Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έκλεισε οριστικά η πόρτα σε Κλέιτον

Έκλεισε οριστικά η πόρτα σε Κλέιτον

0
kleiton

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο επιστροφής – σε ΑΕΛ η εξωτερικό θα συνεχίσει ο Βραζιλιάνος

«Επίσημη πρώτη» και για το εφηβικό τμήμα που ξεκίνησε προετοιμασία

Όπως υπογραμμίσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Ε», η περίπτωση Σίλβα Κλέιτον και το ενδεχόμενο επιστροφής του ολοένα και απομακρύνεται, παρά το ότι οι ιθύνοντες της Skoda Ξάνθη είχαν ρίξει «γέφυρες» για την επανένταξη του στην ομάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι το συμβόλαιο του Σίλβα Κλέιτον έληξε στις 30 Ιουνίου κι έκτοτε ο παίκτης παραμένει ελεύθερος, μελετώντας τις προτάσεις από ομάδες που καταφθάνουν στα χέρια του.

Μία από αυτές ήταν από τη Skoda Ξάνθη η οποία βλέποντας ότι «ναυάγησε» η περίπτωση του Φελίπε Τεϊσέιρα, έκανε κρούση στον Βραζιλιάνο για να επιστρέψει, όμως κάτι τέτοιο πλέον θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

Επίσημη πρόταση από ΑΕΛ σε Κλέιτον

Χθες εξάλλου, η ΑΕ Λάρισας με ανακοίνωση της ενημέρωσε ότι υπήρξε επαφή με τον Βραζιλιάνο και συζητήθηκε η προοπτική να (ξανά)φορέσει τη φανέλα των «βυσσινί», προτείνοντας του μάλιστα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η συνάντηση έγινε στην κατοικία του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Κούγια, στη Βουλιαγμένη και ο Σίλβα Κλέιτον διαβεβαίωσε τον κ. Κούγια ότι εφόσον μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του σε ποδοσφαιρική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας – η οποία του προσφέρει μεγάλο εγγυημένο συμβόλαιο – θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛ!

Έτσι όπως φαίνεται δύο προοπτικές υπάρχουν για τον 32χρονο Βραζιλιάνο, αυτή της ομάδας από τη Σ. Αραβία και αυτή της Λάρισας, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Skoda Ξάνθη.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του «Ε» εξάλλου τονίζαμε ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η ξανθιώτικη ομάδα για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής και για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά τον Κλέιτον, έχει στραφεί σε Ρουμάνο ποδοσφαιριστή, εγνωσμένης αξίας, χωρίς όμως να υπάρχουν προς το παρόν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του.

Επιστρέφει Ελλάδα και τελειώνει με τις μεταγραφές

Σήμερα επιστρέφει στη βάση της (Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων) η Skoda Ξάνθη μετά τη 10ήμερη παραμονή της ομάδας στο Πράβετς της Βουλγαρίας όπου ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Το ευχάριστο για το ξανθιώτικο συγκρότημα είναι ότι δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα παρά κάποιοι μικροτραυματισμοί (Βασιλακάκης, Τριάδης, κ.α.) που όμως δεν ανησυχούν το τεχνικό επιτελείο.

Έτσι με την επιστροφή της ομάδας θα συνεχιστεί η προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους με τέσσερα φιλικά.

Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ξάνθη κινείται για έναν μεσοεπιθετικό (10άρι), έναν πλάγιο μέσο και έναν αμυντικό.

Ξεκίνημα και για το εφηβικό τμήμα

Την Τετάρτη το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο της Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, η Εφηβική ομάδα της ξανθιώτικης ομάδας που συμμετέχει στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Superleague ξεκίνησε την προετοιμασία της για νέα αγωνιστική σαιζόν. Οι πρωταθλητές Ελλάδος Κ-17 της σαιζόν 2013-14 που πέρσι κατέλαβαν την 3η θέση με τους 48 βαθμούς που συγκέντρωσαν και φέτος θα παρουσιαστούν ανανεωμένοι στο δυναμικό τους.

Προπονητής της ομάδας θα είναι ο Κώστας Μπεδρελής που πέρσι βρισκόταν στην Κ-20 κι επιστρέφει στην τεχνική καθοδήγηση των Εφήβων μετά την διετία 2012-2014 και την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Στο δυναμικό της ομάδας συνεχίζουν οι Δημήτρης Καλογιάννης, Χρήστος Κουτσομιχάλης, Λευτέρης Μακρίδης, Κυριάκος Μπαξεβάνης, Δημήτρης Παπάζογλου, Χρήστος Πεταλωτής, Νεόφυτος Σαββίδης, Γιώργος Σπυριντόνωφ, Θεοφάνης Τζιβανόπουλος, Ευθύμης Τσάπαρης, Χασάνογλου Φεϊζή, ενώ προωθήθηκαν από την Κ-15 οι Θωμάς – Γρηγόρης Ζουμπουλίδης, Κώστας – Γιώργος Ζουρνατζίδης, Βασίλης Ζώτος, Δημήτρης Θεοφυλάκης, Νίκος Μαλαδένης, Συμεών Παπαστεργίου, Σουλεϊμάν Οκάν, Δημήτρης Σταματιάδης, Ζαχαρίας Τζεβελέκης, Θωμάς Τζεβελέκης, Γιάννης Τηλαβερίδης, Αλέξης Τοπουζίδης.

Νέα πρόσωπα στην φετινή προσπάθεια θα είναι οι Πρόδρομος Αθανασιάδης (ΑΕΚ Καβάλας), Γιάννης Ιωάννου (Κουλούρα Ημαθίας), Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (Νευροκόπι), Αντώνης Κιλιμτζίδης (Πολύστυλο Δράμας), Δημήτρης Μελιόπουλος (Κουλούρα Ημαθίας), Κώστας Τενεκές (ΑΟ Βιστονίδας) και Τζιμπιτζίδης από ομάδα της Καβάλας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…