Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 6 οι «επίορκοι» της Ξάνθης

6 οι «επίορκοι» της Ξάνθης

0
stegi grammaton-empros
5 υπάλληλοι της Στέγης Πολιτισμού του Δ. Ξάνθης και 1 του δήμου Τοπείρου
συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Ρακιντζή
 
Αθωωτική η δικαστική απόφαση των υπαλλήλων της Στέγης
 
 
5 Δημόσιοι υπάλληλοι της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και ένας δημόσιος υπάλληλος του Δήμου Τοπείρου συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των επίορκων που απέστειλε χθες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
 
Η λίστα των επιόρκων
Η λίστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της αυτοδιοίκησης ( aftodioikisi.gr) και αφορά 229 για σοβαρές υποθέσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του κ. Ρακιντζή το τελευταίο δίμηνο (από 20 Φεβρουαρίου 2013): 208 για το στενό δημόσιο τομέα, επτά για τον ευρύτερο και 14 ψευδείς βεβαιώσεις, που αφορούν συνολικά 160 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν διαπράξει παραπάνω από ένα αδίκημα. Στην ίδια λίστα περιέχονται και ακόμη 65 ποινικές υποθέσεις που αφορούν αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες ωστόσο δεν στάλθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ΣΕΕΔΔ αλλά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς έχουν διαφορετική διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.
 
Παιδεραστής εκπαιδευτικός, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμορίες
Τα αδικήματα για οποία κατηγορούνται οι 160 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία του υπάλληλοι υπουργείων και ΟΤΑ (περιφερειών και δήμων) είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και αφορούν μεταξύ άλλων:
– Αποπλάνηση και ασέλγεια ανήλικου (αφορά σε εκπαιδευτικό α΄ βάθμιας εκπαίδευσης)
– Εγκληματική Οργάνωση (αφορά σε υπαλλήλους του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και του υπουργείου Εργασίας)
– Συμμορία (αφορά σε υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων)
– Ξέπλυμα μαύρου χρήματος (αφορά σε υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας και φαρμακοποιό του Θεαγένειου νοσοκομείου)
– Παράνομη οπλοκατοχή
– Παράβαση καθήκοντος
– Πλαστογραφία
– Απιστία
– Εκβίαση
– Παθητική Δωροδοκία
– Υπεξαίρεση
– Δωροληψία
– Κλοπή
– Υπεξαγωγή εγγράφων
– Απάτη
 
Αθωώθηκαν οι υπάλληλοι της Στέγης
Σ’ ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους της Στέγης που αναφέρονται στη λίστα ότι κατηγορούνται για αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος αφορά πέντε υπαλλήλους τη Στέγης πολιτισμού οι οποίοι είχαν προσληφθεί ως εποχικοί υπάλληλοι το 2003 – 2004 και επί ένα διάστηκα συνέχισαν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Στη συνέχεια μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο Παυλόπουλου. Αθωώθηκαν με δικαστική απόφαση σε δίκη που έγινε στις 5 Μαρτίου. Όμως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Μανώλης Φανουράκης έχει σταλεί η απόφαση στο υπουργείο και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή όμως η λίστα αφορά περιπτώσεις μέχρι 20 Φεβρουαρίου. Για την περίπτωση του υπαλλήλους στο δήμο Τοπείρου δεν κατέστη δυνατό να εξακριβώσουμε ποια περίπτωση αφορά. Στη λίστα αναφέρεται για το αδίκημα της «Ηθικής αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…