Σχόλια 10/11/15

0
Το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο της «πολιτικής διαπραγμάτευσης», με τα γνωστά και καταστροφικά έως τώρα αποτελέσματα ξαναπαίζει ο πρωθυπουργός….


Μένουν Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης
Πρώτος ήρθε από τα μέρη μας ο Αδ. Γεωργιάδης. Μας έκανε ποδαρικό στην κούρσα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Ακολούθησε ο Τζιτζικώστας προχθές και οι Νεοδημοκράτες ξεσηκώθηκαν, κυρίως οι νέοι οι οποίοι και είχαν την ευθύνη του συντονισμού της συγκέντρωσης.
Μας απομένουν οι υπόλοιποι δύο να μας επισκεφτούν, οι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης. Με το καλό να μας έρθουν να τους ακούσουμε.
Γ.Δ.


Στον τζόγο η λύση
Ο τζόγος θα πληρώσει τελικά την αφαίρεση του 23% στα σχολεία! Μάλιστα, η σοφή μας κυβέρνηση σκέφτηκε το παιγνίδι ΚΙΝΟ να φορτώσει το ΦΠΑ, το οποίο – ακούστε παρακαλώ- παίζουν με φανατισμό… οι γυναίκες.
Έτσι θα μπει νέα φορολογία στο δημοφιλές αυτό παιγνίδι και θ’αυξηθεί η τιμή της στήλης από 50 σε 55 λεπτά!
Τώρα αν σας πως ότι θα βρει τον μπελά της η κυβέρνηση από τις γυναίκες, μη σας ξαφνιάσει. Γιατί το παιγνίδι παίζεται φανατικά. Αρκεί να σας πω πως το 2014 παίχτηκαν 4,1 δις στήλες!!
Γ.Δ.


Κυριακής απόγευμα
Επιστρέφοντας Κυριακή απόγευμα από μετάβαση στην ύπαιθρο του νομού μας, σε υποχρεωτική στάση στα γνωστά ως φανάρια της ΣΕΒΑΘ, μετ’ εκπλήξεως μεγάλης διαπιστώσαμε ένα σπάνιο ελληνικό φαινόμενο: Να εργάζεται συνεργείο υπό το φως προβολέων στην υπό παράδοση γέφυρα Πηγαδίων. Ομολογούμε την ευχάριστη έκπληξή μας, την λίαν πρωτοποριακή για τα εργολαβικά ήθη της περιοχής μας.
Προφανώς Παυλίδης και Ζαγναφέρης «έβαλαν πάγο» στους αρμόδιους για την καθυστέρηση και για να μη γίνει το νέο γεφύρι σαν το μυθολογικό γεφύρι της Άρτας.
Γ.Δ.


Το κόστος της επανόδου
Επανήλθαν μεν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με τα κόκκινα γάντια αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται και τα συνεργεία καθαριότητας ταυτόχρονα με τις επαναπροσληφθείσες. Έτσι, καθώς περίσσευαν, έστειλαν μερικές και στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναβαθμισμένες ως γραμματείς πια του ανεκτικού σε όλα υπουργού και καθηγητή κ. Παρασκευόπουλου! Έτσι το ετήσιο κόστος των καθαριστριών φούσκωσε από τα 2 στα 7 εκ. ευρώ.
Σε ποιον θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος για να πληρώσουμε στο τριπλάσιο τις καθαρίστριες του ΣΥΡΙΖΑ;
Γ.Δ.


Παράξενος εγωισμός του Φορέα
Λάβαμε από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστονίδας- Ισμαρίδας και το Εθνικό Πάρκο Αν. Μακεδονίας-Θράκης ένα φάκελο στον οποίο υπάρχουν αξιόλογες ενημερωτικές εκδόσεις.
Τόσο για τα Πουλιά του Νέστου (με ημερολόγιο του 2015), για το νόστιμο εισβολέα στην περιοχή μας, το μπλε καβούρι, και με συμβουλές για τη διατροφή μας μ’ αυτό, γνωριμία με το Περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου σε χλωρίδα και πανίδα, έναν Οικοτουριστικό χάρτη του Εθνικού μας πάρκου με τις προτεινόμενες διαδρομές γνωριμίας του και ενημέρωση για εύκολη και ενημερωτική πλοήγηση μέσα στο Εθνικό Πάρκο.
Όλα αυτά καλά, πολύ καλά θα λέγαμε και συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για το άρτιο υλικό. Έχουμε όμως μια ένσταση για την όλη προσπάθεια και μια απορία: γιατί ο Φορέας συνεχίζει να επιμένει σ’ ένα λάθος που το έχουμε επισημάνει εδώ και χρόνια; Άγνωστο γιατί, συνεχίζει να γράφει (και να τυπώνει) τη λέξη Βιστονίδα με ωμέγα κι όχι με όμικρον όπως είναι το σωστό και εφαρμόζουν όλοι πλέον.
Παράξενη ιδιοτροπία και εγωισμός που εκθέτει βέβαια.
Γ.Δ.


