Σχόλια 18/11/15

0
Απορία: Φέτος τα επεισόδια στην Αθήνα ήταν για να πεισθούμε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ κυβέρνησης και γνωστών-αγνώστων ή επειδή δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματά τους;


Θα έχει ενδιαφέρον
Συνεχίζεται ο θόρυβος γύρω από τις καταγγελίες Πανούση για σχέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους για τρομοκρατικές ενέργειες. Μάλιστα στις Κυριακάτικες Εφημερίδες υπήρχαν αποκαλυπτικά κείμενα και λεπτομέρειες συμμετοχής μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε συζητήσεις με κρατούμενους φυλακών.
Αδιαμφισβήτητα η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια και μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι ο Πανούσης έχει «χαρτιά» και στοιχεία. Δεν είναι χθεσινός και στηρίζεται σε σίγουρα δεδομένα δίοτι η κόντρα του είναι με μια κυβέρνηση κι ένα σύστημα όχι νόμιμο.
Θα έχει ενδιαφέρον η υπόθεση.
Γ.Δ.


Νίκη της ΠΑΣΚΕ
Παράξενα πράγματα. Ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει μείωση της απήχησής του σε πολιτικό επίπεδο, στη Θεσσαλονίκη, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης κατέγραψε νέα νίκη με 41,5%. Έτσι διατήρησε και τις 13 έδρες.
Αντίθετα καταγράφηκε υποχώρηση της δύναμης της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ) που έχασε μια έδρα (από 5 σε 4).
Η εξήγηση της νίκης της ΠΑΣΚΕ σίγουρα δικαιολογείται διότι το ΠΑΣΟΚ είχε και συνεχίζει να έχει ισχυρούς δεσμούς και σχέσεις με τον συνδικαλισμό του ιδιωτικού χώρου ο οποίος παρέμεινε πιστός στις αρχές του, όχι όπως οι του δημοσίου τομέα που ανέβηκαν στο τρένο του ΣΥΡΙΖΑ.
Γ.Δ.


Συζητούν για τον ΤΑΡ
Άλλη μία ένδειξη ότι θα προχωρήσει η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ είχαμε προχθές. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τ. Μπλέρ που είναι σύμβουλος της ΒΡ και εκπρόσωπος της εταιρείας στην κοινοπραξία, είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και συζήτησαν λεπτομέρειες για το θέμα του αγωγού καθώς και τα ανταποδοτικά οφέλη των δήμων απ’ όπου θα διέλθει ο αγωγός.
Μετά και από αυτή την είδηση, όλα πλέον συγκλίνουν και επιβεβαιώνουν ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα ξεκινήσει σύντομα, εντός των χρονικών ορίων της συμφωνίας.
-Επιτέλους, ένα μεγάλο έργο!
Γ.Δ.


Υποχρέωση του Δήμου είναι
Οι συνεχείς βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης μας και το υψηλό κόστος από τη συντήρησή του, δημιουργεί ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο οφείλει ν’αντιμετωπίσει ο δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΞ.
Αδήριτη είναι πλέον η ανάγκη να γίνει θέμα πρώτης προτεραιότητας η υπόθεση της ΔΕΥΑΞ ως προς την ανανέωση των δικτύων της από Δήμο – κυρίως- και ΔΕΥΑΞ.
Θα πρέπει να βρουν λύση και έχουν ευθύνες γι’ αυτό δήμαρχος και Δ.Σ. της Επιχείρησης. Αυτό εξάλλου απαιτεί η κοινή λογική. Τόσο της προστασίας της υγείας των κατοίκων όσο και της αύξησης του κόστους λειτουργίας της ΔΕΥΑΞ. Η επένδυση αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κι ας μη διστάζουν οι δύο φορείς επειδή το έργο είναι υπόγειο και δεν φαίνεται για να το βλέπουν οι κάτοικοι και να τους θυμούνται στις εκλογές…
Γ.Δ.


Η ώρα των ψηφοφόρων της Ν.Δ.
Την Κυριακή το βράδυ θα γνωρίζουμε τους δύο επικρατέστερους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας μετά βέβαια την ολοκλήρωση της σχετικής εκλογικής διαδικασίας.
Σήμερα Τετάρτη εξάλλου, με την άφιξη στην πόλη μας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κλείνει ο κύκλος των επισκέψεων των τεσσάρων υποψηφίων.
Από δω και στο εξής, ο λόγος πλέον ανήκει στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και όσοι από αυτούς θα πάνε να ψηφίσουν. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις, απόλυτη πλειοψηφία ενός υποψηφίου θα πρέπει μάλλον να αποκλειστεί γι’ αυτό και γίνεται λόγος για δεύτερη Κυριακή.
Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε ότι πρόβλεψη για τη σειρά επιτυχίας των τεσσάρων υποψηφίων είναι δύσκολο να γίνει και παρακινδυνευμένο.
Γ.Δ.


