Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με το 2ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό επέστρεψαν από τη Γαλλία οι μαθητές του 4ου και 6ου Γυμνασίου

Με το 2ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό επέστρεψαν από τη Γαλλία οι μαθητές του 4ου και 6ου Γυμνασίου

0
6o-gimnasio

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στην πόλη Clermont-Ferrand το Μάρτιο και είχε ως θέμα: «Σκίτσα του κόσμου»

Ανάμεσα σε 165 έργα από 60 χώρες οι μαθητές της Ξάνθης διακρίθηκαν με έργα για τη μόλυνση του Σηκουάνα και τα ιστορικά κάστρα του Λίγηρα

Το 2ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό κατέκτησαν μαθητές του 4ου και 6ου Γυμνασίου Ξάνθης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Καλαϊτζή Όλγα, οι οποίοι συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε στην πόλη του Clermont-Ferrand της Γαλλίας, στο πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού της Γαλλοφωνίας κατά τον μήνα Μάρτιο. Ο διαγωνισμός που είχε ως θέμα «Dessins du monde» (Σκίτσα του κόσμου), απευθυνόταν σε μαθητές όλων των χωρών, που έχουν τα Γαλλικά είτε ως μητρική τους γλώσσα, είτε ως γλώσσα επικοινωνίας, είτε τα διδάσκονται ως ξένη γλώσσα. Οι μαθητές έπρεπε να δημιουργήσουν είτε αφίσα, είτε κολλάζ με σχετικό κείμενο παρουσίασης και σχολιασμού. Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου ασχολήθηκαν με τη μόλυνση του Σηκουάνα ενώ οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου παρουσίασαν τα κάστρα του Λίγηρα όπου «χτυπάει» η καρδιά της ιστορίας της Γαλλίας.

Τα έργα και των δύο σχολείων, που κρίθηκαν ισάξια, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση, μεταξύ 165 έργων από 60 χώρες!

Οι συμμετέχοντες μαθητές

Τα έργα όλων των χωρών παρουσιάστηκαν σε έκθεση του Δημαρχείου της πόλης του Clermont Ferrand την εβδομάδα του εορτασμού της Γαλλοφωνίας ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα έργα θα εκτεθούν στο Οργανισμό Τουρισμού της ίδιας πόλης. Η οργανωτική επιτροπή δεσμεύτηκε να αποστείλει βίντεο από την έκθεση.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου: Αδαμίδου Αθανασία, Αδαμίδου Δήμητρα, Αυγετίδης Κωνσταντίνος, Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος, Γιαπαντζαλή Βασιλική (η οποία φιλοτέχνησε την αφίσα), Καρακασίδου Φανή, Καραμιχάλη Γεωργία, Καραμπάση Χριστίνα, Κουρκούτα Κατερίνα, Κυριακάκη Γεωργία, Τζεβελέκης Ζαχαρίας, Τζεβελέκης Φώτης.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου: Αμβροσιάδου Δέσποινα, Ανταμπούφη Άννα, Γεωργακούδης Γιώργος, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Κυβρακίδης Μανώλης, Παρπαλά Χαρά, Πατσή Θεοδώρα, Παυλίδου Θεοφανώ, Πλευρίδη Βασιλική (η οποία φιλοτέχνησε την αφίσα και φοιτά στην Α τάξη), Σαλή Ογλού Μουμίν, Χατζηπατέρα Αγγελική.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…