Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Τελειώνει το πρώτο μέρος προπονήσεων και αναχωρεί για Βουλγαρία

Τελειώνει το πρώτο μέρος προπονήσεων και αναχωρεί για Βουλγαρία

0
proponisi-jul15

Από Δευτέρα στο Πράβετς η Skoda Ξάνθη για το βασικό στάδιο προετοιμασίας

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιστροφής του Κλέιτον

Με δύο προπονήσεις σήμερα και μία την Κυριακή ολοκληρώνει το πρώτο μέρος προετοιμασίας της η Skoda Ξάνθη και τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για το Πράβετς της Βουλγαρίας όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο.

Τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος θα μεταβούν στην Βουλγαρία στις 13 Ιουλίου και θα παραμείνουν μέχρι τις 24 Ιουλίου. Στο διάστημα της παραμονής της στη γειτονική χώρα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα δώσει τρία φιλικά προετοιμασίας.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 15 Ιουλίου (18:00) με την KF Teuta στην Σόφια (Tsarsko Selo), την Δευτέρα 20 Ιουλίου με αντίπαλο την ομάδα FC Gandzasar στο ίδιο μέρος και ώρα και την Πέμπτη 23 Ιουλίου με αντίπαλο τον Πλατανιά στο Pravets (18:00).

Έπειτα η αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της (Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων) όπου θα συνεχίσει με το 3ο μέρος της προετοιμασίας, με προπονήσεις αλλά και τέσσερα φιλικά παιχνίδια, από τα οποία τα δύο θα είναι στην έδρα της και δύο εκτός.

Τα τέσσερα φιλικά παιχνίδια επί ελληνικού εδάφους:

Σάββατο 01 Αυγούστου: Πανσερραϊκός – Skoda Ξάνθη

Τετάρτη 05 Αυγούστου: Βέροια – Skoda Ξάνθη

Σάββατο 08 Αυγούστου: Skoda Ξάνθη – Ηρακλής

Παρασκευή 14 Αυγούστου: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός

Και η… Ινδία πιθανός προορισμός του Κλέιτον!

Μπορεί η Skoda Ξάνθη να έχει ρίξει «γέφυρες» επιστροφής στον Σίλβα Κλέιτον όμως κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να πείσουν οι ιθύνοντες της ομάδας τον Βραζιλιάνο στο να επιστρέψει στην Ξάνθη.

Το συμβόλαιο του 32χρονου με τη Skoda Ξάνθη ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου κι έκτοτε παραμένει ελεύθερος, με τον ίδιο να αποτελεί το «μήλον της έριδος» για ουκ ολίγες ομάδες της Super League.

Έλα όμως που το κασέ του Βραζιλιάνου παίκτη δεν είναι παίξε – γέλασε κι εδώ ακριβώς έγκειται η δυσκολία της υπόθεσης.

Συν τοις άλλοις, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται εν αναμονή δελεαστικής προσφοράς από ινδική ομάδα με αποτέλεσμα να έχει στο… περίμενε όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Πάντως καθώς η ξανθιώτικη ομάδα προχωράει με γοργούς ρυθμούς τον προγραμματισμό της δεν είναι σίγουρο ότι θα περιμένει για πολύ ακόμη και θα στραφεί σε άλλη περίπτωση, από τις προτάσεις παικτών που έχουν στα χέρια τους οι ιθύνοντες.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Βέροια είναι αυτή που πιέζει τον Κλέιτον να υπογράψει μαζί της συμβόλαιο συνεργασίας και όπως φαίνεται η ομάδα της Ημαθίας έχει το προβάδισμα από τις ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Λουτσέσκου: «Έχουμε κίνητρο για τη νέα σεζόν»

 

Δηλώσεις για την απερχόμενη αλλά και τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει στις 22-23 Αυγούστου έκανε στα πλαίσια της προετοιμασίας ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός της Skoda Ξάνθη σημείωσε:

Ρ.Λ.: «Πέρυσι απολαύσαμε τη σεζόν και την εμπειρία του τελικού κυπέλλου. Έχουμε κίνητρο και για τη φετινή χρονιά. Υπήρξαν καλά παιχνίδια που παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και θα ήταν καλό να είχαμε όλους τους παίκτες που ήταν πέρσι στην ομάδα. Αλλά όπως συμβαίνει παντού, υπάρχουν και οι μετακινήσεις κι ελπίζω όλοι οι νέοι μας παίκτες να ενσωματωθούν γρήγορα. Στόχος μας είναι να εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μέσα από την απόδοσή μας και την αποτελεσματικότητα, να «χτίσουμε» μια ισχυρή νοοτροπία. Σε κάθε παιχνίδι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, οφείλουμε να πιστεύουμε ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Αυτές τις ημέρες συζητήσαμε αρκετά για τον τελικό κυπέλλου όπου είχαμε μία πολύ καλή παρουσία και δικαιούμασταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η εμπειρία αυτή είναι το κέρδος μας, καθώς υπήρξαν πολλοί παίκτες που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλουμε να αποκτήσουμε μια ισχυρή νοοτροπία και σε κάθε αναμέτρηση να τα δίνουμε όλα. Όσον αφορά τις μεταγραφές, υπάρχουν κι άλλες 6-7 εβδομάδες στις οποίες έχουμε τον χρόνο να ενισχυθούμε.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…