Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξανθιώτικο… χρώμα στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ

Ξανθιώτικο… χρώμα στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ

0
syropoulos-brabeysi

Τιμήθηκε με έπαινο ο Ξανθιώτης αθλητικός συντάκτης Π. Συρόπουλος

Για τη συνέντευξη με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμων με τίτλο «Θα προσεύχομαι για την Ξάνθη»

Ξανθιώτικο… χρώμα είχαν τα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), καθώς στην εκδήλωση για τις βραβεύσεις της χρονιάς 2015 απονεμήθηκε έπαινος στον Ξανθιώτη αθλητικό συντάκτη Παναγιώτη Συρόπουλο, επί σειρά ετών συνεργάτη του «Ε».

Η βράβευση αφορούσε συνέντευξη του Π. Συρόπουλου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων με τίτλο «Θα προσεύχομαι για την Ξάνθη», που έγινε στα πλαίσια της παρουσίας της Skoda Ξάνθη στον περσινό ποδοσφαιρικό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ όπου αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό (με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 3-1).

Η 18η τελετή απονομής των ετήσιων Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, όπου στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αθλητικοί συντάκτες με τα καλύτερα ρεπορτάζ στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο για τη χρονιά που πέρασε, ενώ απονεμήθηκαν και διάφορες άλλες τιμητικές διακρίσεις.

Ειδική τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στη μνήμη του Βαγγέλη Αλυσανδράτου για την πολύχρονη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία και στα δρώμενα του Συνδέσμου. Την πλακέτα παρέλαβαν η κόρη του και ο εγγονός του. Για τους πέντε συναδέλφους (Γιάννης Ξενάκης, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, Άγγελος Ασβεστάς, Νίκος Κριτσωτάκης, Νίκος Καρελλάς), που “έφυγαν” φέτος από κοντά μας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο Γ. Γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιο Συναδινός, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και εκπρόσωπος του Δημάρχου Γιώργος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο Χρήστος Κυρίτσης, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ευάγγελος Τάτσης, ο εμπνευστής της ιδέας των δημοσιογραφικών βραβείων Μανώλης Σαριδάκης και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Η παρουσίαση της εκδήλωσης του Συνδέσμου έγινε από την Β΄Αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ, Χριστίνα Αμερικάνου και το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρη Κανελλάκη.

«Διπλασίασε» τις τιμητικές διακρίσεις

Ο Π. Συρόπουλος παρέλαβε τον έπαινο από τον Α’ αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ κ. Θ. Ντάβελο, ενώ κατά το σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε:

Π.Σ.: «Στα 30 χρόνια που ασχολούμαι με το αθλητικό ρεπορτάζ στην Ξάνθη έχω καταγράψει πολλές καλές και ορισμένες άσχημες στιγμές σε διάφορους τομείς του αθλητισμού της περιοχής. Εάν μου ζητούσαν να ιεραρχήσω τις καλές στιγμές νομίζω ότι η σημερινή βράβευση θα ήταν και θα είναι για πάντα στην 1η θέση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους στη βράβευση: Την εφημερίδα Goal που φιλοξένησε τη συνέντευξη, την επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και τους πολύ καλούς και στενούς φίλους του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, αλλά πολύ περισσότερο στη σύζυγο και τον γιο μου που βρίσκονται σήμερα εδώ μαζί μου και αποδεικνύουν ότι όπου και όταν υπάρχει οικογενειακή στήριξη μπορεί κάποιος να πετύχει πολλά».

Ο Π. Συρόπουλος από την πλευρά του παρέδωσε εκ μέρους του Μητροπολίτη Ξάνθης στον πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Σ. Τριανταφύλλου ως δώρο ένα βιβλίο το οποίο έχει καταγράψει ο ίδιος ο Σεβασμιότατος και αφορά τα πρακτικά της δημογεροντίας στην Ξάνθη από το 1836 έως σήμερα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι με την πρόσφατη βράβευση ο Π. Συρόπουλος «διπλασίασε» τις σχετικές διακρίσεις, καθώς ο ίδιος είχε βραβευθεί το 2002 από τον ΠΣΑΤ για την καλύτερη ραδιοφωνική μετάδοση επαρχιακής ομάδας, για την περιγραφή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το τότε κύπελλο UEFA ανάμεσα σε Λάτσιο – Skoda Ξάνθη που έγινε στις 19/09/2002 στο στάδιο «Ολύμπικο» της Ρώμης.

Οι βραβεύσεις του ΠΣΑΤ για το 2015:

Έντυπος Τύπος-Ιστοσελίδες

*Βασίλης Μοιρώτσος (Έπαθλο «Νικήτας Γαβαλάς»): Συνέντευξη του ποδοσφαιριστή Χαβιέ Ούμπιντες για την πρόωρα χαμένη αδερφή του, («Αδερφέ μου, σ’ αγαπώ πάρα πολύ …»), Ιστοσελίδα «Gazzetta.gr»

*Νίκη Μπάκουλη (Έπαθλο ΕΣΗΕΑ): Θέμα «Cork City FC: Οι οπαδοί που έγιναν επιτυχημένοι ιδιοκτήτες», Ιστοσελίδα «Sport24.gr»

*Έπαινος: Παναγιώτης Συρόπουλος: Συνέντευξη του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, («Θα προσεύχομαι για την Ξάνθη»), Εφημερίδα «Goal News»

Τηλεόραση

*Γιάννης Καράγιωργας: Συνέντευξη με τον Ολυμπιονίκη των Καταδύσεων Γκρέγκ Λουγκάνις, Τηλεοπτικό κανάλι «Euronews»

*Δημήτρης Μαλισιώβας (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Πάνος Γεραμάνης»): Συνέντευξη του διεθνούς ποδοσφαιριστή Κυριάκου Παπαδόπουλου, Εκπομπή «Αθλητική Κυριακή», στην Κρατική Τηλεόραση.

*Γιάννης Θειακός (Έπαθλο «Χρήστος Ράπτης»): Ρεπορτάζ με θέμα «Εθνική ομάδα Αστέγων», Εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», Τηλεοπτικός Σταθμός «Mega Channel»

*Ειδικός Έπαινος: Στον Βασίλη Σκουντή και την ομάδα συνεργατών του, Ντοκιμαντέρ «Τα καλύτερα μας χρόνια». Η διαδρομή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από το 1936 έως το 2015, Τηλεοπτικός Σταθμός «OTE T.V.»

*Ειδικός Έπαινος: Στον Βασίλη Μάστορα και την ομάδα συνεργατών του, Ντοκιμαντέρ «Ήρωες της αλάνας». Η ποδοσφαιρική ομάδα του Πιερικού Κατερίνης, Τηλεοπτικό κανάλι «ΕΡΤ3»

Ραδιόφωνο

*Μάκης Διόγος – Γιάννης Κυφωνίδης (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος»): Συνέντευξη Περικλή Ιακωβάκη, Ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΠΟΡ FM 94,6»

Φωτογραφία: Μάρκος Χουζούρης

«Στιγμές του Ελληνικού Αθλητισμού»

* Η Επιτροπή των Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, η οποία λειτουργεί βάσει του Καταστατικού και οι αποφάσεις της δεσμεύουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, απαρτίζεται από τους συναδέλφους: Νίκο Κατσαρό, Κώστα Κομίνη, Πέτρο Λινάρδο, Άγγελο Μενδρινό, Ανδρέα Μπόμη, Κώστα Μυλωνά, Γιώργο Παντούρη, Ευάγγελο Φουντουκίδη και Θοδωρή Νταβέλο (εκ μέρους του Δ.Σ).

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…