Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Εξοργισμένοι οι Πόντιοι της Ξάνθης με τον υπουργό

Εξοργισμένοι οι Πόντιοι της Ξάνθης με τον υπουργό

0
filis nikos

Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης δηλώνει ότι ο Νίκος Φίλης ξεπέρασε τα όρια και ζητά τη δίωξη του, δημόσια συγγνώμη και παραίτηση

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος έκανε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας, αναφερόμενος στους Ποντίους. Δημόσια εκδηλώνουν τη δυσφορία τους και οι Πόντιοι της Ξάνθης με ανακοίνωσή. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά με τις δηλώσεις του ο κ. Φίλης ξεπέρασε τα όρια και εξηγούν εκτενέστερα: «Ας ανατρέξει σε βιβλιογραφία, ντοκουμέντα και αποφάσεις Κρατών. Η Γενοκτονία των Ποντίων και των υπόλοιπων Ελλήνων και χριστιανικών λαών από τους Τούρκους είναι γεγονός πέρα για πέρα αληθινό. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στρατηγικά και μεθοδικά. Δεν το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας εμείς οι Πόντιοι. Υπάρχουν ντοκουμέντα, αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες. Μαρτυρίες ακόμα και μέσα στην Τουρκία». Επίσης επισημαίνουν: « Επειδή, ο κ. Φίλης, ο οποίος φέρει το βάρος των δηλώσεών του τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλέσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αλλά και των άρθρων που έχουν δημοσιευθεί επί αρχισυνταξίας του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, επειδή, ανιστόρητες τοποθετήσεις, γενικόλογοι αφορισμοί και επιστράτευση επιχειρημάτων που στην Τουρκία χρησιμοποιούνται από τους γκρίζους λύκους δεν είναι ανεκτό να εκφέρονται από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας, επειδή, για εμάς η Γενοκτονία δεν παίρνει εισαγωγικά. Αντιθέτως, το χρέος μας προς τους προγόνους μας, την Πατρίδα και την Ανθρωπότητα δεν μας επιτρέπει να παραβλέπουμε προκλητικές τοποθετήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς , επειδή, ένα οικουμενικό ζήτημα όπως η Γενοκτονία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, επειδή οι θυσίες των προγόνων μας το απαιτούν, επειδή η Ιστορία μας πρέπει να διδάσκεται αντικειμενικά στα σχολεία» και γι’ αυτούς τους λόγους ζητούν την εφαρμογή του νέου αντιρατσιστικού νόμου και το άρθρο 2: «Δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση εγκλημάτων, που τιμωρεί τον ευτελισμό, την κακόβουλη άρνηση της ύπαρξης και της σοβαρότητας των εγκλημάτων γενοκτονιών και ακόμη αυστηρότερα μάλιστα όταν τελείται από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντωνκαι να εκφράσει δημόσια συγγνώμη ο κ. Φίλης και να παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης δηλώνει επίσης ότι συμπαρατάσσεται με τις αποφάσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και τα μέλη του είναι αποφασισμένα να συμμετάσχουν σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θα αποφασισθεί από αυτήν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…