Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Άρχισαν τα όργανα» ενάντια στα μέτρα

«Άρχισαν τα όργανα» ενάντια στα μέτρα

0
adedy apergia

Συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 12 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης – Διοργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης με την συμμετοχή σωματείων

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Ξάνθης την Τετάρτη από τους Δημοτικούς υπάλληλους – Η ΟΕΒΕ Ξάνθης δεν θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο

Ενώνουν τις δυνάμεις τους όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς της Ξάνθης απ’ όλους σχεδόν τους κλάδους και ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους εκφράζοντας την αντίδραση και την διαμαρτυρία τους στα μέτρα που πλήττουν τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα καθώς και στην φορολογική λαίλαπα που επίκειται. Σ’ αυτό το πλαίσιο μετά από πρόταση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης διοργανώνεται από κοινού με την ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία των δημοτικών και περιφερειακών υπαλλήλων, των εργαζομένων του νοσοκομείου, του εργατικού κέντρου Ξάνθης, των αγροτών και κτηνοτρόφων και με στήριξη από το ΕΒΕ Ξάνθης, παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Το συλλαλητήριο της Ξάνθης είναι ο προπομπός για την γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξήγγειλαν η ΑΔΕΔΥ με την ΓΣΕΕ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ενώ από την επιτυχία του και από την συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η διοργάνωση σε συνεργασία με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της περιφέρειας ενός κοινού συλλαλητηρίου σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ την ίδια μέρα και ώρα. Το σκεπτικό αλλά και το ζητούμενο των διοργανωτών συνδικαλιστικών φορέων είναι να βγει ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στα μέτρα από όλη την ΑΜΘ!

ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μαζική, οργανωμένη, αγωνιστική και ανυποχώρητη διεκδίκηση της ζωής που μας κλέβουν»

Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννη Μπούτος σημείωσε πως: «Μόνο με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή μας μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων» και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και στην απεργία της Δευτέρας. Να σημειώσουμε πως το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η ΑΔΕΔΥ περιλαμβάνει: Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του. -Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του. Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη. -Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Ξάνθης την Τετάρτη από τους Δημοτικούς υπάλληλους

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ξάνθης από τις 10 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης προχώρησαν ο Σύλλογος δημοτικών υπάλληλος Ξάνθης υλοποιώντας απόφαση του έκτακτου Διοικητικού τουε συμβουλίου που συντάχθηκε με την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου και Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην ΑΜΘ Δημήτρης Γαλανόπουλος οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στην απεργία γιατί: «το ποτήρι ξεχείλισε. Το τρίτο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί του νόμοι φέρνουν νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ειδικά για τους δημοτικούς υπαλλήλους καταργούν τα βαρέα και τα ανθυγιεινά στην καθαριότητα και το επίδομα παραμεθορίου που μας αφορά άμεσα. Πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά να μην περάσουν αυτά τα σκληρά μέτρα», σημείωσε ο κ. Γαλανόπουλος.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί σε μαζική συμμετοχή

Στους δρόμους και οι καθηγητές της Ξάνθης με μια σειρά αιτήματα γενικά και ειδικά για τον κλάδο τους. Όπως σημειώνει ο πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ξάνθης κ. Αστέριος Ιωαννίδης η μηνημονιακή πολιτική θίγει όλους τους κλάδους γι αυτό και πρέπει η συμμετοχή στο Συλλαλητήριο και στην απεργία πρέπει να είναι μαζική και δυναμική: «Μας αλλάζουν το χαρακτήρα τους συνταξιοδοτικού μας από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και αυτό σημαίνει μείωση των συντάξεων. Απ’ την άλλη μας αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και μας αναγκάζουν να είμαστε μέχρι τα 67 στα σχολεία και αυτό είναι αρνητικό για την εκπαίδευση», σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης.

Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης: Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια»

Ο Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Το 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο απορυθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση με την υλοποίηση των αναδιαρθρώσεων ΕΕ- ΟΟΣΑ, αλλά και με εφαρμογή των προηγούμενων νόμων του «νέου σχολείου» της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου. Οκτώβρης με χιλιάδες κενά, μηδενικούς μόνιμους διορισμούς, περαιτέρω μείωση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών. Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας μιλά για εθελοντισμό και θέτει ως θέμα διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες την αξιολόγηση και την αύξηση ωραρίου, ενώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που ξεκινά το πηγαινέλα για έγκριση στις Βρυξέλλες, προβλέπει μείωση δαπανών για την παιδεία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από τον αγώνα και τη σύγκρουση»!

Η ΟΕΒΕ Ξάνθης δεν θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο – Δεν θα κλείσουν τα μαγαζιά

Με απόφασή της η ΟΕΒΕ Ξάνθης δεν θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Όπως μας ενημέρωσε η γραμματέας κα Μαίρη Τσιακίρογλου το Δ.Σ. της Ομοσπονδία θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για να αποφασίσει αν θα κλείσουν τα καταστήματα την ημέρα της γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου στην οποία συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο Εμπορικός σύλλογος εξέφρασε την στήριξή του όμως ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσουν τα μαγαζιά τους επειδή είναι Σάββατο και αυξημένη η εμπορική κίνηση.

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης συμμετέχει στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου με ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία

Την συμμετοχή του στην απεργία της 12 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ Ξάνθης. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Ξάνθης σε ανακοίνωσή της καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ. της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου για ένα «Εργατικό-λαϊκό μπλόκο στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…