Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πυρκαγιά σε βοσκοτόπι στο Όλβιο

Πυρκαγιά σε βοσκοτόπι στο Όλβιο

0
fotia10-empros

Για δεύτερη φορά φέτος στο ίδιο σημείο που είναι κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του προέδρου κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Α. Λουκμακιά

«Δεν αποκλείω εμπρησμό…», λέει ο κ. Λουκμακιάς

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής (3 μ.μ.) 4 Οκτωβρίου σε αγροτική έκταση με χαμηλή βλάστηση που χρησιμοποιείται ως βοσκοτόπι στο Όλβιο του δήμου Τοπείρου. Η φωτιά γρήγορα πήρε διαστάσεις απειλώντας κτηνοτροφική μονάδα που ήταν κοντά η οποία είναι ιδιοκτησία του προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιου Λουκμακιά. Ο κ. Λουκμακιάς έσπευσε άμεσα στο σημείο και ειδοποίησε την πυροσβεστική. Σε ελάχιστα λεπτά έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς ένα πυροσβεστικό όχημα από την ΒΙ.ΠΕ της Π.Υ. Ξάνθης καθώς επίσης και ένα επανδρωμένο όχημα από την Πυροσβεστική Ξάνθης . Οι πυροσβέστες μέσα σε λίγο χρόνο κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αποτρέποντας την επέκτασή της στην κτηνοτροφή μονάδα 500 ζώων του κ. Λουκμακιά. Η φωτιά έσβησε πλήρως αφού κατέκαυσε χορτολιβαδική βλάστηση και μερικά δέντρα.

Λουκμακιάς: «Δεν αποκλείω εμπρησμό…»

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική ενώ πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι ακριβώς στο ίδιο σημείο και κοντά στην μονάδα του κ. Λουκμακιά είχε προκληθεί πυρκαγιά ανήμερα του φετινού Πάσχα. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε» δεν απέκλεισε εμπρησμό αγνοώντας ωστόσο τα αίτια ή τους πιθανούς εμπρηστές, καταθέτοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για την επανάληψη του συμβάντος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα γεγονός που δεν το θεωρεί σε καμιά περίπτωση τυχαίο αλλά ότι κάποιοι τον έχουν στοχοποιήσει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…