Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Γυρίζει σελίδα η «Κοινωνία Δημοτών»

Γυρίζει σελίδα η «Κοινωνία Δημοτών»

0
poulios parousiasi

Παραίτηση του ιδρυτή της Χ. Πούλιου μετά από 10 χρόνια και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις

Παραιτήθηκαν επίσης οι Καλογερής – Χουσεϊνογλου – Θέσεις παίρνουν στα έδρανα οι: Φανουράκης – Βασιλούδης – Μυλωνάς

Έκλεισε ένας κύκλος 10 ετών στην δημοτική παράταξη και μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Ξάνθης «Κοινωνία των Δημοτών» με την παραίτηση του ιδρυτή της Χρίστου Πούλιου που πραγματοποιήθηκε μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα σε Ολομέλεια της παράταξης , την Τετάρτη το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας. Μαζί του υπέβαλλαν τις παραιτήσεις του και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κρίτων Καλογερής και Χουσεϊνογλου Τιμούρ οι οποίες έγιναν επίσης δεκτές, Στο τιμόνι της παράταξης με εσωτερική διαδικασία η Κοινωνία Δημοτών επέλεξε ως νέο επικεφαλής της το Δημοτικό Σύμβουλο Θανάση Ξυνίδη ενώ απορρίφθηκε η θέση που εξέφρασε ο Δημήτρης Βορίδης για άμεση εκλογή νέου αρχηγού με το σκεπτικό ότι ο νέος αρχηγός θα αναδειχθεί μέσα από τον πυρήνα της παράταξης εν ευθέτω και μη προσδιορισμένο ωστόσο χρόνο.

Νέα εποχή για την Κοινωνία Δημοτών

Έτσι σταθερά και ομαλά ανοίγει ένας νέος κύκλος για την «Κοινωνία των Δημοτών» ενώ θέσεις παίρνουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης αντικαθιστώντας του παραιτηθέντες οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μανώλης Φανουράκης, Ηλίας Βασιλούδης και Γιώργος Μυλωνάς. Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις θα κατατεθούν στο Δήμο Ξάνθης και θα ζητηθεί από τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης να κινήσει αμέσως τη διαδικασία όρκισης των νέων συμβούλων. Σ΄ ότι αφορά την διάδοχη κατάσταση   – σύμφωνα με πληροφορίες – θα συσταθεί μια συντονιστική επιτροπή από τον ευρύ κύκλο της παράταξης η οποία θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την ομάδα των αιρετών και θα συντονίζει το έργο της αντιπολίτευσης ώστε όλοι να έχουν όσμωση με το τι γίνεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και επιπλέον να δοθεί η δυνατότητα να αναδειχθεί ο μελλοντικός αρχηγός της παράταξης.

«Κοινωνία Δημοτών»: Τιμή στον Χ. Πούλιο και τους παραιτηθέντες δημοτικούς συμβούλους

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από την παράταξη αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Κοινωνία Δημοτών τιμά τον Χρήστο Πούλιο, που στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ψηφίσθηκε από συντριπτικά μεγάλο τμήμα των δημοτών της Ξάνθης και παραμένει για τη παράταξη ο δημιουργός και ιδρυτής της. Η Κοινωνία Δημοτών τιμά και τους αποχωρούντες συμβούλους Κ.Καλογερή και Τ. Χουσεϊνογλου για τη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια με τις οποίες, επί σειρά ετών, υπηρέτησαν το Δήμο Ξάνθης.

Η Κοινωνία Δημοτών έχει αποδείξει ότι αποτελεί πλέον αυτοδιοικητικό οργανισμό με κοινές θέσεις, αντιλήψεις, προτεραιότητες για το Δήμο Ξάνθης, που δεν επηρεάζονται ούτε από εκλογικά αποτελέσματα, ούτε από εναλλαγές προσώπων.

Η Κοινωνία Δημοτών θα συνεχίσει να εκφράζει τους ανήσυχους δημότες της Ξάνθης, που δεν ανέχονται τη συνεχή απομείωση των αυτοδιοικητικών αξιών, τη καθημερινή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλο το Δήμο, την αλληλεξάρτηση συμφερόντων και κατεστημένων χρόνων. Η Κοινωνία Δημοτών ανοίγει τις διαδικασίες λειτουργίας της ώστε να δώσει την ευκαιρία και ευχέρεια σε όλες τις δυνάμεις, που επιθυμούν την ανατροπή του νοσηρού καθεστώτος δεκαετιών, να αποκτήσουν κοινό βηματισμό και να βάλουν τέλος σε φαινόμενα που δεν αξίζουν στο Δήμο μας. Με τη συνδρομή των νέων της ανθρώπων, προίκα προς το Δήμο του Χρήστου Πούλιου, που κατόρθωσε να ενεργοποιήσει και ευαισθητοποιήσει πολλούς δημότες, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε όλες τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις».

Χ. Πούλιος: «Νιώθω ικανοποίηση που κινητοποιήσαμε τις νέες γενιές να ενδιαφερθούν για τα κοινά»

Μιλώντας στο «Ε» ο Χρίστος Πούλιος σημείωσε: «Έκλεισε για μένα αυτός ο κύκλος. Όμως θα είμαι δίπλα στην παράταξη όπου με χρειαστεί. Φεύγω έχοντας την ικανοποίηση πως ιδρύσαμε μια παράταξη που έχει σταθερή συνέχεια και πως καταφέραμε να κινητοποιήσουμε τις νέες γενιές να ενδιαφερθούν για τα κοινά και να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση. Παραδίδω τη σκυτάλη σε άξιους και ικανούς ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Μ. Φανουράκης: «Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα στον δήμο. Θα ασκήσουμε δυναμική, μαχητική, ουσιαστική αντιπολίτευση»

¨»Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μάχη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για την βελτίωση της ποιότητας Ζωής του Ξανθιώτη. Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα στον δήμο και αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να ασκήσουμε δυναμική, μαχητική, ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση κόντρα σε κατεστημένες νοοτροπίες και παγιωμένες αντιλήψεις της δημοιτκής αρχής. Νιώθω τυχερός που είμαι σ’ αυτή την παράταξη που ίδρυσε ο Χρίστος Πούλιος και γνώρισα νέους ανθρώπους ,ικανούς, με διάθεση προσφοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που αφήνει πίσω του ο Χρίστος Πούλιος».  

Η. Βασιλούδης: «Ο Χ. Πούλιος θα ήταν ένας καλός δήμαρχος αν είχε εκλεγεί»

«Ο Χ. Πούλιος θα ήταν ένας καλός δήμαρχος αν είχε εκλεγεί. Είναι οργανωτικός ,μεθοδικός και έχει όραμα. Έχει θέσει την προσωπική του σφραγίδα στην διεύρυνση και στην αποκομματικοποίηση της παράταξης η οποία έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά καθώς και η συμμετοχή των νέων. Αυτό που έχουμε εμείς ως στόχο από εδώ και πέρα είναι να διατηρήσουμε ζεστό αυτό τον πυρήνα, να είμαστε ενωμένοι και να ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…