Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Χωρίς θετικό αποτέλεσμα η συνάντηση Σταθάκη με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τον TAP

Χωρίς θετικό αποτέλεσμα η συνάντηση Σταθάκη με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τον TAP

0
stathakis4

Οι βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για την έγκριση του σχεδίου συμμετοχής του κοινού στο έργο του αζέρικου αγωγού

Δυσαρέσκεια άφησε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Καβάλα, Δράμα και Σέρρες η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη για τον αζέρικο αγωγό ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline – Διαδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου). Οι βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Ηλίας Ιωαννίδης, Χρήστος Καραγιαννίδης και η κυρία Αλεξάνδρα Τσανάκα (η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή από τις Σέρρες δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) συναντήθηκαν με τον υπουργό προκειμένου να του ζητήσουν να πάρει πίσω την απόφαση για την έγκριση του σχεδίου συμμετοχής του κοινού στο έργο του TAP. Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται προαπαιτούμενο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης (ΕΤΑν) για τη χρηματοδότηση της εταιρείας Trans Adriatic Pipeline AG. Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι η απόφαση δεν αποτελεί παρά ένα τυπικό χαρτί προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση. Ανέφερε επίσης ότι δεν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις που κάνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης με εκπροσώπους της εταιρείας TAP για την όδευση του αγωγού, τις αποζημιώσεις των αγροτών που θίγονται από την όδευση του αγωγού κτλ. Πάντως, φαίνεται τελικά να απέβη άκαρπη η συνάντηση και γι’ αυτό άλλωστε αναμένονται κινητοποιήσει στις περιοχές αυτές το προσεχές διάστημα.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η περιφερειακή παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη» που θεωρεί προσβλητική προς τους φορείς και τους πολίτες της περιφέρειας μας την απόφαση του κ. Σταθάκη να ανοίξει το δρόμο της χρηματοδότησης της εταιρείας «Trans Adriatic Pipeline, A.G.». Σημειώνει ότι η επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της ΑΜΘ, στην τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε ομόφωνα αρνητική απόφαση για τις τελευταίες τροποποιήσεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που κατέθεσε η εταιρεία και αφορούσαν στην όδευση του αγωγού διότι δεν περιελάμβανε τα αιτήματα των τοπικών φορέων και του περιφερειακού συμβουλίου για την αλλαγή της όδευσης στην περιοχή των Τεναγών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…