Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Ισχύς εν τη ενώσει» για τον εμπορικό κόσμο της Θράκης

«Ισχύς εν τη ενώσει» για τον εμπορικό κόσμο της Θράκης

0
oee-dimarxos siskepsi

Συστήθηκε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης – Επίσκεψη γνωριμίας στους θεσμικούς φορείς της Ξάνθης

Ζητούν στήριξη και συνεργασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου. Στους στόχους τους η δημιουργία ισχυρού brand name για τη Θράκη

Ενώνει τις δυνάμεις του ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της Θράκης με στόχο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας που όπως όλοι γνωρίζουν βάλλεται από παντού ιδιαίτερα στην περιοχή μας και παράλληλα να δημιουργήσει, να αναδείξει και να προβάλλει το brande name της Θράκης σε προϊόντα και υπηρεσίες σ’ όλους τους τομείς. Μ’ αυτό το διακύβευμα και εφαρμόζοντας στην πράξη το «Ισχύς εν τη ενώσει» οι εμπορικοί σύλλογοι της Θράκης έχουν συστήσει πριν 4 – 5 μήνες το δευτεροβάθμιο όργανό τους την Ομοσπονίδα Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης.

Επίσκεψη γνωριμίας της Ομοσπονδίας στους φορείς της Ξάνθης

Σ’ αυτό το πλαίσιο, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας υπό τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Χατζημιχαήλ τον γ. γραμματέα .κ. Φραντζή Αντώνιο, τους προέδρους των Εμπορικών συλλόγων Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ευθύμη Μίλκογλου πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας με τους θεσμικούς φορείς της Ξάνθης αλλά και με τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο. Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια τον αντιπεριφερειάρχη ςής και το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη. Τέλος το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την κλειστή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ζητούν στήριξη από τους θεσμικούς φορείς – Δηλώσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ομοσπονδία

Στους φορείς τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της Θράκης και ζητήθηκε η αγωγή και συνδρομή τους στον αγώνα της Ομοσπονδίας να τα αντιμετωπίσει συλλογικά και μέσα από στοχευμένες δράσεις: « Όλοι μαζί ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη. Ζητάμε και παίρνουμε βοήθεια απ’ όλους του τοπικούς φορείς. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας και βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση, ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε πολλά πράγματα. Είμαστε μια ομάδα με νέους ανθρώπους, έχουμε όρεξη για δουλειά. Θα δράσουμε συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας», ανέφερε ο κ. Μίλκογλου στο περιθώριο της συνάντησης με τον δήμαρχο Ξάνθης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χατζημιχαήλ προσδιόρισε τους στόχους που έχει θέσει η Ομοσπονδία: «Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα βάλλεται. Βρισκόμαστε στο μέσο πολύ δύσκολων συνθηκών τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και περιοχής. Η στρατηγική της Ομοσπονδίας έχει να κάνει με την ισχυροποίηση και την συσπείρωση τόσο των επιχειρηματικών και των εμπορικών συλλόγων της περιοχής αλλά κυρίως με την ανάδειξη της Θράκης στο ευρύ κοινό. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό brand name αναφορικά με τη Θράκη με τις παραμέτρους των προϊόντων που υπάρχουν στην περιοχή , με τις παραμέτρους του εμπορίου και των υπηρεσιών του τουρισμού. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με την αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια και στις εκάστοτε αντιπεριφέρειες, τα σωματεία και τους ξενοδόχους και επαγγελματοβιοτέχνες να αναδημιουργήσουμε και να προβάλλουμε τόσο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό το όνομα της Θράκης με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…