Αποκαλύψεις Πανούση
Με σοβαρότατες καταγγελίες που αποκαλύπτουν σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος με οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες της χώρας, επανήλθε στο προσκήνιο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Ο κύριος Πανούσης αποκάλυψε ότι διαθέτει στοιχεία ότι υπάρχουν δύο βουλευτές και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με τρομοκρατικές ομάδες κι ότι δέχθηκε πιέσεις, προειδοποιήσεις και στη συνέχεια απειλές για τη ζωή του όταν ασκούσε τα καθήκοντά του, ενώ φαίνεται πως είχε ενημερώσει τότε σχετικά και τον πρωθυπουργό.
Αντιδρώντας με αμηχανία στις αποκαλύψεις Πανούση σε κυριακάτικη εφημερίδα, το Μαξίμου προέτρεψε τον πρώην υπουργό να προσφύγει στη δικαιοσύνη με στοιχεία, πράγμα το οποίο και έπραξε εχθές ο πρώην υπουργός, παραδίδοντας σχετικό φάκελο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η γνωστή θεωρία των δύο άκρων, που διατύπωνε κάποτε ο Α. Σαμαράς, φαίνεται πως βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης από την δικαιοσύνη, χάρη στον κ. Πανούση. Να δούμε αν τελικά επαληθευτεί ο πρώην πρωθυπουργός…


Ξανθιώτες υποδείγματα και… ‘’δείγματα’’
Μπορεί να ακούγεται τοπικιστικό, και είναι αλήθεια ότι η περηφάνια για τα τρία παιδιά της ομάδας ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης και του καθηγητή τους ενισχύει μια τέτοια αντίδραση, αλλά μαζί με τα παραδείγματα προς μίμηση, υπάρχουν πάντα και τα παραδείγματα προς αποφυγή. Ας εστιάσουμε στα πρώτα και στους τρεις νεαρούς (Βασίλη Κόκκινο, Χάρη Παπαδάκη, Αλέξη Πανταζίδη) που κατάφεραν με επίπονες και επίμονες προσπάθειες και την βοήθεια του καθηγητή πληροφορικής, Θανάση Μπαλαφούτη, να πετύχουν κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο. Εκτός προγνωστικών και χωρίς να είναι μέσα στα φαβορί, αντιμετώπισαν στην Ντόχα του Κατάρ 54 ομάδες από όλο τον κόσμο και κατάφεραν μέσα σε δύο μέρες να αποκλείσουν τις δυνατότερες από αυτές και να φτάσουν στον τελικό, κερδίζοντας την δεύτερη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην κατηγορία ποδοσφαίρου. Στην υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το πρωί της Δευτέρας ακούστηκαν οι συνήθεις κορώνες περί εθνικής υπερηφάνειας και σημαίας που σηκώθηκε ψηλά. Αυτό όμως που έλαμψε, πέρα από τον ζήλο και την αποφασιστικότητα των μελών της ομάδας, ήταν η γνωστή πλέον εμφάνιση όλων αυτών που δεν είναι ποτέ εκεί όταν χρειάζεται να προσφέρουν, είναι όμως πάντα παρόντες στην απόδοση τιμών. Σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε, γιατί μια τέτοια επιτυχία κρύβει από πίσω ανθρώπους που με αγωνία και αυτοθυσία πρόσφεραν όλο το διάστημα προετοιμασίας, αλλά δυστυχώς και άτομα που όχι μόνο δεν στήριξαν, αλλά εναντιώθηκαν κιόλας. Ας μιμηθούμε τους πρώτους λοιπόν, αφήνοντας τους δεύτερους να κριθούν από την ιστορία.
Χ.Δ.


