Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα βελουτέ τραχανά με καρότο

Σούπα βελουτέ τραχανά με καρότο

0
traxanas-karoto

-½ κιλό καρότα φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

-1 κούπα του καφέ τραχανά ξινό

-1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

-1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο, πλήρες

-χυμό από ½ πορτοκάλι

-αλάτι, πιπέρι

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο, τα ζεσταίνετε καλά και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες καρότου. Τις σοτάρετε καλά μέχρι να γυαλίσουν και ρίχνετε μέσα τον τραχανά. Ανακατεύετε και προσθέτετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Μόλις πάρει βράση η σούπα, μετριάζετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι τα καρότα να γίνουν τρυφερά και να φουσκώσει ο τραχανάς. Αν χρειαστεί, κατά το βράσιμο συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να κρυώσει. Την πολτοποιείτε μέχρι να γίνει βελούδινη μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Βάζετε ξανά την κατσαρόλα με τη σούπα στη φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνετε, της ρίχνετε το κύμινο, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού. Αν είναι πολύ πηκτή προσθέτετε λίγο νεράκι σιγά-σιγά.

Αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τη σερβίρετε προσθέτοντας στη μέση κάθε πιάτου μια κουταλιά σουρωτό γιαούρτι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…