Σχόλια 04/06/15

0
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι σαν τα Windows Vista. Βγήκε μόνο για εμπορικούς σκοπούς και μετά έτρεχαν να το εξαφανίσουν…


Εν αναμονή
Είναι η απόλυτη και δεδομένη έκφραση. Ότι όλη η χώρα είναι σε αναμονή για την εξέλιξη της συμφωνίας με τους θεσμούς. Περιμένουμε λοιπόν όλοι το τέλος αυτής της μακράς περιόδου συζητήσεων, για να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει, εάν έχει. Κυρίως δε την αναμένει ο ιδιωτικός τομέας της Οικονομίας, ο οποίος έχει στεγνώσει από ρευστό και βρίσκεται σε οριακό σημείο πλέον.
Κακά τα ψέματα, ήρθε η ώρα, πλησίασε, για να πει η κυβέρνηση το μεγάλο Ναι ή Όχι, για να πει με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει. Θα πορευτεί στην Ευρώπη με το Ευρώ ή εκτός με τη δραχμή;
Προφανώς εδώ τρίτο δρόμος μάλλον δεν υπάρχει…
«Ε»


Ο κάθε δήμος χωριστά
Αλλαγές και μάλιστα ριζικές θα έχουμε μετά από απόφαση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού κ. Τσιρώνη στο θέμα της Διαχείρισης των σκουπιδιών.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο αποφάσισε ο κάθε δήμος χωριστά θα είναι υπεύθυνος για τα σκουπίδια του. Θ’ αποκτήσει δηλαδή μηχανήματα, εργαλεία, μέσα μεταφοράς και βέβαια ανθρώπινο δυναμικό για να διαχειρισθεί τα του οίκου του.
Με τον τρόπο αυτόν πιστεύει ο υπουργός, θα λυθεί το θέμα των χωματερών, ΧΥΤΑ και εν γένει της διαχείρισης των σκουπιδιών. Κάθε δήμος και διαχείριση. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν νέες δημοτικές επιχειρήσεις που βέβαια θα πληρώνουν το κόστος λειτουργίας οι δημότες. Οπότε φαντάζεστε τι έχει να γίνει.
Χώρια που θα υπάρξουν αλλαγές στα υφιστάμενα προγράμματα που ξεκίνησαν την υλοποίησή τους σε επίπεδο Περιφέρειας. Περιττό ως εκ τούτου να πούμε πως θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στο όλο σχέδιο για την διαχείριση απορριμμάτων και κλεισίματος των χωματερών με τελικό αποτέλεσμα να υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα στη χώρα.
-Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ούτε τα σκουπίδια μας δεν είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε δυστυχώς…
«Ε»


Ωχ το μάτι μου!
Το γινάτι βγάζει μάτι λέει ο λαός μας και δεν έχει άδικο. Το γινάτι του Βαρουφάκη να είναι εκπρόσωπος στο ΔΝΤ η πρώην συνεργάτης του Έλενα Παναρίτη, έβγαλε τα «μάτια έξω» των περισσότερων Συριζαίων. Οι οποίοι και διαμαρτυρήθηκαν και φώναξαν και βγήκαν στα κάγκελα.
Έτσι, η εκλογή Παναρίτη, τέρμα. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης της ανακοίνωσε πως το παιγνίδι τελείωσε. The Game is Over!
Μεταξύ μας, το μάτιασαν το κορίτσι που ξεκίνησε από το Γιώργο και ανεβαίνοντας σιγά-σιγά, έφθασε μέχρι έξω από την πόρτα του ΔΝΤ, μόνο που δεν μπόρεσε να μπει μέσα για να πάρει ένα μισθουλάκο 17.500 ευρώ. Ψίχουλα δηλαδή μπροστά σε όσα έπαιρνε ως βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Όμως, καμία στεναχώρια για την κυρία. Δεν χάνονται τέτοια άτομα. Όλο και θα βρεθεί κάποια άλλη θέση στο ελληνικό κουβέρνο…
«Ε»


Περί…ΠΕΔΥ

Πόσα και πόσα δεν ελέχθησαν και δεν εγράφησαν για το ΠΕΔΥ πριν τις εκλογές. Και πόσες ελπίδες δεν καλλιεργήθηκαν πως όλα θ’ αλλάξουν προς το καλύτερο βέβαια.
Λοιπόν ακόμη για το θέμα αυτό, δεν έχει ασχοληθεί το υπουργείο. Είναι διχασμένο μεταξύ της στελέχωσης με γιατρούς αποκλειστικής απασχόλησης ή επαναλειτουργία και των ιδιωτικών ιατρείων όπως προηγουμένως.
Και βέβαια μέχρι ν’αποφασίσει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, χαιρετίσματα στο Σύστημα Υγείας.
«Ε»


