Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ετοιμάζει και το Κέντρο Πολιτισμού

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ετοιμάζει και το Κέντρο Πολιτισμού

0
kentro politismou-noe15

Ένσταση Μπένη για τις συνδιοργανώσεις του Κέντρου: «Καταλήγουμε να είμαστε μόνο χορηγοί χωρίς κανένα λόγο στο πρόγραμμα»

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2016 μετά τις σημειώσεις του Παρατηρητηρίου – Πρόταση Τσέπελη για έγκαιρη συζήτηση γύρω από το Καρναβάλι

Δύο διαφορετικές συνεδριάσεις είχε προγραμματίσει το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης το μεσημέρι της Τετάρτης. Η πρώτη αφορούσε την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2016 και η δεύτερη έξι θέματα της ημερήσιας διάταξης. Εν τέλει όλα τα θέματα, μαζί με δύο εκτός ημερησίας, συζητήθηκαν σε μία ενιαία και σχετικά σύντομη συνεδρίαση, αφού είχαν προηγηθεί οι όποιες αντιρρήσεις και παρατηρήσεις επί του σχεδίου του προϋπολογισμού. Το σχέδιο αυτό είχε αποσταλεί, όπως προβλέπεται, για έγκριση από το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, από το οποίο έγιναν κάποιες μικρές παρατηρήσεις, όπως και στον γενικότερο προϋπολογισμό του δήμου Ξάνθης. Αφού αυτές ενσωματώθηκαν ήταν ουσιαστικά διαδικαστικό το θέμα, γι’ αυτό και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του ΔΣ, με τον κ. Καρά Αχμέτ της δημοτικής παράταξης «Κοινωνίας Δημοτών» να επαναλαμβάνει την ένσταση που είχε διατυπώσει και σε προηγούμενη συνεδρίαση, ότι το κύριο μέλημα του προϋπολογισμού είναι ο ισοσκελισμός του και όχι η ουσία των δράσεων.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία

Μετά την αναφορά του προέδρου του Κέντρου, Πασχάλη Λύρατζη, για την διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Κεντρική Πλατεία, ο κ. Μπένης ανέδειξε το θέμα των συνδιοργανώσεων εκδηλώσεων από το Κέντρο Πολιτισμού. Με αφορμή την «Γειτονιά του Άη Βασίλη» του Λυκείου Ελληνίδων, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω», Δημήτρης Μπένης, τόνισε ότι επαληθεύεται αυτό που είχε επισημάνει στο παρελθόν, ότι ο δήμος προσφέρει ως συνδιοργανωτής όλα αυτά τα χρόνια με τα σπιτάκια και τις υπηρεσίες υπαλλήλων του δήμου, ενώ τώρα φτάνει να επιχορηγεί και οικονομικά την «Γειτονιά». «Αλλιώς ξεκινούν και αλλιώς καταλήγουν αυτές οι συνδιοργανώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Έτσι έγινε και με την ΦΕΞ και το Χατζιδάκειο. Οι σύλλογοι θέλουν ο δήμος να πληρώνει, χωρίς να έχουμε λόγο στο πρόγραμμα». Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα και οι ακριβείς εκδηλώσεις που θα γίνουν από το Κέντρο Πολιτισμού καθώς είναι στην φάση των επαφών με τους καλλιτέχνες, παρότι ακούστηκε το όνομα του τραγουδιστή Γιάννη Σαββιδάκη.

Αυξήθηκε η αγορά βιβλίων για την Δημοτική Βιβλιοθήκη – Αύξηση στον δανεισμό βιβλίων από τους Ξανθιώτες

Διαδικαστική και η συζήτηση για την έγκριση του Σχεδίου Δράσης για το 2016, αφού συνολικά το πενταετές πρόγραμμα έχει συζητηθεί και έχει εγκριθεί ήδη. Σε ερώτηση του κ. Τσέπελη αν έχει αλλάξει κάτι, η διευθύντρια κα Καρολίδου ανέφερε ότι έχει αυξηθεί μόνον ο κωδικός που προβλέπεται για την αγορά βιβλίων για την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Από 2.000 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα, το ποσό έχει αυξηθεί στις 5.000 ευρώ. Παρούσα στην συνεδρίαση και η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, Σοφία Πανδρακλάκη, η οποία ενημέρωσε το Σώμα ότι έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα οι δανεισμοί, φτάνοντας τους 120 σε καθημερινή βάση. «Προτιμούν να δανείζονται, παρά να αγοράζουν βιβλία», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια. Στα θέμα ημερήσιας διάταξης και η αποδοχή δωρεάς ενός πίνακα του Ξανθιώτη ζωγράφου, Διογένη Παπαδόπουλου, ο οποίος προσέφερε στον δήμο ένα από τα έργα της συλλογής του που φιλοξενήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη. Από τον κ. Τσέπελη κατατέθηκε η πρόταση να προγραμματιστεί στο άμεσο μέλλον η συζήτηση γύρω από το θέμα της διοργάνωσης του Καρναβαλιού 2016, ώστε να κατατεθούν εγκαίρως προτάσεις και ιδέες, ώστε να υπάρχει οργανωτική αρτιότητα και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα εκκρεμοτήτων της τελευταίας στιγμής.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ

Στόχος του μνημονίου είναι να ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο φορέων για την προώθηση το…