Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ροζ σαλάτα με ρεβίθια και παντζάρια

Ροζ σαλάτα με ρεβίθια και παντζάρια

0
revithia-pantzarisalata

-2 φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα (400 γραμμ.)

-2 μεσαία παντζάρια

-2 πορτοκάλια

-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 καρότο, προαιρετικά

-μισό ρόδι, επίσης προαιρετικά

-½ φλιτζ. ελαιόλαδο (125ml)

-2 κ.σ. ξύδι

-1 κ.γ. σπόρους κύμινο

-αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για περίπου 20 λεπτά, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα παντζάρια από χώματα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στη μέση. Τα απλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε επίσης για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το καρότο, ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομμάτια κρατώντας όμως τον χυμό τους. Ρίχνουμε το καρότο στα ρεβίθια για να μαλακώσει μέχρι την τελευταία βράση. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια αφού κρυώσουν πρώτα. Ξεπλένουμε σε σουρωτήρι τα ρεβίθια μαζί με τα καρότα, κάτω από κρύο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και βγάζουμε τα σπόρια του ροδιού. Σε μεγάλο, άνετο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια με τα καρότα, τα παντζάρια – τα κόβουμε σε ακόμα μικρότερα κομμάτια αν το θέλουμε-, τα πορτοκάλια με τον χυμό τους, το ρόδι, τα κρεμμύδια, λάδι, ξύδι και, δοκιμάζοντας, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και δίνουμε στη σαλάτα 5 λεπτά ξεκούρασης, για να ποτίσουν οι χυμοί όλα τα ρεβίθια. Τα πάντα βάφονται από δελεαστικό ροζ, ούτε πληκτικά όσπρια ούτε μονότονα λαχανικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …