Σχόλια 17/11/15

0
Η Ελλάδα δεν πρέπει ν’ ανησυχεί για τρομοκρατικό χτύπημα έχοντας ένα κυβερνητικό στέλεχος σαν τον Λάμπρου για τις σχετικές… επαφές


Επίδειξη θράσους
Ιδού που φθάνει το θράσος κάποιων που διαμένουν σε πολυκατοικία κι ακόμη δεν έχουν προσαρμοσθεί στον Αστικό τρόπο ζωής. Βέβαια περιπτώσεις βιώνουν διάφορες και ενίοτε ευτράπελες πολλοί συμπολίτες τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα αρκετές οδηγούνται και στα δικαστήρια.
Στην περίπτωσή μας, συνηθισμένη, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν πληρώνει τα οφειλόμενα κοινόχρηστα κι αντί να είναι σεμνός και ταπεινός, προκαλεί τοποθετώντας το δίκυκλό του σε χώρο της πυλωτής ισχυριζόμενος ότι είναι δικός του, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για κανέναν άλλο στην οικοδομή και συνεχώς έχει προστριβές και για το χρέος και την «μαγκιά» του.
Η κατάληξη της ιστορίας; Στα δικαστήρια…
Γ.Δ.


Θα υπάρξουν αλλαγές
Είναι αυτονόητο ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα των Ισλαμιστών του ISIS στο Παρίσι, πως θα υπάρξουν αλλαγές πλέον και νέα μέτρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Η λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων κρίνεται ως μία αυτονόητη κίνηση αυτοπροστασίας των χωρών από πιθανές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας τυφλής βίας και φανατισμού.
Επίσης, θα σκληραίνει κι άλλο η θέση πολλών χωρών ως προς το θέμα της υποδοχής προσφύγων από τη ΣΥΡΙΑ. Μετά το μακελειό, όλοι θα είναι πιο επιφυλακτικοί και φοβισμένοι για πιθανή είσοδο των φανατικών Ισλαμιστών.
Από την άλλη αυτού του είδους οι επιθέσεις εις βάρος αμάχων και ανυποψίαστου κόσμου, τροφοδοτεί τα επιχειρήματα των ακροδεξιών κομμάτων και οργανώσεων στην Ευρώπη με κίνδυνο να επικρατήσουν στις εκλογές με απρόβλεπτες συνέπειες για τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στις χώρες της Ευρώπης.
-Αρχίζει μια νέα περίοδος…
Γ.Δ.


Συνεχίζεται αλλού η τραγωδία
Το ίδιο όμως συνέβη και με το Ιράκ, την Λιβύη και την Αίγυπτο. Δεν τους άρεσε ο ηγέτης τους. Ήταν δικτάτορας! Ο Σαντάμ και ο Καντάφι. Και υποκίνησαν εξεγέρσεις που κατέληξαν στο να διαλυθούν τα κράτη αυτά κι εκεί να υπάρχει αναρχία, εμφύλιοι και φύλαρχοι.
Το είχαμε υποστηρίξει από την αρχή. Αυτές οι παρεμβάσεις των ισχυρών δεν βοηθούν ούτε λύνουν προβλήματα. Απεναντίας χειροτερεύουν τα πράγματα και οι λαοί πληρώνουν τελικά το λογαριασμό.
Γ.Δ.


Τώρα βρήκαν τη λύση για τη Συρία
Αφού αιματοκύλησε η Συρία ως χώρα, αφού σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αφού ξεριζώθηκαν εκατομμύρια, σκέφτηκαν ο ηγέτες του κόσμου μια λύση. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να γίνουν ελεύθερες εκλογές σε 18 μήνες. Έτσι η Συρία θ’ αποκτήσει αυτόν που θέλει να την κυβερνήσει.
Υποκρισίας το ανάγνωσμα, αλλά τέλος πάντων. Αφού καταστράφηκαν τα πάντα στη Συρία, κι αφού δεν μπόρεσαν να διώξουν τον Άσαντ, θα κάνουν εκλογές που σίγουρα θα κερδίσει ο Άσαντ.
-Δηλαδή, μια χώρα παραλίγο να αφανιστεί για να παιχτούν τα διεθνή παιγνίδια των ισχυρών.
Γ.Δ.


Η εγχώρια τρομοκρατία
17 Νοέμβρη σήμερα και ενώ ο πλανήτης ολόκληρος είναι ακόμα σοκαρισμένος από την εκατόμβη θυμάτων στο Παρίσι και ο προβληματισμός είναι διάχυτος για το πώς θα μπορέσουν οι ανοιχτές δυτικές κοινωνίες να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους, εμείς εδώ πέρα απ’ όλα μας τα προβλήματα που κλονίζουν τη χώρα μας, έχουμε και την εσωτερική τρομοκρατία ν’ αντιμετωπίσουμε.
Ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός λοιπόν, ο φέρελπις αυτός νέος που τόσος ντόρος έγινε γι’ αυτόν το καλοκαίρι για το εάν έχει δικαίωμα ή όχι να σπουδάσει μέσα από τη φυλακή, με αποτέλεσμα το ελληνικό κοινοβούλιο να νομοθετήσει φωτογραφική διάταξη άρον-άρον, απειλεί με αιματοκύλισμα τη χώρα. Με ένα μανιφέστο μίσους μέσα από τη φυλακή απειλεί ότι έρχεται Μαύρος Δεκέμβρης και ότι οι ομοϊδεάτες του θα κάνουν επιθέσεις και λεηλασίες σε καταστήματα, ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών, εμπρησμούς τραπεζών και αστυνομικών τμημάτων, καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια καθώς και μπλοκάρισμα της ομαλής ροής εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα.
Η δική μας δημοκρατία δεν κινδυνεύει δυστυχώς μόνο από τους εισαγόμενους τρομοκράτες αλλά κυρίως από τους εγχώριους. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε βιαιότητες σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.


Περί μεσαίας τάξης
Με θλίψη συζητούσε η παρέα για το οικονομικό χάλι της χώρας, πίνοντας το πρωινό καφεδάκι της σε κεντρικό καφέ. Μεγάλωνε δε η αρνητική εικόνα από την άποψη που εξέφρασε συνταξιούχος βιοτέχνης, πως όλο το βάρος και την επίθεση έχει δεχτεί η μεσαία τάξη.
Η οποία σιγά-σιγά άρχισε να δημιουργείται στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και να γίνεται η ραχοκοκαλιά της εν γένει ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.
Το κλίμα φορτίστηκε όταν μέλος της παρέας σημείωσε, ως συμπέρασμα, πως ενώ η μεσαία τάξη στη χώρα μας υφίσταται τεράστια πίεση και μείωση εισοδήματος, με ανεργία και φτωχοποίηση, αντιθέτως στην γειτονική Τουρκία δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε ραγδαία μια εύρωστη μεσαία τάξη.
-Οι αλήθειες να λέγονται, είπε τρίτος και όλοι κούνησαν το κεφάλι τους προβληματισμένοι…
Γ.Δ.


Περί παζαριών
Διάσημο έχει γίνει τελικά το παζάρι στο Πόρτο Λάγος. Ευρισκόμενο στο μέσον δύο νομών, δέχεται την επίσκεψη τόσο των Ξανθιωτών όσο και των Ροδοπαίων.
Μάλιστα ένα πουλάκι μου είπε πως οι αποδείξεις είναι άγνωστο είδος εκεί. Τελικά, η άσκηση του επαγγέλματος του «παζαρτζή» είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα όταν μάλιστα σχεδόν στις έξι από τις επτά ημέρες γίνονται παζάρια στο νομό.
Γ.Δ.


Παρασκευή 13 Νοεμβρίου: Μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα
Σοκαρισμένη και συγκλονισμένη είναι όλη ανθρωπότητα από την απίστευτη βαρβαρότητα των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι με θύματα εκατοντάδες αθώους πολίτες. Οι εικόνες και οι αφηγήσεις των επιζόντων από τις τυφλές ομαδικές εκτελέσεις μέσα στο θέατρο, στο γήπεδο, στα εστιατόρια και καφέ ξεπερνούν κάθε ανεκτό όριο ανθρώπινης αντοχής στην βία και στον τρόμο! Η τρομοκρατία έτσι όπως ασκείται μέσα στο αστικό ιστό είναι η πιο απεχθής πλευρά του πολέμου καθώς θύματα είναι μόνο άοπλοι ανυπεράσπιστοι πολίτες. Δεν αρκεί να καταδικάζουμε την τρομοκρατία και την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται! Δεν αρκεί να λέμε ότι σήμερα είμαστε όλοι Γάλλοι ή Αμερικανοί… Χρειάζεται ριζική εκρίζωση των «καρκινωμάτων» της και των αιτιών που προκαλούν τις «μεταστάσεις» τους !
Αλλά και την παραδοχή ότι η βία γεννά βία… και κάποιοι δεν μπορούν να φέρονται ως Πόντιοι Πιλάτοι όταν οι ίδιοι την υποθάλπουν!
Μ.Ξ.


