Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» στέγες σε χωριά του Τοπείρου

Ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» στέγες σε χωριά του Τοπείρου

0
topeiros-anemostrovilos

Έπεσε ο Σταυρός και παρασύρθηκαν κεραμίδια στις εκκλησίες Μαγγάνων και Ερασμίου και στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Ξερίζωσε περίπου 50 – 100 δένδρα. Καταπλακώθηκαν αυτοκίνητα και «ξηλώθηκαν» στάνες – Δεν υπήρξαν αξιοσημείωτα προβλήματα από την βροχή στην Ξάνθη

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το πρωί της Κυριακής τα χωριά Μάγγανα και Εράσμιο του δήμου Τοπείρου προκαλώντας σημαντικές καταστροφές σε στέγες των εκκλησιών και σπιτιών. Ο δυνατός αέρας ξερίζωσε και έσπασε δέντρα που καταπλάκωσαν αυτοκίνητα ενώ παρέσυρε και 2 στάνες!

Έπεσε ο Σταυρός και παρασύρθηκαν κεραμίδια στις εκκλησίες Μαγγάνων και Ερασμίου

Αρκετοί κάτοικοι πανικοβλήθηκαν καθώς ο ανεμοστρόβιλος συνοδεύτηκε και με βουή και κάποιοι μάλιστα το εξέλαβαν ως θεϊκό μήνυμα το γεγονός ότι ο ανεμοστρόβιλος που έπιασε κατά τις 11 και λίγο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας …προτίμησε τις στέγες των εκκλησιών των Μαγγάνων, στην συνέχεια του Ερασμίου και μετά κατευθύνθηκε προς την θάλασσα ξηλώνοντας επίσης τη στέγη του παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής! Μάλιστα στα Μάγγανα παρέσυρε και τον Σταυρό από την εκκλησία. Επίσης παρέσυρε μια σκεπή από αμίαντο σε κατοικία στην Αλκυόνη και ξερίζωσε περίπου 50 – 100 δένδρα. Ζημιές επίσης έπαθαν αρκετά αυτοκίνητα που καταπλακώθηκαν από δέντρα. Σύμφωνα με μαρτυρία 81χρονης κατοίκου του Ερασμίου: «δεν θυμάμαι άλλη φορά τέτοιο πράγμα στην ζωή μου»! «Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε χωριά του δήμου μας άφησε πίσω του αρκετές καταστροφές στις εκκλησίες και σε στέγες σπιτιών. Κλιμάκιο των ΠΣΕΑ έκανε την καταγραφή και ελπίζουμε να δοθούν αποζημιώσεις» σημειώνει ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Μιχογλου που επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές.

Δεν δόθηκαν ακόμη οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2013 στο Δέκαρχο!

Ο ανεμοστρόβιλος ανέσυρε από την μνήμη έναν άλλο, αυτόν στις 28 Ιανουαρίου του 2013 που έπληξε τα χωριά Δέκαρχο, την Ν. Αμισσό και την Εξοχή του δήμου Τοπείρου ξηλώνοντας κυριολεκτικά στάνες και στέγες σπιτιών. Παρότι η καταγραφή των καταστροφών από τα ΠΣΕΑ έγινε πάραυτα πέρασαν 2 χρόνια και οι πληγέντες δεν έχουν πάρει ούτε …σεντς από τις αποζημίωσες που δικαιούνται όπως διαβεβαιώνει ο κ. Μίχογλου.    

Δεν υπήρξαν αξιοσημείωτα προβλήματα από την βροχή στην Ξάνθη

Κανένα αξιοσημείωτο πρόβλημα δεν προκάλεσε η παρατεταμένη βροχή στην Ξάνθη που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής και ανά διαστήματα είχε ένταση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης σύμφωνα με τον υποδιοικητή κ. Γκίκη δεν κλήθηκε για καμιά άντληση νερού παρά μόνο για τρεις κοπές δέντρων στην ορεινή περιοχή. Και μέσα στην πόλη η κατάσταση ήταν πλήρως ελεγχόμενη όπως διαβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης και δεν χρειάστηκε να κινητοποιηθούν μηχανήματα της Περιφέρειας ή να ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …