Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Εβδομάδα μεταγραφών στη Skoda Ξάνθη

Εβδομάδα μεταγραφών στη Skoda Ξάνθη

0
skoda-leoforeio

Έκλεισε Ζαραδούκα – κινείται για Ρουμάνο μεσοεπιθετικό

Στο Πράβετς της Βουλγαρίας βρίσκεται από χθες η αποστολή για το βασικό στάδιο προετοιμασίας

Στο Πράβετς της Βουλγαρίας βρίσκεται από χθες η Skoda Ξάνθη, όπου θα παραμείνει για 10 ημέρες για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Η αποστολή αναχώρησε χθες το πρωί στις 07:30 από τη βάση της με προορισμό τη μικρή βουλγαρική πόλη που βρίσκεται 60 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Σόφιας.

Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές αφού πήραν το πρωινό τους στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και το μεσημέρι μετά από ταξίδι περίπου 5 ωρών έφθασαν στον προορισμό τους και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Rui Hotel» όπου θα μείνουν για ένα 10ήμερο.

Στη γειτονική χώρα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εκτός της εντατικής προετοιμασίας θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια μέχρι την επιστροφή της στην Ξάνθη στις 23 Ιουλίου.

Το πρώτο είναι την Τετάρτη 15 Ιουλίου (18:00) με την KF Teuta στην Σόφια (Tsarsko Selo), το δεύτερο την Δευτέρα 20 Ιουλίου με αντίπαλο την ομάδα FC Gandzasar στο ίδιο μέρος και το τρίτο ώρα και την Πέμπτη 23 Ιουλίου με αντίπαλο τον Πλατανιά στο Pravets (18:00).

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν όλοι οι παίκτες εκτός του Πέτρου Ορφανίδη ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων και θα ενσωματωθεί τις επόμενες ημέρες.

Εβδομάδα μεταγραφών

Στην ανακοίνωση δύο ακόμη μεταγραφών (όχι των τελευταίων) μπήκε η Skoda Ξάνθη καθώς βρίσκεται στο βασικό στάδιο προετοιμασίας και ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του ώστε να δουλέψει με το υλικό που θα έχει στα χέρια του.

Η πρώτη μεταγραφή που σύμφωνα με πληροφορίες είναι «κλεισμένη» αφορά τον Γιάννη Ζαραδούκα. Ο 29χρονος πλάγιος μπακ έμεινε ελεύθερος από τον Πλατανιά την περασμένη Παρασκευή και η ξανθιώτικη ομάδα κινήθηκε άμεσα για να έρθει σε συμφωνία μαζί του, με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν σε όλα κι έτσι απομένει πλέον μόνο η επίσημη ανακοίνωση για να ενσωματωθεί και ο Ζαραδούκας στην αποστολή.

Ο Ζαραδούκας ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και δόθηκε δανεικός διαδοχικά σε Μαρκό, Κορωπί, Πανσερραϊκό όπου κέρδισε την άνοδο στη Super League και στον Εθνικό Πειραιώς.

Το 2009 έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και συνέχισε στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου όπου είχε καλές παρουσίες και κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδας. Το 2011 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, παραχωρήθηκε όμως ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και συνέχισε ως δανεικός και στον Άρη Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2013 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2014 για να συνεχίσει την καριέρα του στον Πλατανιά, απ’ όπου μόλις προ τεσσάρων ημερών αποχώρησε, για να δεχθεί τελικά «κρούση» από την Ξάνθη.

Με την απόκτηση του Ζαραδούκα πάντως φαίνεται ότι «χαλάει» οριστικά η μεταγραφή του αριστερού μπακ Γκιγιέρμο Σοτέλο από την Ουρακάν που σύμφωνα με δημοσιεύματα της Αργεντινής θα παραχωρούνταν με την μορφή δανεισμού από την ομάδα της Αργεντινής στην Ξάνθη.

Πάντως όπως όλα δείχνουν δεν τελείωσαν οι «προσθαφαιρέσεις» στην άμυνα καθώς παραμένει ανοιχτή η υπόθεση του Δημήτρη Γούτα (εκτός από τον Ολυμπιακό και ομάδες του εξωτερικού στο «κόλπο» για την απόκτηση του μπήκε δυνατά και η ΑΕΚ), κάτι που σημαίνει ότι εφ’ όσον πουληθεί ο Γούτας η Skoda Ξάνθη θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του με έναν κεντρικό αμυντικό ενώ παράλληλα αναμένεται να κινηθεί και για ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Απομακρύνεται ο Κλέιτον – στο «κάδρο» μπαίνει Ρουμάνος μεσοεπιθετικός

Μία ακόμη θέση για την οποία ψάχνει παίκτη η Skoda είναι αυτή του μεσοεπιθετικού (10άρι) ο οποίος θα αναλάβει και το ρόλο του οργανωτή. Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες η ξανθιώτικη ομάδα είχε ρίξει «γέφυρες» επιστροφής στον Σίλβα Κλέιτον, όπως όλα δείχνουν η περίπτωση του Βραζιλιάνου απομακρύνεται, καθώς έχει δεχθεί κι άλλες προτάσεις και καθυστερεί να απαντήσει.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» οι ιθύνοντες της Ξάνθης θα στραφούν στην περίπτωση ενός Ρουμάνου μεσοεπιθετικού, ο οποίος ήταν από την αρχή ψηλά στη λίστα και θεωρείται ιδανική περίπτωση, ενώ η απόκτησή του αποτελούσε από την αρχή της μετεγγραφικής περιόδου και επιθυμία του Λουτσέσκου. Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του Ρουμάνου μεσοεπιθετικού δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως όπως όλα δείχνουν τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει απόφαση και γι’ αυτό το θέμα και εφόσον συμφωνήσει θα ταξιδέψει αμέσως στη Βουλγαρία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία.

«Σφήνα» από ΑΕΚ στο κυνήγι του Γούτα!

Ενδιαφέρον που ενδέχεται να φέρει την ανατροπή στην διαφαινόμενη συμφωνία της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, έρχεται από την ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» μάλιστα να φέρονται διατεθειμένη να δώσουν ένα ποσό πάνω από το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «onsports» η ΑΕΚ είναι έτοιμη να μπει… σφήνα και να «κλέψει» μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού τον Θασίτη αμυντικό της Ξάνθης Δημήτρη Γούτα. Όπως αναφέρεται μάλιστα η «Ένωση» είναι διατεθειμένη να προσφέρει ένα ποσό που θα ξεπερνά την πρόταση του Ολυμπιακού (800.000 Ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης), με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να φέρεται διατεθειμένος να δώσει ένα ποσό πάνω από το ένα εκατομμύριο συν ένα ποσοστό μεταπώλησης 20%.

Μάλιστα το δημοσίευμα κλείνει εκφράζοντας την απορία του για το ποια θα είναι η στάση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου. Να σημειώσουμε πάντως πως από την Ξάνθη ξεκαθαρίζουν πως ο Γούτας παρά τα αντιθέτως γραφόμενα δεν έχει κλείσει σε κάποια ομάδα, με την Ξάνθη να βλέπει με θετικό μάτι προτάσεις που καλύπτουν τις απαιτήσεις της.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…