Αφορμή για… νέο πάρτι
Το φετινό φθινόπωρο είναι κάπως αλλοπρόσαλλο. Λιγοστές βροχοπτώσεις, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες για τα δεδομένα της Ξάνθης. Αναμένονται αλλαγές, βέβαια, όπως είναι φυσικό. Από τα πολλά προβλήματα που αναδεικνύονται σε κάθε βροχή που πέφτει μέσα στην πόλη, είχαμε αναφερθεί και στην περίφημη ‘’λακκούβα’’ της οδού Βενιζέλου. Μια καθίζηση του πλακόστρωτου δρόμου μπροστά στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ, στην ένωση με τον οδό Στογιαννίδου. Επικίνδυνη για τα οχήματα, κυρίως για τα μηχανάκια, που τελευταία στιγμή αντίκριζαν μια… ράμπα για άλμα. Πολλοί οι πεζοί που βράχηκαν από πάνω μέχρι κάτω από διερχόμενα αυτοκίνητα σε βροχερές μέρες. Αυτοί όμως που κυρίως ταλαιπωρούνταν δύο χρόνια τώρα, ήταν οι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου, που γιόρτασε με πάρτι το Σάββατο τα δύο χρόνια λειτουργίας του. Παρά τα συνεχή παράπονα προς τον δήμο και τα διάφορα δημοσιεύματα που είδαν το φως, δεν γινόταν τίποτα. Μέχρι την Κυριακή. Επιτέλους ολοκληρώθηκε το ‘’μεγαλόπνοο’’ έργο, υπόθεση λίγων ωρών. Αναμένουμε τώρα τις πρώτες βροχές για να δούμε τα αποτελέσματα.
Χ.Δ.


Αντιδράσεις και σκέψεις μετά το Παρίσι

Το σοκ δεν έχει παρέλθει μετά την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής. Οι αντιδράσεις διαφέρουν, σε ένταση, οπτική, ιδεολογική τοποθέτηση. Δεν χρειάζεται κάτι πέρα από ανθρωπιά για να ταυτιστείς και να συμπάσχεις με τα θύματα ενός τόσο άνανδρου χτυπήματος. Η σύνδεση του θέματος με το προσφυγικό είναι ταυτοχρόνως και αναπόφευκτη και άδικη. Αναπόφευκτη διότι αποτελεί αντανακλαστική άμυνα, άδικη όμως διότι μεταξύ των προσφύγων βρίσκονται κυρίως θύματα αυτών των εξτρεμιστών, κυνηγημένοι του ISIS. Το να αφήσεις αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους στις διαθέσεις των κτηνών είναι διπλά απάνθρωπο. Εύκολη λύση δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια ίσως υπάρχει και είναι η λιγότερο ενθουσιώδης. Αυστηρότερος έλεγχος, καλύτερες υποδομές υποδοχής, επιμερισμός βαρών. Κυρίως όμως είναι η ανάληψη δράσεων στις προβληματικές περιοχές, ώστε να ανακοπεί το προσφυγικό ρεύμα στο αρχικό του στάδιο. Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν αφορμή να ξεσαλώσουν σε τέτοια περιστατικά. Υπάρχει όμως και μετριοπαθές Ισλάμ. Είναι οι τόσες χιλιάδες Ελλήνων μουσουλμάνων, τα εκατομμύρια Βρετανών και Γάλλων που δεν έχουν προχωρήσει σε πράξεις εγκληματικού εξτρεμισμού και έσπευσαν να καταδικάσουν την ενέργεια, που δεν τους αντιπροσωπεύει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όπως και οι μετριοπαθείς μουσουλμανικές χώρες, πρέπει να γίνουν μέρος της όποιας λύσης.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Έχει ο καιρός γυρίσματα Σκαμπανεβάσματα του καιρού βιώνουμε για άλλη μια χρονιά. Έτσι, τις…