“Eξουδετερώστε τον Πανούση”
Πρωτοφανείς είναι οι αντιδράσεις του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση. Αντί να στραφούν ενάντια στα στελέχη τους που συναλλάσσονταν κανονικά με τους τρομοκράτες, σα να ήταν κοινωνικοί εταίροι, στρέφονται ομαδικά κατά του καταγγέλλοντος αυτά τα σημεία και τέρατα υπουργού!
Ο κ. Πανούσης αποτελούσε από την αρχή κόκκινο πανί για τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για όσα στελέχη του τον θεωρούσαν εμπόδιο στην αποφυλάκιση τρομοκρατών. Και οι σημερινές του καταγγελίες δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανένα, γιατί στο διάστημα της υπουργικής του θητείας είχε επικρίνει με σφοδρότητα τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα δημόσιας τάξης.
Σήμερα κατηγορείται ως υπονομευτής της κυβέρνησης και υπουργοί ζητούν την ποινική δίωξή του! Ενώ αντίθετα στο στέλεχός τους που διαπραγματευόταν με εγκληματίες ανοιχτά, παρέχουν πλήρη κάλυψη!
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς όταν διαπίστωσε τις επαφές του Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, τον «παραίτησε» την ίδια μέρα. Ενώ, με την δεύτερη φορά αριστερά έχουμε νέα πολιτικά ήθη…


Οι Μάρτυρες της Γαλλίας είναι δικοί μας Μάρτυρες
Πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα τα ιδανικά, η Ελευθερία: αυτό ακριβώς είναι η Γαλλία, η καρδιά της Ευρώπης, η χώρα που ενσαρκώνει περισσότερο και πληρέστερα από κάθε άλλη τα ιδανικά του μεγάλου κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού. Γι αυτό και η Γαλλία, που ντύθηκε στα μαύρα, είναι η πατρίδα όλων μας, είναι το σπίτι μας, είναι τα ιδανικά μας. Από προχθές, αυτή η πατρίδα, αυτή η ελευθερία και αυτά τα ιδανικά, έχουν τους δικούς τους μάρτυρες νεκρούς. Τα αμέτρητα ακόμα θύματα της κτηνώδους σφαγής στο Παρίσι, την οποία δεν χωρά ο νους του ανθρώπου.
Χρωστάμε στη μνήμη αυτών των ανθρώπων να αλλάξουμε την Ευρώπη. Να σταματήσει επιτέλους να τρώει τις σάρκες της και να ασχολείται με όλα εκείνα που την εξαντλούν και τη διαιρούν και να επικεντρωθεί στο αληθινό και στο ουσιώδες: στο πώς θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο που την απειλεί μέσα στο έδαφός της.
Στο πως θα κάνει, μέσα από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, εκείνο το μεγάλο βήμα παραπέρα που δεν έχει ακόμα κάνει για να ενωθεί πραγματικά και ισότιμα, δίκαια και αποτελεσματικά, σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς και οι προκλήσεις του οποίου γίνονται κάθε μέρα και μεγαλύτερες, ενίοτε δε, όπως τώρα, φρικιαστικές. Αυτό χρωστάμε στους νεκρούς του Παρισιού. Και αυτό πρέπει να πετύχουμε ως προσφορά στη μνήμη τους και, κυρίως, ως προσφορά στο κοινό μας μέλλον.
Γ.Μ.


Εύκολες ισοπεδωτικές λογικές
Θεωρίες συνομωσίας, ψευτοπροφητείες και άλλα τοιαύτα φαιδρά ‘’φουντώνουν’’ αυτές τις μέρες. Με την έλλειψη του μέτρου να μας μαστίζει αλύπητα τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι Έλληνες χωρίστηκαν και πάλι (πόσο πρωτότυπο όντως) σε ομάδες, πιάνοντας τα άκρα και υπερασπίζοντας με θέρμη (σπάνια με επιχειρήματα) τις θέσεις τους υπέρ ή κατά της στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία. Υπέρ ή κατά των βομβαρδισμών από πλευράς Γαλλίας, η οποία, λέει, σχεδίασε με τους Αμερικανούς τα τρομοκρατικά χτυπήματα για να βρει ευκαιρία να επέμβει! Από την άλλη, εξισωτικές και ισοπεδωτικές λογικές του τύπου: «οι κακοί ήταν μουσουλμάνοι, άρα οι μουσουλμάνοι είναι κακοί», που μας γυρίζουν πίσω πολλές δεκαετίες, σε ταραγμένες εποχές, όπου η φυλετική ή θρησκευτική ταυτότητα υπερίσχυε της ανθρώπινης υπόστασης. Τα θέματα αυτά ο ευρωπαϊκός πολιτισμός τα έχει λύσει. Ούτε χαζοχαρούμενες προσεγγίσεις με όλους τους λαούς να χορεύουν ευτυχισμένοι με φολκλορική μουσική, αλλά ούτε και απαιτήσεις για ‘’καθαρές’’, μονοθεϊστικές κοινωνίες, που θα μισούν καθετί διαφορετικό. Η διαφορά είναι τεράστια και χρειάζεται ο συνδυασμός μέτρου (πονεμένη ιστορία, το ξαναείπαμε), αποφασιστικότητας και στοχευμένων κινήσεων, όχι μόνο στην πρόληψη παρόμοιων γεγονότων, αλλά και στην ενσωμάτωση των πληθυσμών που συνεχώς ρέουν. Η Δύση οφείλει να αναλάβει δράση και να ενεργοποιηθεί, για να ξορκίσει και τις δικές της ευθύνες για την γέννηση αυτού και άλλων παλιότερα τεράτων.
Χ.Δ.


