Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η ποινή-«χάδι» σε Δημοτικό Υπάλληλο της Ξάνθης στο στόχαστρο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Η ποινή-«χάδι» σε Δημοτικό Υπάλληλο της Ξάνθης στο στόχαστρο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

0
rakintzis2

«Καλά κρατεί» η κακοδιαχείριση και η διαφθορά στο Δημόσιο σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Ρακιντζή

Την ετήσια έκθεση για το έτος 2014 υπέβαλε ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ημόσιας ∆ιοίκησης, Αρεοπαγίτης ε.τ. Λέανδρος Ρακιντζής, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ετήσια έκθεση καθώς και η συνοπτική της παρουσίαση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΓΕ∆∆ (www.gedd.gr). Περιλαμβάνονται σε αυτήν, η συνολική ετήσια δραστηριότητά του µε στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στο δημόσιο τομέα, χαρακτηριστικές υποθέσεις που διερεύνησε, νομοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπέβαλε, οι σχετικές µε την πειθαρχική του δικαιοδοσία ενέργειες και τα αποτελέσματα του ελέγχου περιουσιακής κατάστασης ∆ημοσίων Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την έκθεση ο ΓΓΔΔ άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά 22 υπαλλήλων ή λειτουργών του δημόσιου τομέα για διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα, επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας σε 1.827 περιπτώσεις και την παράσταση πολιτικής αγωγής του θιγόμενου φορέα του δημοσίου σε 41 περιπτώσεις.

Κατά το 2014 κοινοποιήθηκαν στο Γραφείο του ΓΕ∆∆ 2203 πειθαρχικές αποφάσεις που εξέδωσαν τα αρμόδια όργανα του στενού δημόσιου τομέα και 765 αποφάσεις φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο ΓΕ∆∆ υπέβαλε 149 ενστάσεις κατά οριστικών αποφάσεων και άσκησε 3 προσφυγές κατά τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης.

Και η υπόθεση της ληστείας στο Λεχούδη από Δημοτικό Υπάλληλο στη λίστα Ρακιντζή

Στη λίστα διαφθοράς του κ. Ρακιντζή περιλαμβάνεται και η γνωστή υπόθεση ληστείας με δράστη Δημοτικό Υπάλληλο στο αρτοπωλείο του Λεχούδη στην οδό 40 Εκκλησιών πριν από 2 περίπου χρόνια. Ο Δημοτικός Υπάλληλος είχε εισβάλει στο αρτοπωλείο στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 και με την απειλή όπλου που είχε παράνομα, επιχείρησε να εξαναγκάσει την υπάλληλο του καταστήματος να του παραδώσει τις εισπράξεις και όταν αυτή αρνήθηκε και αντιστάθηκε, την χτύπησε στο κεφάλι. Στον υπάλληλο αυτό του ∆ήμου Ξάνθης επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης δώδεκα (12) μηνών µε πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας. Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ημόσιας ∆ιοίκησης, θεωρώντας ότι η ποινή του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν επιεικής, άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …