Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το προσφυγικό στο περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ

Το προσφυγικό στο περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ

0
perifereiako pavlidis

Συνεδριάζει την Τετάρτη. Επερώτηση για τις προσφυγικές ροές από τον Φώτη Καραλίδη και η αλληλεγγύη ως θέμα εντός ημερησίας από τον Χρήστο Τρέλλη

Προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη αναδόχου προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες των ΝΠΔΔ σε Ξάνθη και Έβρο

Την Τετάρτη στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της ΑΜΘ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Όπως προβλέπει η διαδικασία, θα προηγηθούν οι ανακοινώσεις του προέδρου και του περιφερειάρχη και θα ακολουθήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Εισαγωγικά θα τεθεί η επερώτηση του Φώτη Καραλίδη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και θα ακολουθήσει η συζήτηση δύο θεμάτων που έθεσαν οι περιφερειακές παρατάξεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, για τον πολιτισμό και τους πρόσφυγες αντιστοίχως. Τα θέματα της συνεδρίασης αναγράφονται αναλυτικά παρακάτω.

1. ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

1.1. Αντιμετώπιση πιθανής αύξησης της εισροής προσφύγων από τον Έβρο και πρόταση για Έκτακτη Σύγκλιση Σ.Ο.Π.Π. Εισηγητής : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ » κ. Φώτης Καραλίδης .

2. ΣΥΖΗΤΗΣΗ

2.1. Ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, καθώς και αυτών στα οποία συμπράττει ως εταίρος. Εισηγείται ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης

2.2. Σχεδιασμός και δράσεις σε θέματα Πολιτισμού στην Περιφέρεια Α. Μ. Θ. Προταθέν θέμα από τον κ. Βασίλειο Τραϊφόρο, Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού « ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ».

2.3. Πρωτοβουλίες και μέτρα για την ανακούφιση των προσφύγων. Προταθέν θέμα από τον κ. Χρήστο Τρέλλη, Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

3.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

3.1. Εισηγητική Έκθεση Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά το Β΄ Τρίμηνο 2015.

3.2. Έγκριση 6ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Οικονομικού Έτους 2015.

3.3. Έγκριση για την εφαρμογή του άρθρου 109 του ν. 3852/2010 για τις οφειλές της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΑΕ»

4. ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

4.1. Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, για την κάλυψη αναγκών των Ν.Π.Δ.Δ. χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Ξάνθης.

4.2. Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, για την κάλυψη αναγκών των Ν.Π.Δ.Δ. χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Έβρου.

4.3. Έγκριση της εθνικής συμμετοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε πρόγραμμα κοινών δράσεων της Ε.Ε του υπουργείου Υγείας μετά από υποβολή πρότασης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε Δράμας.

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

5.1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Παρακολούθηση τοξικών η / και δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στις ζώνες παραγωγής και αλίευσης δίθυρων μαλακίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας(2015-2016)».

6. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

6.1. Επικύρωση τoυ απομαγνητοφωνημένου πρακτικού 9 ης συνεδρίασης έτους 2015 του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…