Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας το ΚΑΠΗ Τυμπάνου

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας το ΚΑΠΗ Τυμπάνου

0
doy xanthis-empros

Οι εφοριακοί έκαναν έλεγχο και βρήκαν ότι λειτουργούσε σαν καφενείο χωρίς ταμειακή!

Kατέβασε ρολά μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας, Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Δήμου Τοπείρου

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας Ξάνθης πιάστηκε το ΚΑΠΗ Τυμπάνου του δήμου Τοπείρου καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά από έγγραφη καταγγελία διαπιστώθηκαν μια σειρά από παραβάσεις. Αποτέλεσμα αυτών ο δήμος να κατεβάσει τα ρολά στο ΚΑΠΗ ‘έως ότου συμμορφωθεί με τους όρους λειτουργίας που οφείλει να λειτουργεί και όπως ορίζει ο Κανονισμός.

ΚΑΠΗ ή καφενές;

Συγκεκριμένα – σύμφωνα με πληροφορίες – το ΚΑΠΗ Τυμπάνου λειτουργούσε σαν …καφενείο διαθέτοντας αναψυκτικά έναντι αντιτίμου ενώ – σύμφωνα με την καταγγελία που προκάλεσε την έφοδο της Εφορίας- διέθετε και αλκοολούχα (τσίπουρο, ούζο) και κάποιες φορές έβαζε και ψησταριά! Φυσικά η εν λόγω λειτουργία είναι μη σύννομη με τον Κανονισμό λειτουργίας των ΚΑΠΗ αλλά και της Εφορίας αφού δεν είχε ταμειακή! Αυτό βέβαια δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε άλλα καφενεία ή ταβέρνες του οικισμού καθώς οι τιμές ήταν πιο χαμηλές και πιο ανταγωνιστικές! Να σημειώσουμε ότι σ’ ότι αφορά το ΚΑΠΗ του Τυμπάνου υπάρχει μια ιδιότυπη κατάσταση καθώς η προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Τοπείρου προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με μισθώματα υπέγραψε σύμβαση με τους ιδιοκτήτες καφενείου οι οποίοι συμφώνησαν να παραχωρήσουν το κτίριο ιδιοκτησίας τους χωρίς μίσθωμα με την προϋπόθεση να το λειτουργήσουν ως ΚΑΠΗ αλλά εκ του αποτελέσματος κάπου περιπλέχθηκαν οι χρήσεις!

Κατέβασε ρολά το ΚΑΠΗ Τυμπάνου και αναζητείται άλλος χώρος

Ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας, Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Δήμου κ. Άγγελος Γιοβαννόπουλος μιλώντας στο «Ε» ανέφερε πως το ΚΑΠΗ Τυμπάνου διέκοψε προσωρινά την λειτουργία του μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε τους όρους λειτουργία των ΚΑΠΗ και αναζητούνται άλλοι χώροι όπως εγκαταλελειμμένο σχολείο ή κοινοτικό κτήρια ώστε να στεγαστεί το ΚΑΠΗ. Επισημαίνεται ότι τα ΚΑΠΗ είναι κοινωνικές δομές που βασίζονται στον εθελοντισμό και δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Πολλές φορές οι δήμοι τα χορηγούν άτυπα σε κάποια μέλη για να συντηρούν τους χώρους και να εξυπηρετούν τα μέλη με ένα συμβολικό αντίτιμο. Κι αυτό είναι παράτυπο ωστόσο γίνεται στην πράξη προκειμένου να κρατιούνται ανοιχτές αυτές οι δομές σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι συμβατό να λειτουργούν ως καφενεία ή χώροι εστίασης ή ως χώροι τέλεσης μνημόσυνων!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …