Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δύο προβλήματα λιγότερα για Λουτσέσκου

Δύο προβλήματα λιγότερα για Λουτσέσκου

0
lucesku raz

Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Παπαστεριανός, Ζαραδούκας – εκτός πλάνων παραμένουν έξι παίκτες ενόψει Λεβαδειακού

Στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Skoda Ξάνθη ο Νορβηγός επιθετικός Χέιλαντ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής. Και χθες το πρωί, στο αθλητικό της κέντρο στα Πηγάδια, η ξανθιώτικη ομάδα έδωσε συνέχεια στις ασκήσεις τακτικής και τα τελειώματα φάσεων με μοναδικό στόχο τη βελτίωση ενόψει των υποχρεώσεών της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πριν από την έναρξη των χθεσινών ασκήσεων το τεχνικό επιτελείο έκανε τις επισημάνσεις του στους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια παρακολούθησης DVD με αγώνες της Skoda Ξάνθη και αναφέρθηκε τόσο στα θετικά, όσο και στα θέματα που χρειάζεται να εστιάσει την προσοχή της η ομάδα.

Δύο επιστροφές – έξι απουσίες για Skoda Ξάνθη ενόψει Λεβαδειακού

Δύο λιγότερους «πονοκεφάλους» έχει να αντιμετωπίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αναφορικά με τον καταρτισμό της 11άδας και την αποστολή για το κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Κι αυτό καθώς δύο παίκτες που το προηγούμενο διάστημα ήταν τραυματίες, επέστρεψαν στις ομαδικές προπονήσεις και τέθηκαν στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού. Πρόκειται για τους Παπαστεριανό, Ζαραδούκα, οι οποίοι ανεβάζουν ρυθμούς και θα είναι σε θέση να αγωνιστούν την Κυριακή στην πόλη της Βοιωτίας.

Αναφορικά με τα νέα των παικτών που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμών, στην σχετική λίστα παραμένουν οι Δεμένικος, Γουάλας και Νιέτο με τον Βασιλακάκη σταδιακά να ανεβάζει ρυθμούς. Οι παραπάνω τέσσερις παίκτες δεν υπολογίζονται – εκτός απροόπτου – για το μεθαυριανό παιχνίδι, ενώ στις απουσίες συνυπολογίζονται οι Μπέρτος, Φλίσκας που είναι τιμωρημένοι γι’ αυτή την αγωνιστική (λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών).

Έτσι, βάσει των παραπάνω απουσιών, η 11άδα που αναμένεται να παρατάξει ο Λουτσέσκου θα είναι λίγο – πολύ αναμενόμενη, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις για ακόμη μία φορά. Δεδομένη είναι η παρουσία του Τσέναμο στη θέση κάτω από τα δοκάρια ενώ στην άμυνα θα παραταχθούν οι Μπέρτος (δεξιά), Ζαραδούκας (αριστερά) και Καρυπίδης – Λισγάρας στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο οι Λουσέρο – Ερέα δεν θα αλλάξουν και θα προστεθεί στην τριάδα της μεσαίας γραμμής ο Παπαστεριανός, εκτός κι αν δεν είναι 100% έτοιμος οπότε θα πάρει θέση ξανά ο Έλτον. Στην επιθετική τριάδα οι Ντιμιτρόφ – Σολτάνι προορίζονται για τα άκρα με τον Καπετάνο να επιστρέφει όπως όλα δείχνουν στην κορυφή αντί του Ράνου.

Ο Κουκουλάκης διαιτητής

Ορίστηκαν χθες οι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Την κυριακάτικη αναμέτρηση (17:15) στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς μεταξύ του γηπεδούχου Λεβαδειακού και της Skoda Ξάνθη θα διευθύνει ο Μιχάλης Κουκουλάκης της ΕΠΣ Ηρακλείου με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Μπαλτά (1ος ΕΠΣ Αχαΐας) – Στυλιανό Τσολάκη (2ος ΕΠΣ Αθηνών) ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου).

Νορβηγός επιθετικός στο μεταγραφικό «στόχαστρο»

Την περίπτωση του Νορβηγού επιθετικού, Τόμι Χέιλαντ, εξετάζει η Ξάνθη, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του ποδοσφαιριστή σε ΜΜΕ της χώρας του.

Για την Ξάνθη η απόκτηση ενός επιθετικού είναι επιτακτική. Έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στη γραμμή κρούσης της ομάδας, οι άνθρωποι της οποίας έχουν επικεντρωθεί στην εξεύρεση του “εκλεκτού”. Ένας από τους παίκτες που εξετάζεται είναι ο Τόμι Χέιλαντ.

Αυτό με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του ποδοσφαιριστή σε ΜΜΕ της χώρας του. Σύμφωνα με τον Νορβηγό επιθετικό, λοιπόν, η Ξάνθη έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του και έχει εκφράσει ενδιαφέρον να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο 26χρονος παίκτης κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση που δεν βρει κάτι καλύτερο, τότε θα σκεφτεί σοβαρά την προοπτική να έρθει και να παίξει στην Ελλάδα.

Ποιος είναι όμως ο Τόμι Χέιλαντ τον οποίο φέρεται να εξετάζει η Ξάνθη; Είναι γεννημένος στις 11 Απριλίου, το 1989, στο Stavanger της Νορβηγίας. Έχει ύψος 1,75 και εκτός από φορ μπορεί να παίξει και ως αριστερό εξτρέμ, αλλά και ως δεκάρι.

Οι ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί:

2005-2007: Bryne (24 συμ./4 γκολ)

2008-2010: Viking (44 συμ./4 γκολ)

2011: Bryne (20 συμ./6 γκολ)

2012-2013: Sandnes Ulf, (40 συμ./8 γκολ)

2013-2015: Molde (34 συμ./13 γκολ)

2014: Lillestrøm (δανεικός) (13 συμ./3 γκολ)

Ο Χέιλαντ, που είναι διεθνής με τις εξής Εθνικές ομάδες της Νορβηγίας: Κ15, Κ16, Κ17, Κ18, Κ19, Κ21, είχε σκοράρει με τη φανέλα της Μόλντε πρόσφατα στην εκτός έδρας νικηφόρα (1-3) αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε, για το Europa League.

SUPER LEAGUE

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

15.00: Ατρόμητος Αθ. – Πανθρακικός (NS3)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

17.15: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα (NS1)

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

19.30: Ηρακλής – Παναθηναϊκός (NS2)

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

15.00: Α.Ε.Κ. – Παναιτωλικός (NS2)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

17.15: Λεβαδειακός – Skoda Ξάνθη (NS2)

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

17.15: Πλατανιάς – Βέροια (NS4)

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

19.30: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. (NS1)

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

19.30: ΑΕΛ Καλλονής – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 30*

2. Παναθηναϊκός 22*

3. Αστέρας Τρίπολης 21

4. Α.Ε.Κ. 20

5. Πανιώνιος 19

6. Π.Α.Ο.Κ. 16

7. Skoda Ξάνθη 15

8. ΠΑΣ Γιάννινα 14

9. Πλατανιάς 14

10. Βέροια 13

11. Παναιτωλικός 12

12. Λεβαδειακός 12

13. Ηρακλής 11

14. Ατρόμητος Αθ. 9

15. ΑΕΛ Καλλονής 7

16. Πανθρακικός 4

* Ο αγώνας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν διεξήχθη λόγω επεισοδίων και η τύχη του θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή της Super League.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…