Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα καρμπονάρα με μανιτάρια

Τάρτα καρμπονάρα με μανιτάρια

0
tarta-karbonara

για την ζύμη

-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ

-Βούτυρο 150 γρ

-Αλάτι μια πρέζα

-Νερό όσο χρειαστεί

για την γέμιση

-Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού

-Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας

-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας

-Γάλα 750 ml

-Αλάτι – πιπέρι

-Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλιά γλυκού

-Αυγό 1

-Μανιτάρια πλευρώτους 500 γρ

-Μπέικον 10-12 φέτες

-Κασέρι 200 γρ τριμμένο

-Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη

Ζυμώνουμε το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το αλάτι και νερό όσο χρειαστεί, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο όσο να έχουμε χοντρό φύλλο το οποίο το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας καλά και τρυπάμε ελαφρώς τον πάτο της με ένα πιρούνι. Βάζουμε λαδόκολλα και για βάρος πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε όσπρια ώστε να μην φουσκώσει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε το μπέικον σοταρισμένο και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα. Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το βούτυρο και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για να πάρει χρυσό χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, μόλις αρχίσει να πήζει το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Αδειάζουμε τα μανιτάρια και το μπέικον μέσα, ενώ προσθέτουμε και τα τυριά κρατώντας λίγο από το καθένα στην άκρη.

Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα στην τάρτα την γέμιση απλώνοντας από πάνω τα τυριά που κρατήσαμε στην άκρη. Την ξαναψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αφού την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…