Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εν αναμονή οι γονείς για τις δωρεάν θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς της Ξάνθης

Εν αναμονή οι γονείς για τις δωρεάν θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς της Ξάνθης

0
paidikos stathmos

Ολοκληρώθηκαν χθες οι αιτήσεις με μεγάλη συμμετοχή – Τα αποτελέσματα από την Αθήνα περιμένουν στον δήμο

Χατζηεφραιμίδης: «Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει η επιλογή»

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η οποία ξεκίνησε από της 5 Αυγούστου. Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Ξάνθης, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες οικογένειες συμπολιτών μας να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους δωρεάν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξάνθης για 5η συνεχή χρονιά, κάλεσε όλες τις μητέρες που έχουν παιδιά από 8 μηνών έως την ένταξή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν την αίτησή τους στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για την φύλαξη των παιδιών τους σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς δωρεάν για το σχολικό έτος Σεπτέμβριος 2015 – Ιούλιος 2016. Το «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη, ο οποίος σημείωσε ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή κατά την υποβολή των αιτήσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβής αριθμός, καθώς οι αιτήσεις ταχυδρομούνταν προσωπικά από την κάθε οικογένεια. Οι υπάλληλοι του Κέντρου συνέδραμαν, βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους στην διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο απόρριψης, λόγω ελλιπών δικαιολογητικών.

Στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ο δήμος Ξάνθης

Στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας του δήμου Ξάνθης και της αλληλεγγύης μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, γίνεται προσπάθεια να στηριχθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με κάθε δυνατό τρόπο. Στον τομέα των Παιδικών Σταθμών, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», δίνεται η δυνατότητα σε 200 οικογένειες να στείλουν δωρεάν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Συνολικά, οι 9 Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Ξάνθης φιλοξενούν 520 νήπια και βρέφη, εκ των οποίων τα 200 δωρεάν, ενώ οι οικογένειες των υπολοίπων καταβάλλουν αντίτιμο 10, 20 και 30 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των φορολογικών δηλώσεων της κάθε οικογένειας.

Αίσια έκβαση για το δωρεάν πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις είχαν προκαλέσει το ‘’πάγωμα’’ στα προγράμματα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, ένα από τα οποία είναι το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2015 – 2016 της Ε.Ε.Τ.Τ.Α. Α.Ε. Το πρόγραμμα αφορά απαλλαγή των τροφείων για τα 200 παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές του δήμου Ξάνθης και έχουν γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ). Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηεφραιμίδης, ο δήμος ήταν σε ετοιμότητα και κατατέθηκε η πρόταση για ένταξη αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης για εκδήλωση ενδιαφέροντος, ώστε να επωφεληθούν από το πρόγραμμα αρκετές οικογένειες της πόλης μας. Υπενθυμίζεται, ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Ξάνθης είναι το μόνο, ίσως, Νομικό Πρόσωπο του δήμου που δεν ‘’πάσχει’’ από υποστελέχωση και αυτό επειδή πριν 2 χρόνια προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ 25 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Επίσης, από την περασμένη χρονιά, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έχουν μειωθεί τα τροφεία για την ελάφρυνση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα σε μια προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των δημοτών σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο.

Ενταγμένοι στη δράση Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ξάνθης είναι οι εξής:

1) Α΄ Παιδικός Σταθμός, Γ. Κονδύλη 32

2) Γ’ Παιδικός Σταθμός, Τέρμα Βασ. Σοφίας

3) Ε’ Παιδικός Σταθμός, Λευκάδος 2 (Πλατεία Μητροπόλεως)

4) Η’ Παιδικός Σταθμός, Τέρμα Γεωργίου Πολίτου, Χρύσα

5) Παιδικός Σταθμός Κιμμερίων (δίπλα στο ιατρείο)

6) Παιδικός Σταθμός Σταυρούπολης Ξάνθης, Σταυρούπολη

7) Βρεφικός Σταθμός Ξάνθης, Τέρμα Βασ. Σοφίας

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…