές δωρήτριες. Τα αρχικά πειράγματα κάποιων αγοριών μετατράπηκαν σε θαυμασμό, ενώ δεν έλειψαν τα κοπλιμέντα για την νέα εμφάνιση των συμμαθητριών τους. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν εθελοντικά τρεις κομμώτριες, η Αθηνά, η Δομνίκη και η Γιοντσά, που φρόντισαν όχι μόνο να κόψουν τις 25 εκατοστών κοτσίδες, αλλά περιποιήθηκαν τα μαλλιά των κοριτσιών. Μαθήματα ζωής, λοιπόν, από τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, που προέτρεψαν και τους υπόλοιπους συνομήλικους συμμαθητές τους των άλλων σχολείων της πόλης να μιμηθούν το παράδειγμά τους.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…