Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτα οι δημότες και μετά τα σχολεία στο δήμο Αβδήρων

Πρώτα οι δημότες και μετά τα σχολεία στο δήμο Αβδήρων

0
gymnasio geniseas

Υπάκουσε ο Γ. Τσιτιρίδης σε παράπονα γονέων για τη φοίτηση μαθητών σε γυμνάσια της τάξης εφόσον έχουν αστική συγκοινωνία και απέστειλε αίτημα στη Δευτεροβάθμια

Ερώτηση και οξεία διαμαρτυρία από Καλιαμπάκα: Θα απογυμνώσετε έτσι το γυμνάσιο της Γενισέας και το λύκειο των Αβδήρων»

Ερώτηση εκτός ημερησίας διάταξης έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καλιαμπάκας σχετικά με το σκεπτικό αλλά και την πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη να αποστείλει αίτημα προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, προκειμένου να φοιτούν στο Γυμνάσιο της Ξάνθης οι μαθητές που κατοικούν στα χωριά Διομήδεια, Αυξέντιο, Μαγικό, Π. Κατράμιο, Φελώνη και Αλκυώνη. Ο κ. Καλιαμπάκα έκανε λόγο για «απογύμνωμα» που πρακτικά θα οδηγήσει στο κλείσιμο του Γυμνασίου Γενισέας, αλλά και του λυκείου Αβδήρων τελικά, ελλείψει μαθητών, ενώ θα «φορτώσει» με νέους μαθητές τα ήδη υπεράριθμα λύκεια της Ξάνθης. Ενοχλημένος ο δήμαρχος, απάντησε ότι αντιμετωπίζεται πρόβλημα με τα δρομολόγια, ενώ για την Ξάνθη υπάρχει αστική συγκοινωνία. Τόνισε ότι εν πάση περιπτώσει δεν θα αποφασίσει ο δήμος, αλλά η Δευτεροβάθμια και ότι ο ίδιος απέστειλε το αίτημα κατόπιν παραπόνων γονέων. Άφησε δε υπονοούμενο για τη δυσκολία συνεργασίας των γονέων με τη νέα διευθύντρια του σχολείου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Ο κ. Καλιαμπάκας, απάντησε ότι αν υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά να επιχειρήσουμε να το λύσουμε και όχι να μεταφέρουμε τα παιδιά σε γυμνάσια και λύκεια εκτός δήμου.

Κόντρα Τσιτιρίδη-Τσολακίδη με αιχμές για εύνοιες για τα χωριά τους

Με αφορμή το θέμα αυτό, κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Τσιτιρίδη και το Βασίλη Τσολακίδη, καθώς ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο ότι είναι υπεύθυνος που οι μαθητές του Πετεινού, του πιο πολυάριθμου δημοτικού του δήμου πηγαίνουν στην Ξάνθη. Ο κ. Τσολακίδης απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί αυτό που λέει και σχολίασε: «όταν έγινε ο Καποδίστριας, δεν εφαρμόστηκε και στα σχολεία. Μην δημιουργείτε πάλι κόντρα σε Πετεινό και Διομήδεια. Κι εμείς δεχόμαστε πιέσεις από γονείς, αλλά πρέπει να στηρίξουμε το δήμο μας. Ο Κώστας Αντωνιάδης επεσήμανε ότι θα έπρεπε να ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο κι όχι μόνο από το δήμαρχο, καθώς και ότι μια τέτοια ενέργεια θα συμπαρασύρει και την μεταφορά μαθητών και από άλλα σχολεία με αρνητικές συνέπειες για τα σχολεία του δήμου Αβδήρων.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…