Επικοινωνιακή τακτική
Την επικοινωνιακή τακτική Τσίπρα σχολίασε με το δικό του γλαφυρό τρόπο ο πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος ως εξής: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρουσιάσεις ως θρίαμβο την πανωλεθρία σου. Ο πιο σίγουρος είναι να κάνεις πολλά βήματα πίσω από τις αρχικές σου θέσεις και, στο τέλος, ένα βήμα μπροστά. Ας πούμε ότι καλείσαι -χτύπα ξύλο!- να υπερασπιστείς την Αλεξανδρούπολη. Οπισθοχωρείς στην Καβάλα, οπισθοχωρείς στη Θεσσαλονίκη, οπισθοχωρείς στη Λάρισα, οπισθοχωρείς στη Λαμία, οπισθοχωρείς στη Θήβα και, στο τέλος, ανακαταλαμβάνεις τη Λαμία. Με πηχυαίους τίτλους κατόπιν θριαμβολογείς για την ανακατάληψη της Λαμίας. Όνειρο ζεις, δεν σε ξυπνάμε. Στρατηλάτη μου.»


Του’ φεξε του Ομπάμα
Και για να ξεφύγουμε λιγάκι από τα δικά μας τα ζοφερά μαντάτα, ας γελάσουμε με τη φοβερή τύχη που άνοιξε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Ο πλανητάρχης λοιπόν δέχτηκε πρόταση γάμου για την 16χρονη κόρη του από Κενυάτη γαμπρό και μάλιστα με αντίτιμο γερή προίκα! Ο θερμόαιμος συμπατριώτης από τη πλευρά του πατέρα του προέδρου λοιπόν, τυφλωμένος από έρωτα για την νεαρή Μαλία, δίνει στον πλανητάρχη ως προίκα 50 αγελάδες, 70 πρόβατα και 30 κατσίκες προκειμένου να την παντρευτεί.
Η επίσημη πρόταση έγινε μέσω εφημερίδας της Κένυας και ο επίδοξος γαμπρός φαίνεται πως έχει κινητοποιήσει ολόκληρη τη φυλή για να τον βοηθήσουν να συγκεντρώσει την προίκα, ενώ δηλώνει ότι μοναδικό του κίνητρο είναι η αγάπη κι όχι η δόξα και το χρήμα της οικογένειας Ομπάμα.
Σε λίγο τελειώνει και η θητεία του προέδρου, οπότε ανοίγουν νέοι ορίζοντες γι’ αυτόν στις στέπες της Αφρικής…


Τα έρμα τ’ αυτονόητα…
Τον ρόλο του… ρεπόρτερ αναγκάστηκε να αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Χασάν Ογλού Φερτούν. Φωτογράφισε σημεία του εμπορικού κέντρου της Ξάνθης με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από κάδους ή να είναι χύμα ριγμένα σε μια ακτίνα μερικών μέτρων γύρω από τους κάδους απορριμμάτων. Δεν το έπραξε, φυσικά, για να καταγγείλει… τον ίδιο. Δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο με ανακοίνωση που εξέδωσε, παρακάλεσε τους συνδημότες μας να τοποθετούν τα σκουπίδια σε σακούλες και όχι να τα σκορπίζουν χύμα εντός και εκτός κάδων, γιατί γίνονται εύκολη λεία των ζώων. Επίσης, διατύπωσε την παράκληση για μείωση του όγκου των χαρτοκιβωτίων που πετιούνται στους κάδους. Το δεύτερο έχει να κάνει κυρίως με τους επαγγελματίες, που δεν μπαίνουν στον μικρό κόπο να ανοίξουν τις κούτες και να τις διπλώσουν, ώστε να μην γεμίζει ένας ολόκληρος κάδος, που εξυπηρετεί δεκάδες σπίτια και καταστήματα, με 2-3 χαρτοκούτια. Φυσικά, πρόβλημα υπάρχει και στους νέους κάδους ανακύκλωσης, που αποτελούν εύκολη λύση για πολλούς δημότες, καθώς ρίχνουν εκεί διάφορα σκουπίδια χωρίς την ελάχιστη διαλογή. Δεν μπορούμε να απαιτούμε συνεχώς από τους κρατικούς και τοπικούς φορείς να λύνουν τα προβλήματά μας, χωρίς εμείς να πράττουμε τα αυτονόητα. Ποια είναι τα αυτονόητα; Σωστή ερώτηση…
Χ.Δ.


