Σκυλιά παντού

0
skylia dromos

Ολοένα και περισσότερο ανησυχούν οι αγέλες σκυλιών σε όλη την πόλη

Για το φαινόμενο των αδέσποτων σκυλιών έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές. Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, ενώ ο δήμος συνεχώς εκδηλώνει τον προβληματισμό του για το θέμα, χωρίς να έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τις αγέλες σκυλιών που εντοπίζονται σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Το φαινόμενο ανησυχεί όλο και περισσότερους πολίτες, καθώς φαίνεται ότι παίρνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις με σκύλους μεμονωμένους ή σε συντροφιά να τριγυρίζουν στην πόλη.

Ο δήμος δέχεται συνεχώς παράπονα από τους πολίτες, αλλά αδυνατεί να περιορίσει αφενός τα ήδη υπάρχοντα σκυλιά ελλείψει κυνοκομείου, αλλά και τους ασυνείδητους που παρατάνε τα οικόσιτα σκυλιά τους όταν τα βαρεθούν.

Πάντως, το πρόβλημα είναι μείζον. Τι να πρωτολάβει κανείς υπόψη; Τις ακαθαρσίες που φυσικά κανείς δε μαζεύει; Τις σακούλες με τα σκουπίδια που οι πολίτες δεν πετούν μέσα στους κάδους και οι σκύλοι τις ανοίγουν αναζητώντας τροφή; Τα γαβγίσματα που τρομάζουν παιδιά και δικυκλιστές; Ή ακόμη και τις επιθέσεις, σε μικρότερο βέβαια βαθμό;

Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε το πρόβλημα τόσο στο δήμο που είναι ο καθ’΄ύλην αρμόδιος αν μη τι άλλο να οργανώσει δράσεις περιορισμού των αδέσποτων, όσο και στους ίδιους τους δημότες που πρέπει να προστατέψουν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας αφενός τα άτυχα ζωντανά από αναίσθητους συνδημότες μας και αφετέρου την πόλη μας από τη βρωμιά και κάθε είδους απορρίμματα.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Λόγω της αυξημένης τιμής στο αρνί και στο λάδι – 14 ευρώ το αρνί στα Κρεοπωλεία – Έω…