Επανήλθε ο Σύλλογος Επιστημόνων μέσω Καρά Αχμέτ
Τον περασμένο μήνα είχε προκύψει προστριβή ανάμεσα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης και του ΔΣ του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο λόγος ήταν η μη παραχώρηση από τον δήμο τμήματος της πλατείας από το θεατράκι μέχρι την πλατεία Διοικητηρίου, με σκοπό να εκτεθούν και να διατεθούν προς πώληση για φιλανθρωπικό σκοπό πλεκτά, κεντητά και χειροποίητες δημιουργίες από την ορεινή περιοχή. Ο δήμος είχε αποφανθεί ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και μικροφωνικής κάλυψης, μαζί με την προώθηση 60 πάγκων και 150 καρεκλών παρέπεμπε σε υπαίθρια αγορά. Το θέμα επανέφερε στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής ο δημ. σύμβουλος Καρά Αχμέτ, με αφορμή την παραχώρηση τμημάτων της πλατείας σε διάφορους συλλόγους. Επωφελήθηκε μάλιστα από την είσοδο στην αίθουσα του νομικού συμβούλου του δήμου, Γιάννη Λάμπρου, τον οποίο ρώτησε με ύφος, γιατί δεν ζητάει το καταστατικό όλων αυτών των συλλόγων και το έπραξε μόνο για τον Σύλλογο των Επιστημόνων της Μειονότητας. Ιδιαίτερα φορτισμένος, δήλωσε σε Δήμαρχο και Πασχάλη Λύρατζη, ότι ο Σύλλογος αδικήθηκε, μη δεχόμενος την δικαιολογία που αντέτεινε ο κ. Λύρατζης για τα 60 τ.μ., ενώ ο δήμος ήταν πρόθυμος να παρέχει μέχρι 10 τ.μ.
Χ.Δ.


Φιάσκο το …Συλλαλητήριο!
Σε απόλυτο …φιάσκο κατέληξε το «Πανξανθιώτικο πανεργατικό συλλαλητήριο» του Σαββάτου! Μόνο αυτό δεν ήταν παρά μια παρέα συνδικαλιστών που έβγαλαν τα πανό τους στην πλατεία! Υποτίθεται ότι διοργανώθηκε από την ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή όλων των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων περιφερειών συν το σωματείο του νοσοκομείου και του εργατικού κέντρου και των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Αντ’ αυτού μαζεύτηκαν καμιά τριανταριά άτομα κι ούτε λόγος βέβαια για πορεία γιατί η εικόνα θα ήταν θλιβερή! Αίσθηση προκάλεσε πως ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Μπεμπεκίδης συμμετείχε εξ αποστάσεως πίνοντας καφέ στην πλατεία! Για τέτοια μαζικότητα μιλάμε! Τις εντυπώσεις έκλεψε ο κ. Μπάμπης Ευστρατίου ο οποίος ντύθηκε στα …κατακόκκινα έχοντας πλέον υιοθετήσει το στιλ «Ο κόκκινος Μπάμπης», προφανώς για να υποδηλώσει την μαχητικότητα του αλλά και να πείσει τους συναδέλφους του να αγωνιστούν αλλά εις μάτην…
Ο συνδικαλισμός πέθανε γιατί απλά οι εργαζόμενοι έχουν απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι συνδικαλιστές τόσο το καλύτερο γι αυτούς! Χρειάζεται επανάκτηση της εμπιστοσύνης και νέα μορφή κινητοποιήσεων!
Μ.Ξ.


Προστάτης αυθαιρέτων
Ποιος θα το περίμενε αλήθεια πως προστάτης των αυθαιρέτων σπιτικών που χτίστηκαν μέσα στο δάσος θα ήταν ο ίδιος ο Υπουργός Περιβάλλοντος! Ο ίδιος λοιπόν αυτός ο οικολόγος υπουργός, ζήτησε η βουλή να ψηφίσει για να μη γκρεμιστούν τα αυθαίρετα σπίτια μέσα στο δάσος!!
Όσο κι αν ακούγεται απίθανο, είναι η πραγματικότητα. όταν μάλιστα τα Δικαστήρια αποφάσισαν ότι τα αυθαίρετα πρέπει να γκρεμιστούν οπωσδήποτε….Τελικά το θέμα θα επανέλθει για να συζητηθεί εκτενέστερα.
Δικαιολογία του υπουργού; «Να μην γκρεμιστούν τα σπίτια του λαού…»
-Αηδία και ντροπή μαζί.
Γ.Δ.


Άλλο δεξιό άλλο αριστερό… μνημόνιο!
Κλήθηκαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου από τους διοργανωτές καθώς και άλλοι πολιτικοί παράγοντες να συμμετέχουν όμως δεν φάνηκε κανένας ούτε να περάσει καν από την πλατεία! Βέβαια δεν πάει καιρός που οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ και Γιαννακίδης δεν άφηναν συλλαλητήριο ή κινητοποίηση ενάντια στα μνημόνια που να μη συμμετέχουν και να καταγγείλουν τα αντιλαϊκά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ίσως γιατί εκείνα τα μνημόνια ήταν δεξιά ενώ αυτό αριστερό! Εκείνα ήταν αντιλαϊκά ενώ αυτό φιλολαϊκό! Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ο κ. Στογιαννίδης αν και συνδικαλιστής δεν έκανε ένα πέρασμα έτσι τιμής ένεκεν…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…