Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η εκ Σαμοθράκης Ζωή Τηγανούρια στο Gala της ΑΙΜS

Η εκ Σαμοθράκης Ζωή Τηγανούρια στο Gala της ΑΙΜS

0
tiganouria

Η επιτυχημένη σολίστ του ακορντεόν και διεθνής συνθέτις «Zoe» στο Gala «2015 Best Marathon Runner»

H λάμψη των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου θα φωτίσει την Αθήνα, στο Gala που η AIMS συνδιοργανώνει με το ΣΕΓΑΣ στο Κολλέγιο Αθηνών, για την ανάδειξη του Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου στον κόσμο για το 2015, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, από τις 19:30 έως τις 21:00, σε ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ. Προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους θα παραστούν στην εκδήλωση, όπου θα αποκαλυφθούν τα ονόματα του άνδρα και της γυναίκας δρομέα που, μέσα από ψηφοφορία ανάμεσα σε διευθυντές 380 Μαραθωνίων από όλες τις ηπείρους, θα αναδειχθούν ως οι Καλύτεροι Μαραθωνοδρόμοι της Χρονιάς (2015 AIMS Best Marathon Runner).

Εμφάνιση της Ζωής Τηγανούρια που μαγεύει διεθνώς με το ακορντεόν της

Στο Gala εμφανίζεται η διάσημη Ελληνίδα συνθέτις, σολίστ ακορντεόν και performer, Ζωή Τηγανούρια. Είναι η σπάνια περίπτωση γυναίκας, σολίστ του ακορντεόν και Ελληνίδας συνθέτιδος με αναγνώριση εκτός Ελλάδας, καθώς οι επιδόσεις της στο εξωτερικό είναι εντυπωσιακές. Συμμετέχει σε μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ορχηστρικές συνθέσεις της εμπεριέχονται σε διεθνείς συλλογές όπως το “Buddha Bar”, συγκίνησε το Βατικανό με τη μουσική της, έχει λάβει Τιμητικές διακρίσεις από «κολοσσούς» του ακορντεόν στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φινλανδίας, τη Διεθνή Έκθεση Μουσικής στη Φρανκφούρτη, στο Carl Orff Saal στο Μόναχο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Γνωστή ως «Zoe» στο εξωτερικό, την έχουν αποκαλέσει “η σύγχρονη Νίκη της Σαμοθράκης” αλλά και “Πρόσωπο της Αρσινόης”. Είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα και όπως δηλώνει η ίδια: «Η Μουσική είναι ένα Σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις…».

Από την ακριτική Σαμοθράκη ταξιδεύει την μουσική στα πέρατα του κόσμου

Δίνει εκατοντάδες παραστάσεις από το Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), το Μέγαρο Γκύζη Σαντορίνης, το Μουσείο Αρχείο Ύδρας, το Μουσείο Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, στο μικρό Θέατρο στην Αρχαία Επίδαυρο, σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς και πολλά ακόμη κέντρα πολιτισμού. Η Ελληνίδα μουσικός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ακριτική Σαμοθράκη, σε οικογένεια παραδοσιακών μουσικών. Έχει συνεργαστεί ως συνθέτης και ως σολίστ του ακορντεόν με όλα τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας (Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Ν. Παπάζογλου, Δ. Γαλάνη, Μαρινέλλα, Μ. Φραγκούλη, Β. Παπακωνσταντίνου, κ.ά.) αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο James Brown, o Al Di-Meola, Omar Faruk Tekbilek, Goran Bregović, Chico Freeman, Zülfü Livaneli, κ.ά. Έχει εννέα προσωπικά άλμπουμ από το 2006 έως και σήμερα, διακόσιες και πλέον συνθέσεις στην ελληνική δισκογραφία από το 1999, εκατοντάδες ηχογραφήσεις και μουσικές επενδύσεις σε τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ. Της έχει απονεμηθεί Μετάλλιο Τιμής από την UNESCO, αλλά και από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης για τη συνεισφορά της στην Πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Έβρου.

  • Συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια στις Φέρες

    Για τα 100 χρόνια από τη σύσταση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης   Ο δήμος Αλεξανδρούπ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…