Ιστορικές στιγμές
Η ζωή μας είναι μια ‘’συλλογή’’ και αλληλουχία στιγμών. Άλλες πιο έντονες, άλλες πιο αδιάφορες, άλλες περισσότερο φορτισμένες συναισθηματικά… Σημαντικό να μπορούμε να τις βιώνουμε και να μην μας προσπερνούν απλά. Κάποιες στιγμές, όμως, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και τις χαρακτηρίζουμε ιστορικές, γιατί τα γεγονότα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται επηρεάζουν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Τέτοιες κρίσιμες, αν όχι ιστορικές, στιγμές βιώνει η χώρα το τελευταίο διάστημα. Κρίσιμες για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των επερχόμενων γενεών. Την φράση ‘’ζούμε ιστορικές στιγμές’’, τα τελευταία χρόνια την ακούμε, όμως, και με μια κάπως ειρωνική σημασία. Αυτή την διττή σημασία βλέπουμε σε κάποια πρόσφατα γεγονότα. Την ώρα που, πριν λίγες μέρες, οι ισχυροί της Ευρωζώνης συσκέπτονταν με αντικείμενο την ελληνική κρίση, στο Μέγαρο Μαξίμου γινόταν σύσκεψη για τις αλλαγές σε ΔΕΚΟ και δημόσιους οργανισμούς. Ποιους θα τοποθετήσουμε σε ακριβοπληρωμένες θέσεις, πού θα βολέψουμε το σόι μας, χωρίς φυσικά να έχει κανείς τους τα απαραίτητα προσόντα. Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, που αγωνιούμε αν θα βρεθούν χρήματα για αποπληρωμή δόσεων ή θα πάμε σε πτώχευση, αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, ο υπουργός κ. Σκουρλέτης δίνει για διακόσμηση του γραφείου του 6.088 ευρώ. Όντως, ιστορικές στιγμές.
Χ.Δ.


Αδιάβαστοι αλλά χορευταράδες…
Στα θρανία πρέπει μάλλον να καθίσουν ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του Δήμου Τοπείρου για να μάθουν τον Καλλικράτη αν θέλουν να αποτρέψουν να πιαστούν και πάλι αδιάβαστοι στο μέλλον και να εκτεθούν όπως αυτή τη φορά με το θέμα που προέκυψε με το δημοτικό σύμβουλο να ψηφίζει απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων στον αδελφό του! Πάντως εκεί που τα πάνε όλοι τους πολύ καλά είναι στους χορούς και στα πανηγύρια …Συμμετέχουν άπαντες με πρώτο – πρώτο τον δήμαρχο και το ρίχνουν στον χορό, όπως πρόσφατα στο πανηγύρι των Μαγγάνων ή τις προάλλες σε μια άλλη …πολιτιστική εκδήλωση που συμμετείχε και τοπικός χορευτικός σύλλογος !
Έξω καρδιά βρε αδελφέ!
Μ.Ξ.


Κίνηση καλής θέλησης
Στάσιμη μένει η κατάσταση με το θέμα της υπογραφής της παραχώρησης χρήσης του ΧΥΤΑ από το δήμο Τοπείρου. Παρότι ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος του ΣΔΑΝ Ξάνθης έκανε μια κίνηση καλής θέλησης εγκρίνοντας την προγραμματική για παραχώρηση δύο Μηχανικών του ΣΔΑΝ για να παραλάβουν 3 έργα του δήμου Τοπείρου ωστόσο απ’ την πλευρά του ο κ. Μίχογλου – σύμφωνα με πληροφορίες μου – επιμένει στα αντισταθμιστικά. Τον δεσμεύει άλλωστε και η απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου. Όμως τα πράγματα σύντομα θ’ αλλάξουν αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που ανατρέπει τα δεδομένα στη διαχείριση απορριμμάτων. Οπότε μπορεί να γίνουν διάφορες ανατροπές σε σχέση με τον ΣΔΑΝ ή την ΔΙΑΜΑΑΘ και τον ΧΥΤΑ.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…