‘’Πατριωτικά’’ πισωγυρίσματα
Επεισόδια σημειώθηκαν προχθές σε εκδήλωση για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του τουρκοκυπριακού κρατιδίου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Στην Λευκωσία κυρίως νεαρά μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ), ανάμεσά τους και μαθητές, έριξαν πέτρες και κροτίδες, έσπασαν αυτοκίνητα με τουρκοκυπριακούς αριθμούς, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί τουρκοκυπρίων. Απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτήρισε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την συμπεριφορά Κυπρίων πολιτών εναντίον Τουρκοκυπρίων και τόνισε ότι πρόκειται για χείριστη υπηρεσία στην καταβαλλόμενη προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Στη γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Κύπρου τονίζει ότι «οι άλογες, καθ’ όλα απαράδεκτες, συμπεριφορές το μόνο που εμπεδώνουν είναι τη δυσπιστία μεταξύ των δύο κοινοτήτων για τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης». Συνήθεις αψυχολόγητες παρεμβάσεις θερμοκέφαλων, που δίνουν επιχειρήματα σε όσους επικαλούνται την ανάγκη ύπαρξης εγγυήσεων ή εγγυητριών δυνάμεων. Εφόσον δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την όποια κατάσταση δημιουργείται, υπάρχουν πάντα πρόθυμοι έξωθεν κηδεμόνες. Ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το κράτος δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές από μεμονωμένα άτομα ή μειοψηφούσες ομάδες που, με επίκληση τον ψευδοπατριωτισμό, στόχο έχουν την οριστική διχοτόμηση. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, η ειρηνική συμβίωση με μια ελπιδοφόρα προοπτική μοιάζει όνειρο απατηλό. Και ας τονίζει με λύπη ο κ. Αναστασιάδης ότι όσα συνέβησαν δεν απηχούν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων. Αν η λύπη δεν συνοδεύεται και από ποινές, κανέναν δεν πρόκειται να πείσει, ούτε να συνετίσει.
Χ.Δ.


Αλαλούμ με την εκκαθάριση της «Νέστος – Ροδόπη»
Ήταν εμφανές το έλλειμμα της δημοτική αρχής να διαχειριστεί το ζήτημα της εκκαθάρισης της δημοτικής εταιρείας του πρώην δήμου Σταυρούπολης «Νέστος – Ροδόπη» κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ξάνθης. Κατά πρώτο, δεν ήρθαν οι εκκαθαριστές να δώσουν τις απαιτούμενες απαντήσεις. Οι εκκαθαριστές που πληρώθηκαν από το δήμο γι αυτή την δουλειά και την έκαναν – όπως την έκαναν μετά από 5 χρόνια – τον απαξίωσαν ! Κατά δεύτερο ο δήμαρχος πιάστηκε τελείως αδιάβαστος και δυσκολεύτηκε πολύ να δώσει απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που διατύπωσαν ο Θ. Ξυνίδης, ο Δ, Μπένης, ο Νίκος Αναταμπούφης και οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης. στο να απαντήσει στις ερωτήσεις. Ήταν εμφανές ότι ήθελαν να κλείσουν το θέμα αλά δεν φρόντισαν να μάθουν τι έγινε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και το αποθεματικό της, που ανέρχονταν σε 600.000 ευρώ και έρχεται τώρα ο δήμος Ξάνθης να πληρώσει 148.000 χρέη.
Από αδιαφορία, αβλεψία; Σίγουρα όμως ανεπάρκεια!
Μ.Ξ.


Ε νισάφι πια…
Είπαν να κάνουν ένα Ψήφισμα για την Γενοκτονία των Ποντίων αλλά το κατάντησαν ….γαϊτανάκι! Κόψε από δω , πρόσθεσε από κει, μη αυτό ,μη εκείνο …και στο τέλος όλοι διαφωνούν! Έχασε πια το νόημά του αυτό το Ψήφισμα. Γιατί τι νόημα έχει ένα Ψήφισμα αν δεν είναι ομόφωνο και εγκρίνεται κατά πλειοψηφία; Η δημοτική αρχή αντί να δείξει ενότητα και ομοψυχία με τους χειρισμούς της έδειξε το ακριβώς αντίθετο και συνεχίζει να διχάζει το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.
Ας ελπίσουμε όχι και τους δημότες από το περιεχόμενο του που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…