Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση ‘’Πέρασε’’ το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού

‘’Πέρασε’’ το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού

0
kentro politismou15

Ενστάσεις για την φιλοσοφία του προϋπολογισμού, με τον ισοσκελισμό να αναδεικνύεται σε αυτοσκοπό υπό τον… ‘’φόβο’’ του Παρατηρητηρίου

Πιθανή αύξηση των εσόδων, αφού εκκρεμούν τα διαδικαστικά για την άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Αμφιθεάτρου

Δύο συνεδριάσεις πραγματοποίησε το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Οκτωβρίου. Η πρώτη, ειδική συνεδρίαση, αφορούσε την έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού για το έτος 2016. Το ποσό του προϋπολογισμού για την λειτουργία και τις εκδηλώσεις του Κέντρου ανέρχεται στο 1.632.000 ευρώ. Επί του σχεδίου, το οποίο αποστέλλεται στο Παρατητήριο των ΟΤΑ για πιθανές διορθώσεις και αλλαγές, ψηφίστηκε ομόφωνα, με κάποιες ενστάσεις και διευκρινιστικές ερωτήσεις να διατυπώνονται από τον κ. Αχμέτ Καρά, που εκπροσωπεί στο ΔΣ την μείζονα Αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπό τον… ‘’φόβο’’ του Παρατηρητηρίου ο προϋπολογισμός

Μία από τις ενστάσεις ήταν ο προϋπολογισμός των εσόδων από το Δημοτικό Αμφιθέατρο για το επόμενο έτος στα 5.350 ευρώ, όταν ακριβώς το ποσό αυτό έχει βεβαιωθεί φέτος μέχρι τις 31 Αυγούστου και ενώ πέρυσι είχαν προϋπολογιστεί έσοδα ύψους 12.000 ευρώ. Η ένσταση του κ. Καρά αφορά στο γεγονός ότι, όπως διαβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μ. Τσέπελης, που συμμετείχε στην συνεδρίαση, εντός του επομένου δεκαπενθημέρου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες αδειόδοτησης του Αμφιθεάτρου. Είναι γνωστό, ότι λόγω έλλειψης μελέτης στατικής επάρκειας και μελέτης Η/Μ εγκαταστάσεων, ο χώρος του Δημ. Αμφιθεάτρου αδειοδοτούνταν μόνο για 40 εκδηλώσεις τον χρόνο. Με την επικείμενη απρόσκοπτη λειτουργία του και την δυνατότητα εκμίσθωσής του χωρίς περιορισμούς, το ποσό των εσόδων θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Ο κ. Καρά στάθηκε και στο θέμα της γενικότερης φιλοσοφίας που διέπει την σύνταξη του προϋπολογισμού, όπου φαίνεται ως πρώτο μέλημα ο ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων, χωρίς ιδιαίτερη μέριμνα για τους πραγματικούς αριθμούς. Εν τέλει, ψηφίστηκε ομόφωνα, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για σχέδιο, που θα περάσει από πολλά στάδια πριν την τελική του έγκριση. Τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ψηφίστηκαν ομόφωνα χωρίς ιδιαίτερες συζητήσεις επ’ αυτών.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…