Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δυο πυρκαγιές χθες στον νομό μας

Δυο πυρκαγιές χθες στον νομό μας

0
pyrosvestes

Φωτιά σε ξύλινο σπίτι και αυτοκίνητο στην παραλία Μυρωδάτου

Στις φλόγες τυλίχθηκε παλιά κατοικία επί της οδού Π. Τσαλδάρη – Κατασβέστηκαν χωρίς προβλήματα

Δυο περιστατικά πυρκαγιών που προκλήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα κλήθηκε χθες ν’ αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης. Η μια εκδηλώθηκε στην παραλία Μυρωδάτου σ’ ένα ξύλινο σπίτι και ένα αυτοκίνητο και η άλλη σε παλιό σπίτι στην Ξάνθη επί της οδού Π. Τσαλδάρη.

Φωτιά στην παραλία Μυρωδάτου

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ένα μικρό ξύλινο σπίτι 200 μέτρα από την παραλία Μυρωδάτου. Το σπίτι είχε νοικιάσει για παραθερισμό και διέμενε μια οικογένεια Βουλγάρων. Η φωτιά πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από καμμένο λάδι στην κουζίνα. Γρήγορα πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε και σε παρκαρισμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Άμεσα έσπευσε η Πυροσβεστική με 2 οχήματα. Μέσα σε λίγο διάστημα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και τέλος κατασβέστηκε αφού όμως κάηκε ολοσχερώς το σπίτι και το αυτοκίνητο. Στο σημείο κατέφτασε την ώρα της πυρκαγιάς και ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης για να ενημερωθεί για τυχόν κινδύνους επέκτασης της πυρκαγιάς, ενδεχόμενο όμως που αποφεύχθηκε.

Φωτιά σε σπίτι στην Π. Τσαλδάρη

Η φωτιά προκλήθηκε από την κουζίνα της παλιάς κατοικίας όπου διαμένουν δύο άνδρες πατέρας και γιος. Δυο πυροσβεστικά οχήματα με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Ξάνθης κ. Αντώνη Σπανό έσπευσαν και έσβησαν τη φωτιά ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο καθώς ο γιος έφερε εγκαύματα και έπρεπε να νοσηλευτεί. Όμως ο ίδιος δεν το θέλησε και δεν μετέβη τελικά στο νοσοκομείο με υπογραφή του. Να σημειώσουμε ότι η κατοικία ήταν σε πολυσύχναστη περιοχή και κοντά στο κέντρο της πόλης και υπήρχε κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Γι αυτό και ένα συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την παροχής ρεύματος ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων για λίγη ώρα και μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…