Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ενίσχυση με Ερέα για το κέντρο

Ενίσχυση με Ερέα για το κέντρο

0
erea

Τον Ρουμάνο μεσοεπιθετικό Οβίντιου Ερέα πήρε η Skoda Ξάνθη

Μία προσθήκη ακόμη και… τέλος στις μεταγραφές για την ξανθιώτικη ομάδα

Με την απόκτηση του Ρουμάνου μεσοεπιθετικού Οβίντιου Ερέα συνεχίστηκε η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Skoda Ξάνθη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο ψηφισμένος ως κορυφαίος μέσος της Ρουμανίας το 2012, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη μετά από επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς ο τεχνικός της Skoda Ξάνθη ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτηση του.

Εξάλλου ο Λουτσέσκου έχει συνεργαστεί με το νέο απόκτημα της ομάδας της Ξάνθης στην Ραπίντ Βουκουρεστίου. Εκεί ο Ερέα αγωνίστηκε από το 2007 ως και το 2013, ενώ πιο πριν ήταν στη Νασιονάλ. Το 2012 είχαν έρθει προτάσεις από την Μίλαν και την Μπρέσια, αλλά η ρουμανική ομάδα επέλεξε να μην πουλήσει τον παίκτη της στους Ιταλούς, με αποτέλεσμα αυτός να μην αγωνιστεί στο καμπιονάτο.

Τελικά πήρε μεταγραφή το 2013 στην ελβετική Σιόν έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπου αγωνίστηκε τις τελευταίες δύο σεζόν. Από εκεί έρχεται στην Ξάνθη. Θεωρείται κλασικό δεκάρι με αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση, που έχει το ειδικό βάρος να πάρει επάνω του την ανάπτυξη του παιχνιδιού μιας ομάδας όπως η Skoda Ξάνθη.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας, με πολλές συμμετοχές στις μικρές ομάδες και μόλις δύο σε αυτήν των Aνδρών, που αποτελεί ως γνωστόν αντίπαλο της Ελλάδας στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2016 όπως ήταν και στον προηγούμενο του Μουντιάλ 2014 – χωρίς όμως ο νέος παίκτης της Ξάνθης να τεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική Εθνική.

Σύμφωνα με ρουμανικό δημοσίευμα, την επιστροφή του Ερέα στην Ρουμανία ήθελε πολύ ο πρόεδρος της Ραπίντ, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι απέκτησε μόλις την Τετάρτη την ελευθέρας του και τελικά έμεινε μόλις λίγες δύο ημέρες χωρίς ομάδα, αφού η Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτησή του, μάλλον με ελεύθερη μεταγραφή.

Ακόμη μία μεταγραφή και… τέλος

Εν τω μεταξύ με την απόκτηση του Ερέα η Skoda Ξάνθη έφτασε αισίως τις επτά μεταγραφές που έκανε στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο, καθώς προηγήθηκαν αυτές των Τσενάμο, Φάρκας, Ζαραδούκα, Ντιμιτρόφ, Έλτον και Τόμιτς. Έτσι για να φτάσουμε στον αριθμό των οκτώ μεταγραφών που είχαν προαναγγείλει οι ιθύνοντες της ομάδας απομένει μία επιπλέον, για την οποία όμως δεν έχει γίνει κουβέντα μέχρι στιγμής. Αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει, ή ότι η μία ακόμη μεταγραφή θα αφορά την απόκτηση ενός πλάγιου (δεξιού) μπακ, σε περίπτωση αποχώρησης του Μανώλη Μπέρτου, ή ότι η ξανθιώτικη ομάδα θέλει να κάνει μία ακόμη πιο «ηχηρή» κίνηση ώστε να τονώσει το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών φιλάθλων.

Μπορεί οι παίκτες που αποκτήθηκαν να ήρθαν με καλό βιογραφικό και να δείχνουν καλά στοιχεία (αρκεί να τα βγάλουν και στον αγωνιστικό χώρο), όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το «μπαμ» που περιμένουν και οι φίλαθλοι, για να τονωθεί παράλληλα και η κίνηση στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας.

Εξάλλου μόλις χθες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Τζαμέλ Αμπντούν να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Skoda Ξάνθη, ενώ πριν λίγες ημέρες ισπανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν το ενδιαφέρον που έδειξε η ξανθιώτικη ομάδα για Ισπανό παίκτη από την Β’ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι όντως ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος «ψάχνεται» για μία μεταγραφή που θα προκαλέσει… θόρυβο.

Ωστόσο χθες κυκλοφόρησαν και δημοσιεύματα για «φλερτ» με τον Τάσο Παπάζογλου ώστε να επιστρέψει (για την περίπτωση επιστροφής του Παπάζογλου δηλώνουν άγνοια οι ιθύνοντες της ΠΑΕ), μία κίνηση που μπορεί να δείχνει ότι η Ξάνθη θα «ψαχτεί» για ένα δεξί μπακ και… τέλος στις μεταγραφές.

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν και ποια θα είναι η τελευταία μετεγγραφική κίνηση, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι καθώς μπήκαμε στον Αύγουστο, αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος Super League με τη «σέντρα» να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 22 Αυγούστου.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…